hello egészség
Egészséges, puha piskóta tej és tojás nélkül & szuper finom áfonyás-algás smoothie Futács Gittával I gasztroblogger
Érezd jól magad a bőrödben! Egy szuper finom sütire vágysz, de nem fogyaszthatsz a tejet és/vagy a tojást? Vagy csak kipróbálnád milyen egy igazán finom vegán piskóta? Kövesd Futács Gitta gasztroblogger lépéseit és készítsd el a finomságot, amelyhez egy szuper egészséges és tápláló smoothie-t is elkészít!
Ha tetszett a videó, iratkozz fel a csatornánkra és látogass el a helloblog.hu oldalra még több tartalomért.
Tojás és tejmentes puha piskóta recept Futács Gittától!
Ha valami igazán finomra és egészségesre vágysz, vagy mindig is kacérkodtál a gondolattal, hogy kipróbálj egy igazán klassz vegán süti receptet, akkor tarts Gittával és kövesd a szuper egyszerű, de nagyszerű recept lépéseit! Amíg a puha piskóta sül, addig Gitta egy remekül tápláló áfonyás-algás smoothie elkészítését is bemutatja.
Hozzávalók a piskótához
Száraz összetevők
180 gramm liszt (pl. fehér tönkölybúza liszt)
1 púpos teáskanál kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
egy csipet vanília kivonat
80 gramm nádcukor
Nedves összetevők
Fél deci növényitej (pl. rizstej)
50 gramm növényi vaj
1 konzerv csicseriborsónak a leve
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz összetevőket a cukor kivételével, és adjunk hozzá egy csipetnyi sót.
Tojás helyettesítéseként a csicseriborsó levét használjuk, hiszen ugyanolyan kemény habbá lehet verni, mint a tojásfehérjét és a piskótát is remekül összefogja. Ha nincs csicseriborsó konzervünk, akkor babkonzerv levét is használhatjuk hasonló módon. Hozzáöntjük a cukorhoz a levét és 3-4 percig gépi habverővel keményre verjük.
A megolvasztott vajat és a tejet hozzákeverjük a száraz, lisztes keverékhez. Ebbe öntjük bele óvatos mozdulatokkal a felvert habot. A növényi vajjal kikent üvegtálba beleöntjük az így kapott piskóta masszát, majd az előmelegített sütőben, 30 percig 180 fokon sütjük.
Hozzávalók az áfonyás-algás smoothie-hoz
1 csésze (mirelit) áfonya
3-3,5 dl (frissen facsart) narancslé
1 db alma
1 teáskanál (kb. 5 gramm) alga, azaz spirulina (lehet kék, vagy zöld is)
Öntsünk minden összetevőt a turmixgépbe és mixeljük alaposan össze!
Futács Gittáról
Futács Gitta az egészséges életmód megszállottja, vegán gasztroblogger. Receptjei hús-tojás-laktóz és cukor mentesek, a smoothie-jai pedig egyenesen isteniek!
Gitta célja, hogy megmutassa a vegán konyha gazdagságát és sokszínűségét. Az egészségen kívül az állatok iránti szeretet és környezetvédelmi oka is van az életformájának.
Gasztroblogján igazán ínycsiklandó különlegességekkel találkozhatsz: http://futacsgitta.hu/
Vissza a cikkekhez