hello nyár

Pikáns fűszerek és a chilis mártás? Armando és János egzotikus receptje a videóban!

A 2020-as évi Konyhafőnök c. műsor nyertese, Armando Mundaraín és a közönség kedvence Ötves János, összeálltak és megalkották a Comida Y Naturaleza gasztro blogot, azt mutatják meg közönségüknek, hogyan lehet könnyedén beszerezhető alapanyagokból finom, friss és laktató grill ételeket készíteni. Most elhoztuk nektek a harmadik videójukat, melyben egy igazán egzotikus ételt készítenek el! További videókért iratkozz fel a Plaza csatornájára!

Puerto ricoi csirkenyárs elote kukoricával

Pár egyszerű alapanyag egy kis csavarral és máris latinos hangulatot teremthetünk gillezéskor. A csirkenyársak mellé tökéletesen passzol a mexikói konyhából átemelt kukorica receptje.

Puerto ricoi csirkenyárs

Hozzávalók:

1 kg csirke

2 kanál olívaolaj

½ teáskanál só

1 evőkanál oregano

1 evőkanál fehérborecet vagy almaecet

2 db babérlevél

½ csésze bbq szósz

½ csokor petrezselyem

 

Elkészités:

  1. A csirkét kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük az olajat, az oregánót, az ecetet, a babérlevelet, az apróra vágott petrezselymet és a barbecue szószt. A végén ízlés szerint sózzuk.
  3. A felkockázott csirkét a pácba öntjük és alaposan elkeverjük, hogy a csirke minden oldalára kerüljön belőle. Körülbelül 20-30 percig pihentessük a pácban a csirkét.
  4. Fa nyársakat veszünk elő és rátűzzük a csirkét.
  5. A nyársakat helyezzük a grillre és mindkét oldalát 8 percig süssük. Sütés közben 3 perc elteltével átkenhetjük a páclével, hogy jobban karamellizálódjon.
  6. A kész nyársakat tálalás előtt megszórjhatjuk friss petrezselyemmel.

 

Elote kukorica

Hozzávalók:

6 cső kukorica

½ csésze majonéz ( tojás, mustár, olaj, fokhagyma, fehérbors, só)

csilipor

⅓ reszelt feta sajt

Apróra vágott friss petrezselyem (vagy koriander)

lime

 

Elkészítés:

  1. Előfőzzük  a kukoricát vízben.
  2. Melegítsük elő a grillünket, majd helyezzük rá a kukoricát. Gyakran forgassuk, míg egy kicsit elszenesedik a külseje. Kb. 10 percig kell sütnünk.
  3. A kukoricát kenjük meg egy réteg majonézzel majd szórjuk meg  a csili porral,  a sajttal és végül a petrezselyemmel.
  4. Meleg tálaljuk egy fél lime-al, melynek a levét fogyasztás előtt rácsepegtethetjük a kukoricára.

 

Tálalás:

A csirkenyársakat és a kukoricát egy nagy tálon tálaljuk, hogy mindenki kedvére válogathasson belőle.

Armando Mundaraín

Armando a 2020 civil Konyhafőnök győztese. Venezuelából érkezett 6 évvel ezelőtt Magyarországra. Egy év alatt megtanulta a magyar nyelvet és az idén végzett a Budapesti Gazdasági Egyetemen. A gasztronómia nagy szerelmese egy olyan családban nőtt fel, ahol ünnepekkor mindig együtt főzött az egész család. A természet iránti vonzódása is már egészen kisgyermek korában elkezdődött, és nagyon büszke cserkész múltjára, aminek most felnőttként is nagy hasznát veszi. Armando a Konyhafőnök győzelme után nem sokkal csatlakozott a Comida y Naturaleza gasztro oldalhoz, ahol egykori vetélytársával, Jánossal közösen készítenek különböző recepteket. A Comida célja, hogy közelebb hozza az embereket a természethez a különböző alapanyagokon és ételeken keresztül.

Ötves János

2020 civil Konyhafőnök egyik legnépszerűbb versenyzője. Már egészen kicsi korában nevelőszülőkhöz került, ahol 18 éves koráig nevelkedett. A gasztronómia iránti rajongása már gyermek korában elkezdődött, mert elmondása szerint nagyon szeretett enni. Az első ételt 9 éves korában főzte meg, ami egy rakott krumpli volt.

Amikor betöltötte a 18. életévét, külföldre ment szerencsét próbálni. Először Párizs volt az úticél, ahol a főzés alapjait sikerült elsajátítania, majd 5 évig még Franciaországban maradt, és különböző éttermekben sikerült elhelyezkednie és helytállnia. 2020 november 19-én megszületett kislánya Lia, azóta boldog édesapa.

János Armandoval együtt csatlakozott a Comida y Naturaleza recept oldalhoz. Fontos számára, hogy mindig jó minőségű és természetes alapanyagokból főzzön, ami pontosan illeszkedik a Comida hitvallásába. János örömmel kutatja fel a helyi alapanyagokat és recepteket, amik harmóniában állnak a természettel és nem csak a testnek, de a léleknek is táplálékot nyújtanak.