hello hölgyek
Készítsd el a Plaza mennyeien finom tortáját Suga Paulina receptje alapján!
Az egyik kedvenc cukrász tehetségünk, Suga Paulina megálmodta nekünk a Plaza sütijét! Ha szeretnéd elkészíteni ezt a mennyei finomságot, kövesd Paulina lépéseit és szerezz örömet magadnak és a szeretteidnek!
Plaza sütije – Pisztáciás alapú lime-os túróhab, málnabetéttel
Hozzávalók:
Piskóta:
- 80g vaj
- 80g porcukor
- 1db tojás
- 50g liszt
- 30g pisztácia
- 1kk sütőpor
- 1/2lime héja
- 1tk pisztácia paszta
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, és egyneműre keverjük vele. Ezután hozzáadjuk a lisztet, darált pisztáciát, sütőport, lime héjat, és a pasztát. Miután elkevertük a masszát, 18cm-es sütőpapírozott formába simítjuk, és 180 fokon 12perc alatt készre sütjük.
Málnabetét:
- 150g málna
- 8g vaníliás cukor
- 30g kristálycukor
- 1/2lime leve
- 20ml víz
- 8g vaníliáspuding
A málnát egy edénybe mérjük, és hozzáadjuk a cukrokat, lime levet, vizet. Felfőzzük a tűzhelyen, amikor szétesnek a málnaszemek besűríthetjük. 1-2ek hideg vízzel elkeverjük csomómentesre a pudingport, hozzáadjuk, majd folyamatosan kevergetve készre főzzük. 15cm-es tortakarikát kibélelünk folpackkal, melegen beleöntjük a málnát. Elterítjük, és félretesszük a hűtőbe kötni.
Túróhab:
- 175g natúr joghurt
- 100g porcukor
- 10g vaníliáscukor
- 4lap zselatin
- 250g krémes túró
- 250g habtejszín
- 1/2lime héja
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, félretesszük hogy megduzzadjanak. A joghurt egy részét felmelegítjük a cukrokkal, amikor eloldódott félre is húzzuk. Kinyomkodjuk a lapzselatinokat, és eloldjuk a keverékben. Hozzáadjuk a krémes túrót, lime héjat, és csomómentesre keverjük. Ha kihűlt a massza, felvert tejszínhabbal lazítjuk.
Összeállítás: a kihűlt piskótára rátesszük a túróhab felét. A málnabetétet ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát. Befedjük a hab másik felével, elkenjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Málnazselé:
- 50g málna
- 1/2lime leve
- 15g cukor
- 1 lap zselatin
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Málnát felfőzzük a többi hozzávalóval, ha szétestek a szemek beletesszük a kinyomkodott lapzselatint és eloldjuk. Ha szobahőre hűlt, a megdermedt túrón elterítjük. 1-2órát még a hűtőben érdemes pihennie.
Ezután eltávolíthatjuk a forma aljáról a sütőpapírt, tányérra helyezzük, és meleg késsel körbevágjuk a formát.
Díszítés:
- 150g habtejszín
- pisztácia
- málna
- lime héj
Felverjük a habtejszínt, és habzsákból felnyomjuk a tortára. Ízlés szerint díszíthetjük, dekorálhatjuk.
Suga Paulina-ról
Suga Paulina cukrász, több mint 10 éve szenvedélye a sütés. Imádja a kihívásokat, amikor valami újat lehet alkotni.
Célja, hogy a sütés mindenki számára elérhető és szerethető legyen, bátran bele merjenek vágni és sikerélménnyel gazdagodjanak. Akár még azok is, akik eddig kerülték a konyhát.
Oktatóként, online workshopjain teszi lehetővé a cukrász szakma mélyebb elsajátítását. Instagram oldalán pedig számtalan receptet és hozzá tartozó videót oszt meg.
Vissza a cikkekhez