ÍGY VÉDD MAGAD A TÉLI ZIMANKÓBAN

jan 8, 2018 | Blog, Beauty

A tél, legyen az enyhe, vagy nagyon csípős, de biztosan egészen más hatással van a testünkre, mint a meleg, nyári időjárás. Ilyenkor eleve kevesebb vitamin jut be a szervezetünkbe, valahonnan pótolni kell, fakóbb lesz a bőrünk, és valahogy a folyadékfogyasztásunk sem az igazi, hiszen a szomjoltó vizet kevésbé kívánjuk, forró teára pedig nem mindig van lehetőség. Vagyis testünk megköveteli a fokozott odafigyelést és hidratálást, külső segítség bevonásával.

Ezúttal is teszteltünk nektek néhány terméket, hogy tapasztalataink alapján ki tudjátok választani a számotokra szimpatikus testápolási terméket, hogy ezzel is megőrizzétek bőrötök fiatalságát.

ANITA VÉLEMÉNYE

Az én pakkomba kétféle kézkrém jutott, ezért ezek páros összehasonlításával kezdem.

Bioderma Atoderm Ultra repair kézkrém és Yves Rocher hideg elleni kézápoló balzsam

Én egyből észreveszem a hideget és mivel két kutyám van, akikkel rendszeresen sétálok, játszom, így gyakran is mosok kezet, ami miatt elég hamar kiszárad a kézfejem, úgyhogy én extrán igénylem a gondoskodást, ha kézápolásról van szó. A Bioderma termékek Atoderm családja kifejezetten száraz bőrre vannak kifejlesztve, úgyhogy be is váltja a hozzá fűzött reményeket: kellemesen puhává, selymessé varázsolta a bőrömet. Nagyon könnyű az állaga, inkább vizes bázisú krémnek mondanám, így akik nem szeretik a zsíros krémeket biztosan kedvelni fogják ezt a típust. Gyorsan beszívódott és nem volt olyan érzésem használat után, mintha dunsztolva lennék.

Én jelen esetben mégis inkább az Yves Rocher kézápoló balzsamát preferáltam jobban, és csak azért, amit a neve is magában rejt: nagyon balzsamos, kellemesen zsíros, vaj állagú krém, amit én kifejezetten szeretek, hogy jó vastagon fed. Emiatt kicsit nehezebben szívódik be, és utána is hagy egy zsírosabb érzetet, de nagyon puha és sima lett használat után a bőröm, kellemes illatát pedig még hosszan éreztem utána is.

Bioderma                                                                    Yves Rocher

Csomagolás: 5                                                            Csomagolás: 3

Kezelhetőség: 4                                                          Kezelhetőség: 5

Hatás: 4                                                                      Hatás: 5

Uriage Xémose arckrém

Bevallom, voltak fenntartásaim, mert korábban használtam már Uriage krémet, ami viszont nem azt a hatást adta, amit vártam tőle. A termékcsalád jellemzője, hogy termálvizet tartalmaz, ezért rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, ami igen sokat mondó, ha táplálásról van szó, a termálvíz jótékony hatása pedig szerintem mindenki számára ismert.

A napokban pont az történt, hogy nagyon kicsípte az arcomat a szél és a hűvös, emiatt megjelent egy apró piros volt az orrom környékén, ami semmilyen kezelésre nem reagált, viszont egyre szárazabb és pikkelyesebb lett, ami nagyon zavart. Így elkezdtem használni az Uriage krémet, így legalább a legjobb alkalommal tudtam tesztelni. Az első meglepetés számomra az volt, hogy „tartalmasabb” a krém, mint azt korábbi emlékeimből őrzöm, tehát úgy mondanám, hogy „van benne anyag”, nemcsak néhány csepp víz egy kis krémecskével elvegyítve. Alig 2-3 nap használat után már látszott, hogy kezd helyre jönni az arcom, ehhez ráadásul csak esténként kentem fel, arctisztítás után, lefekvéskor. Gyorsan beszívódott és nem hagyott zsíros érzést maga után, úgyhogy ez most egy újabb jó pont a termékcsaládnak.

Csomagolás: 5

Kezelhetőség: 5

Hatás: 5

Phyto Paris phytokeratine helyreállító hajpakolás gyenge, sérült hajra

Nem mondanám, hogy ha hajpakolásról van szó, akkor én lennék az elsődleges célcsoport, mert szerencsére alapvetően nincs problémája a hajamnak. Ennek egyik legfőbb oka az lehet, hogy nem teszem ki extra igénybevételnek, vagyis nincs festve, vagy meghosszabbítva, ami miatt különböző eljárások során roncsolják – valamilyen mértékig – a haj szerkezetét. A rutinom a samponos mosást követően mindössze egy balzsam használata, és ha hajpakolást teszek fel, azt sokkal inkább az otthoni wellness-érzés keretein belül csinálom, semmint feltétlen szükségből.

Ez a Phyto termék egy magasabb árkategóriájú pakolás, amihez arányaiban mérve jó nagy kiszerelés – 200ml – tartozik. Növényi keratint, hyaluron savat és gránátalma kivonatot tartalmaz. Könnyen kezelhető, hajmosást követően jól el tudtam oszlatni a nedves hajon, majd 10 percig rajta hagytam és csak utána mostam le. Azt már a fésülés során megállapítottam magamban, hogy hiba volt kihagyni a balzsamot, mert sajnos a pakolás használata nem egyenesen arányos a könnyen fésülhetőséggel, valamiért pedig azt gondoltam, hogy ugyanúgy siklik majd a kefe a hajamban, de nem így történt. Szárítás során határozottan azt éreztem, hogy a hajam nehezebb lett, ez az érzés pedig később sem változott. A szerkezete erősebb lett, ehhez nem férhet kétség, tehát egy roncsolódott hajjal biztosan csodákat tud tenni. Különösebb fényességet, rugalmasságot viszont nem érzékeltem a hajam textúráján, ezt én egy kicsit hiányoltam, viszont nem vált szállóssá, mágnesessé, ami jó érzés volt.

Csomagolás: 5

Kezelhetőség: 4

Hatás: 3

Hol kapható?

BIODERMA KÉZKRÉM – CORVIN PATIKA

YVES ROCHER KÉZKRÉM – YVES ROCHER ÜZLET

URIAGE ARCKRÉM – CORVIN PATIKA

PHYTO HAJPAKOLÁS – CORVIN PATIKA

PATRI VÉLEMÉNYE

Uriage Bariederm regeneráló kézkrém

Ebben a tél időben kezeink extra odafigyelést igényelnek. Hiába a szép hidratált arc, ha kezünk repedezett, száraz. Nekem ez mindig problémát jelent, általában Neutrogenat használok, ami köztudottan az egyik legjobb a termékpalettán.

Kíváncsian vártam, eljön-e az az ápoló, ami miatt váltani fogok, vagy sem. Amit várok egy jó minőségű terméktől: gyorsan beszívódjon a bőrbe, megvédje kezemet a hideg időben is, sokáig tartson az ápoló hatás.

Nos, az Uriage 50 ml-s kiszerelésű nem okozott nagy meglepetést. A csomagolás átlagos, kultúrált. Abszolút nincs illata, ezért az erre érzékenyek is bátran használhatják. Pár percig várni kell használat után, mert nem szívódik be teljesen, hagy egy kis zsíros után-érzetet. Le is mertem a várakozási időt (!), kb 6- 7 perc. 🙂 Ezután szép bársonyos lesz a kéz. Hatása viszonylag hosszan tart, inkább normál bőrtípusra ajánlanám.

Csomagolás :4

Kezelhetőség: 3

Hatás: 4

Bioderma Atoderm Nutritive arckrém

Praktikus, ám nem feltűnő a csomagolása. Nem ígér semmi földöntúlit,  ám azt, hogy tökéletes hidratálást biztosít, azt igen. Nem is kellett csalódnom. Könnyen beszívódott az arcbőrömbe, rögtön felkenés után. Nem hagyott zsíros után érzetet. Érezhető volt, hogy a bőröm felfrissült, és nem húzódott utána. Könnyen rá tudtam vinni az alapozót is. Egyszerű, de nagyszerű termék, ami hozza a a hidratáló krémtől elvártakat.

Csomagolás: 4

Használat:4

Hatás: 4/5

Armonia biotin sampon

Csomagolását tekintve semmi extrának nem mondanám, nem színes, nem figyelemfelkeltő. Biotint tartalmaz, aminek elvileg rendkívüli hajerősítő hatása van. Ténylegesen képződik a sűrű hab használat közben. A hajamból picit nehézkesen tudtam kimosni, de igazából már ekkor éreztem valamit a hajam tapintásán, ami a megszokottól eltérő. Érezhetően megtisztogatta azt.

Csomagolás: 3

Kezelhetoség: 4

Hatás:5

Armonia hajregenáló mimóza hajpakolás

Télen mindenkinek jobban ki van teve a haja a a kornyezeti ártalmaknak. Talán nem vagyok egyedül vele, hogy kétszer hamarabb zsírosodik, mint tavasszal, vagy nyáron. És persze töredezik is . Nagyon kerestem mar valami ápolót, amitől legalább látványra egészségesnek tűnik. Emiatt nagyon kíváncsi voltam erre a pakolásra, ami pont ezt ígérte. Amikor kinyitottam a dobozt enyhe meglepetés volt a termek színe és az állaga is. Színe a megfagyott mézre emlékeztet, olyan fura sárgás, állaga elég sűrű, helyenként meg csomókat is felfedeztem benne. Illatát tekintve nagyon enyhe, de kellemes gyümölcsös. Könnyen bemasszírozható a hajba, és használat után könnyen ki is mosható. Hajszárítás után látszott igazán a két termek együttes eredménye. A hajam tényleg egészségesen csillogó, puha tapintásúvá vált, de nem nehezedett el!

Csomagolás: 3

Kezelhetőség: 5

Hatás: 5

Hol kapható?

URIAGE KÉZKRÉM – CORVIN PATIKA

BIODERMA ARCKRÉM – CORVIN PATIKA

ARMÓNIA TERMÉKCSALÁD – CORVIN PATIKA

BOGI VÉLEMÉNYE

Yves Rocher sérum végétal arckrém

Egy picit féltem ettől a krémtől, mert extra érzékeny a bőröm és általában majdnem minden krém csípi az arcom. De azt kell hogy mondjam teljesen pozitívan csalódtam, mert picit sem irritálta az arcbőröm, sőt nagyon finomat hidratálta! Az illata finom, lágy. 🙂 ( 4pont )

Maxiderma kézkrém extra száraz kézre

A kezem nem kimondottan száraz, ezért belevontam egy barátnőmet a tesztelésbe, akinek cserepesre szárad mindig a keze, mert vendéglátásban dolgozik. Komolyan, már az első használat után nem volt piros a keze és gyönyörűen táplálta a bőrét. Hamar beszívódik, egyáltalán nem nehézkes! Bátran ajánljuk minden kézszárassággal küzdő egyénnek! 🙂 Az illata pedig tudjátok, az a tipikus „tisztasági” illat! ( 5pont )

Yves Rocher éjszakai regeneráló hajápoló


Őszintén szólva sosem találkoztam még nem kimosható hajpakolással. Az illata nagyon finom édeskés, de nem túlzottan. A száraz hajunkra kell este felkenni és reggelig hagyni, ha akarod kimosod, ha akarod nem 🙂 Én kimostam. Hajmosás után nagyon finom, puha volt hajam.

( 4pont )

Hol kapható?

YVES ROCHER ARCKRÉM – YVES ROCHER ÜZLET

MAXIDERMA KÉZKRÉM – CORVIN PATIKA

YVES ROCHER HAJPAKOLÁS – YVES ROCHER ÜZLET