NAPRA MENNI SZABAD! – TESZTELTÜNK NAP ELŐTT, UTÁN ÉS KÖZBEN IS

aug 14, 2017 | Beauty, Blog

Nyáron rengeteget halljuk, hogy mennyire fontos a bőrvédelem, hiszen a káros sugarak akár maradandó hatást is mérhetnek ránk, ezért a szakemberek már jó előre felhívják a figyelmünket, hogy mire kell odafigyelni. Szerencsére a piacon rengeteg termék közül lehet válogatni, így mindenki megtalálhatja a számára legjobbat, legkényelmesebbet, legbarnítóbbat, leglegleg megoldásokat! Mi is áldoztunk a napozás oltárán, de még arra is figyeltünk, hogy milyen lehetőségek vannak napozás utánra és mivel őrizhetjük meg nehezen megszerzett barnaságunkat. A csomagot elosztottuk, sőt másokat is bevontunk a szakszerű vizsgálódásba, úgyhogy most ezeket a tapasztalatokat szeretnénk megosztani veletek!

PATRI VÉLEMÉNYE

Yves Rocher bőrszépítő napolaj

Mielőtt bármit is írnék, előre le kell tisztáznom, hogy nem igazán kedvelem a napolajakat. Nem érzem komfortosnak a bőrömön, sokkal inkább krémpárti vagyok, ezért megkértem a társaságomban napozókat, hogy ők is osszák meg a tapasztalataikat, hogy elfogulatlan véleményeket tudjak tolmácsolni.

Tehát:

Abban, hogy a csomagolás nagyon esztétikus, mindannyian egyet értettünk.

Én a vizes bőrömre kentem fel az olajat, így nem volt annyira kényelmetlen az érzet. Már maga az olaj ad egy szép bronzos szint, amit a végeredmény csak megerősített. Valóban: a barnulás gyorsabb, egyenletes, majdnem „tengerparti” színt kaptunk mindannyian. Hozza kell tennem, hogy így augusztus tájékán már egyikünk sem hófehér, tehát egy már meglévő alapszínen teszteltük, bár ez olajak esetében úgy tudom egyébként is ajánlott.

Volt, akinek nehézséget okozott az eltávolítása, zuhanyzás után is úgy érezte még maradt rajta egy kis olaj réteg. Én ezt nem éreztem. Azt, hogy miért hívják borszépítőnek, arra nem jöttem rá, hiszen egy egészséges barna bőr mindig szép.

Összességében ár-érték arányban hozza az elvárásokat, csalódást nem okozott.

Yves Rocher napozás utáni arckrém

Gusztusos csomagolásban, praktikus, akár utazós kiszerelésnek is eladható, könnyen felvihető termék. Könnyed a textúrája, nem zavaró viselni, bár egy kicsit tovább fénylett az arcomon a kelleténél. Azt kevésbé tudtam megítélni, mitől ajánlják kifejezetten napozás utánra, eddig nekem a hagyományos arckrémek is ellátták ugyanezt a funkciót, de mivel a termékinformációk szerint segít csökkenteni a kialakuló barázdák mélységét, azt gondolom, hogy minden nőnek érdemes erre odafigyelnie. Mivel a sok napozástól megjelenhetnek apróbb ráncok a bőrön, ezt az arckrémet főleg akkor jó magunkkal vinni, ha hosszabb időre tervezzük a nyaralás és erősebb sugárzásnak van kitéve a bőrünk, mint mondjuk a Velencei-tó partján.

La Roche-Posay Anthelios színezett napvédő gél-krém SPF 50+

Ezt a krémet kifejezetten zsíros bőrűeknek ajánlom, mert mattító hatása miatt mintha egy kicsit szárítaná is a bőrömet. Valóban gyorsan beszívódik és nem hagy maga után zsíros, kellemetlen érzetet. Az 50+-os fényvédelem elsőre kicsit rémisztőnek tűnhet, de ha belegondolunk, hogy mostanában milyen erősen süt a nap és bőven harminc fok feletti a hőmérséklet, akkor ez már nem is annyira ijesztő, sokkal inkább biztonság érzetet nyújt, hogy minden tőlünk telhető megteszünk a bőrünk érdekében. Az enyhe színezett hatás már sokkal izgalmasabb, hiszen emiatt figyelni kell rá, hogy alaposan eloszlassuk a bőrön és ne hagyjon kínos foltokat maga után. Ezért én például az arcomra nem mertem kenni, de a testem többi részén ez nem okozott gondot. 

Bioderma Photoderm MAX Aquafluide Pocket SPF50+

Úgy látszik ezúttal nekem jutottak a naptejek és a matt hatású krémek, de nem baj, mert Anita meg bevállalta a barnítókat, amit én nem tettem meg, így viszont egy kicsit trükköznöm kellett a teszteléssel, mert mindent egyszerre mégse kenhettem magamra! 🙂 Szóval, hogy nektek se okozzak csalódást úgy döntöttem, hogy a Bioderma krémet egy olyan napon használom, amikor kicsit többet mocorogtam gyalog a városban, így simán tesztelhettem a hatást. Ami abszolút megnyerő volt benne az a „zsebméret”, ami már a nevében is benne van (‘pocket’), hiszen így még egy kis táskában is tökéletesen megfér, igazi kis városi vagány! A vizes bázisa miatt könnyebb krém, mint az előbb említett La Roche-Posay, és úgymond „normálisan” szívódik be, tehát éppen ideális a ‘túl gyors, szárító hatás’ és a ‘sohasem’ között. Nem voltam tőle ragacsos, krémes, kellemes volt viselni, és még az egész napos rohangálás során kapóra is jött az enyhe mattító hatása.

ANITA VÉLEMÉNYE

Vichy Ideal Soleil önbarnító krém arcra, testre

Valószínűleg velem együtt sokakat rettegés fog el, amikor önbarnítóról beszélünk, hiszen amikor ezek a krémek anno divatba jöttek, akkor rengeteg répaszínű, foltos, „piszkos tenyerű” nő rohangált az utcákon. Aztán komoly fejlesztéseken mentek keresztül ők is, újak jelentek meg a piacon, de azért egy egészséges aggodalom szerintem így is sokunkban maradt. Ezért volt bátor vállalás részemről, hogy a barnító krémeket hajlandó voltam tesztelésem alá vonni, bár megvallom, a kíváncsiság nagyon hajtott! Ahhoz a trükkhöz folyamodtam, hogy kétféle terméket egyszerre próbáltam, a bal lábamat kentem Vichy-vel, a jobbat Yves Rocherrel. Kezdem a Vichy-vel!

Erről a márkáról alapvetően jó véleménnyel vagyok, amikor bőrápolás, arcápolás kerül szóba biztos, hogy ott van a felsoroltak között. Engem mindig megfog a csomagolása, az elegáns kivitelezés, a szép külső, amit ezeknek a krémeknek szánnak. Sokszor csak egy-egy minta jut az újságokból, de kellemetlen tapasztalatom még egyszer sem volt. De azért egy önbarnító mindig más. 🙂 Bevallom, az arcomra egyiket se mertem kenni, ezt egyelőre még tartogatom. A lábamon viszont elég látványos volt a hatás és a különbség is! Az egyik ismerősöm még meg is kérdezte tőlem, hogy hol nyaraltam hétvégén!

Az illata kellemes, de van egy jellegzetessége, olyasmi, mintha épp szoliban lettem volna előtte. Engem ez nem zavart, szeretem ezt az illatot, de ha valaki érzékeny rá, akkor érdemes este – nem fehér ágyneműben – bekennie magát vele, hogy reggelre ez elillanjon. Alig pár óra elteltével már látványos volt az eredmény, és bár csak egyszer kentem fel, még két-három nap múlva is határozottan barnított színe volt a lábamnak. A Vichy karakteresebb, mélyebb árnyalatot adott, talán egy kicsivel sárgásabb volt, mint az Yves Rocher, de ez csak egymás fényében tűnik ki, különben szép volt az árnyalata. Emiatt viszont érdemes odafigyelni rá, hogy tényleg alaposan oszlassuk el a test minden pontján, mert kitűnhet, ha valahol hézag maradt. Nekem heti egyszeri használat elegendő volt, világosabb bőrűeknek a kéthetit javaslom, ettől tényleg szépen napbarnítottnak tűnik a bőr.

Yves Rocher Ensoleillant Sun Shine

Ez tehát a jobb lábam. Mivel a barnítókra vonatkozó általános vélekedésem erre a termékre is ugyanúgy vonatkozik, itt már csak a használat utáni tapasztalataimra hagyatkozom. A krém kellemes textúrájú, nagyon finom illatú, kicsit talán a vaníliára hasonlító aromát kapott. Gyorsan beszívódott és nem hagyott maga után zsíros érzetet. Az, hogy olyan illat lengett körbe, mintha szoliztam volna, itt is megállja a helyét, igaz mivel egyszerre használtam őket nem tudnék különbséget tenni. A barnaságra ennél se kellett sokat várnom, estére már látszott a szép szín, az enyhe bronzos hatás. Az én eredeti bőrszínemhez ez állt közelebb, így egy kicsit természetesebb is lett az eredmény, de azok, akik például rendszeresen járnak szoláriumba, vagy sokat vannak napon és szeretnék a színűket megtartani, nyugodtan válasszák a Vichy-t. Ettől a testápolótól nem lettem foltos, egységes lett a lábam színe, igazán kellemes meglepetés ért használat után.

Azt mindenkinek határozottan javaslom, hogy felkenés után azonnal mosson kezet, de ez már csupán gyakorlati apróság.

Uriage Bariésun napozás utáni tej

Ez egy nagyon könnyű, vizes bázisú krém, ami egész gyorsan beszívódott a bőrömbe. Kellemes illatot áraszt, egy testápolóval egyenértékű, és valóban könnyed, rugalmas lesz használata után a napon megcsípett, enyhén száraz bőr. Ez egyébként termál vizet tartalmaz, így érzékeny bőrűeknek is ajánlott. Zuhanyzás után érdemes felkenni, hogy jól kifejthesse jótékony hatását, de én például reggel is ezt kentem fel, mikor pár nap múlva azt láttam, hogy kicsit repedezett a bőröm. Így viszont egész nap hidratált, csillogó maradt a bőröm, ami selymesen puha lett, nem voltam tőle ragacsos.

Yves Rocher Solaire napozás utáni 3 az 1-ben hidratáló

Ez a krém egy kicsit nehezebben szívódott be a bőrömbe, bár nem maradt hosszan zsíros, azért tovább kellett várnom vele, mint mondjuk az Uriage használata után. Érdekes érzetem támadt, mert bár nem találtam az összetevők sorában eukaliptuszt, vagy mentát, mégis mintha az illatában felfedeztem volna. Volt is egy enyhe hűsítő érzetem felvitel után, ami kellemes volt. Az illata néhány óra elteltével a Panthenolra emlékeztetett, de ez később aztán elillant, utána maradt egy kellemesen hidratált, selymes bőr.


Bevásárló lista:

YVES ROCHER ÜZLETBEN

Yves Rocher bőrszépítő napolaj

Yves Rocher napozás utáni arckrém

Yves Rocher Ensoleillant Sun Shine

Yves Rocher Solaire napozás utáni 3 az 1-ben hidratáló

CORVIN PATIKÁBAN

La Roche-Posay Anthelios színezett napvédő gél-krém SPF 50+

Bioderma Photoderm MAX Aquafluide Pocket SPF50+

Vichy Ideal Soleil önbarnító krém arcra, testre

Uriage Bariésun napozás utáni tej