2020 SZÍNE A KLASSZIKUS KÉK! ÍGY VISELD IDÉN!

jan 30, 2020 | Blog, Fashion

Bölcsesség, bizalom, nyugalom, hitelesség, megbízhatóság, biztonság… csak egy pár jelző elöljáróban, amit a kék színhez szoktunk társítani. Mindazonáltal sokakat meglepett, hogy 2020 színe a Pantone intézet szerint a többek által “unalmasnak” aposztrofált Classic Blue lett!

Magam részéről üdvözlöm a tényt, több okból is: 2018 színe az ultraviolet volt, őt viszont hiába kerestük az üzletek polcain, alig- alig találtunk belőle bármit is. Míg a 2019-ben megválasztott Living Coral elsősorban a tavasz típusoknak kedvezett, addig a kék főleg a sötétebb tónusú, vagyis a legtöbb embernek jól áll! Jó hír ez a bizonytalan vásárlóknak, hiszen idén ez adja a biztonságos választást! Emellett pedig már most, a tél közepén is sikerült kékekből csemegézni a polcokról!

Na, de térjünk vissza magára a kék színre! Alapvetően a hideg színek közé soroljuk, mégsem idegenkednek tőle a meleg árnyalatok kedvelői sem, hiszen a sötétebb tónusokat a klasszikus stílus kedvelői érzik magukénak, míg a középkék egyértelműen bizalomkeltő , a világosabb árnyalatok pedig a légies, romantikus stílus híveihez állnak közel. Kétségtelen tény, hogy a színek hatást gyakorolnak a hangulatunkra, talán ezért is használják a kéket előszeretettel a business lookban, mert hitelességet, hozzáértést sugároz , emellett nem tereli el a figyelmet a mondanivalóról, sőt mi több, állítólag növeli a munka hatékonyságát is. A lényeg, hogy állásinterjúra tökéletes választás.

Fogyókúrázók figyelem! Non plus ultra, hogy azt mondják, a kék csökkenti az éhségérzetet! Nem tudom így van-e, mindenestre egy próbát akár meg is érhet, nem? 🙂

További előnyeit sorolva nagyon fontos, hogy szuperul variálható a többi színnel, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni: a sárgával vidám hangulatot, a fehérrel elegáns, letisztult érzetet érünk el. Ha pirossal párosítjuk, biztosak lehetünk benne, hogy megjelenésünk dinamikát sugároz, figyelemfelkeltő lesz. Ha pedig zölddel viseljük (nekem ez a kedvencem), bevállalós, kreatív, cool lesz a szettünk! Ha esetleg még mindig nem győztem volna meg a kétkedőket, akkor már csak annyit teszek hozzá, ez a szín Meghan Markle egyik nagy kedvence …:)

Egy szó mint száz, amondó vagyok, adjunk lehetőséget idén a kék árnyalatainak, hiszen kísérletezni mindig sok új tapasztalást ad, veszteni valónk pedig ezzel a színnel egyáltalán nincs!:)

Patri

A kék, ha ruhanemű:

DZSEKI – ORSAY

GARBÓ – CAMAIEU

SÁL – ORSAY

A kék, ha kiegészítő:

ÓRA – BERING – PESTI ÉKSZER

TÁSKA – ORSAY

HAJDÍSZ – BIJOU BRIGITTE

KARKÖTŐ – BIJOU BRIGITTE

KULCSTARTÓ – CAMAIEU

A kék, ha make-up:

SZEMHÉJPÚDER – PUPA

SZEMHÉJTUS – PUPA

KÖRÖMLAKK – PUPA