3 ÖTLETES ÉS VÉGTELENÜL EGYSZERŰ FARSANGI JELMEZ

febr 21, 2020 | Blog, Lifestyle

Ha tényleg az utolsó pillanatra hagyod….én ugyanis így jártam, meghívást kaptam egy Farsangi buliba, de persze se jelmezem, se ötletem. Úgyhogy azonnal felcsaptam barátomat, a Google könyvtárat és elkezdtem keresgélni a lehető legegyszerűbb megoldások között. Számomra a legfontosabb szempontok:

  • jó lenne, ha meg tudnám oldani a ruhatáramból
  • ne kelljen sok apróságon piszmogni
  • egy könnyű smink segíthet a dolgon

Így találtam rá 3 általam egyszerűnek ítélt kosztümre, amit most elhoztam nektek, ha hozzám hasonlóan úgy jártatok, hogy a partizós éneteket már régen hátra hagytátok, de a mai buli jónak igérkezik és nem akartok kimaradni a mókából. Lássuk!

1. MACSKALÁNY

Spoiler: én ezt választottam. Lévén, hogy a ruhatáram 90%-át fekete holmik teszik ezt, ezt a kihívást azért nem nehéz megugranom. Gyakorlatilag kell hozzá egy fekete harisnya, egy fekete felső, és célszerűen egy fekete tüll szoknya. Ez utóbbi lehet, hogy nincs minden nő gardróbjában (mániákus vagyok, hisz’ tudjátok, nálam van tütü rendesen), de végső soron egy A-fazonú szoknyával is helyettesíthető. Tulajdonképpen a szett ezzel készen is van, amit nagy valószínűség szerint külön be kell szereznetek, az egy macskafüles hajráf és egy farkinca. De még ezt is könnyen megugorhatjátok, ha egy sima fekete harisnyát vattával kitömtök és a derekatokra rögzítitek. A smink is pofon egyszerű: fekete szemceruza, egy fitos kis nózi, és néhány szál bajusz. Tuti befutó! Ja igen, majd’ elfelejtettem: mancs gyanánt egyujjas, vagy ötujjas kesztyű!

2. PANTOMIMES

Ezen a megoldáson is sokat gondolkoztam, de a cica tüll szoknyája engem levett a lábamról. Nos, ehhez a jelmezhet mindössze egy fekete nadrág kell (lehet farmer, vagy svédzsebes, vagy élére vasalt), egy fekete-fehér csíkos póló, hózentróger és fehér kesztyű, valamint egy svájci sapka. Most lehet, hogy sokaknak kerekedett a szeme a hózentróger láttán, mert nem a legtipikusabb kiegészítő manapság, de semmi pánik, mert vagy könnyen beszerezhető, vagy kiválóan helyettesíthető egy nyakkendővel, sállal. A smink itt is meghatározó lesz: fehér arcfestékkel, vagy jóval világosabb alapozóval kenjétek be az arcotokat, a szemöldök, pirosítő és rúzs legyen hangsúlyos, és gyakorlatilag készen is vagytok. Ja, ha valaki az újrahasznosítás mellett kampányol, akkor szólok, hogy ugyanez a maskara jövőre betörőként is bevethető, akkor a sapkát helyettsítse egy harisnya! 😀

3. MINION

Ez a jelmez azért tetszett meg, mert családoknak, pároknak és barátoknak is tök jól bevethető. A gyerekek is imádják, lányosítani is lehet, a pasik is cukin festenek benne, szóval nem lehet elhibázni a választást. Annyi féle verziója létezik, ahány miniont meg tudtok számolni a Gruban! 😀 Nos, mindössze egy kantáros farmer / farmerruha, egy sárga póló és egy fekete kesztyű kell hozzá! Amitől igazán minionos lesz, az a minden kétséget kizáró kerek szemüveg. Azok, akiknek több idejük van rá, elbabrálhatnak annak elkészítésével két befőttes üves összeillesztésével, de ennél lényegesen egyszerűbb kartonból kivágni, vagy még inkább pofátlanul könnyű, ha egy fekete szemceruzával felrajzoljátok azt.

Egy ilyen buliban mindenki egy kicsit megőrül és visszaköszön gyermeki énünk, úgyhogy nem a tökéletességgel kell foglalkoznotok, hanem azzal, hogy igazán jól érezzétek magatokat!

Anita

fotók forrása: Pinterest