4 EGYSZERŰ FRIZURA TIPP – HASZNÁLJ KENDŐT!

szept 14, 2018 | Blog, Beauty

Sziasztok Csajok!

Ahhh, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem totálisan ki tud borítani, hogy nyáron kétnaponta hajat kell ahhoz mosnom, hogy úgy érezzem még jogomban áll kilépni az utcára, mert különben annyira csapzott és piszkos lenne a fejem, hogy nem merném megtenni a jó ízlés határain belül. Persze, hiszen a nagy melegben vagy sapkát, kalapot hordok, vagy egyszerű copfba van fogva, vagy ha engedem is lehullani az arcomba, akkor biztosan piszkálom, kiemelem a szememből, ettől pedig érthető módon jobban koszolódik, veszít a frissességéből.

Szóval szívesen keresek – kutatok, ha arra várok megoldást, milyen frizurám legyen aznap, hogyan dobjam fel kevésbé előnyös megjelenésemet, ha amúgy nem szeretnék túl sűrűn hajat mosni…ami valljuk be, nem tesz jót sem a fejbőrömnek, sem a szőrzetemnek.

Na, erre tökéletes megoldás egy gyönyörű fejkendő! Bevallom, korábban sose jutott volna eszembe, meg totál bénának éreztem magam hozzá, hogyan lehet ügyesen felkötni egy finom sálat, hogy az utána ne csússzon el, ne bosszantson, ha nem marad a helyén. Milyen jó, hogy ma már se perc alatt utána lehet nézni ennek az interneten és alig harminc másodperces videókból megvan a titok, amit aztán az én “bot kezeim” is le tudnak fordítani maguknak, és így lesz belőlem egy egészen stílusos csaj.

Ezekből az ötletekből hoztam el nektek 4-et, amik mind közül a legegyszerűbbek, mégis látványos és csajos.

Figyeljetek rá, hogy a kendő mintája és színe harmonizáljon az aznapi összeállításotokkal. Én nem igazán vagyok híve a minták halmozásának, így azt részesítem előnyben, ha a szett maga flitterektől és lenyomatoktól mentes, míg így a kendő lehet díszes és sokszínű, de amúgy rátok bízom, hogyan érzitek a legjobban magatokat a bőrötökben. Én pl. mostanában szívesen glasszálok Budapest utcáin a Grease életérzésbe burkolva: vagyis farmer, sima top és egy vagány bőrdzseki, a fejemre kötött kendővel, de valójában határ a csillagos ég!

Nekem ez a kedvencem:

IDÉZD MEG AFRIKA LÁNYAIT

Ez a módszer közel sem annyira bonyolult, mint amennyire elsőnek tűnik – és én is azt hittem róla. Hajtsd a kendőt háromszög formára, a hajadat dobd előre, kösd lófarokba, vagy kontyba. A kendő két szárát a homlokodnál fogd össze, a tarkód mentén vezesd el a sálat. Elöl csavarj a háromszög két szárán egyet, vezesd vissza a füled mellet és köss rá egy csomót a tarkón, vagy dugd be a szárakat a hajtás mentén. Ennyire egyszerű az egész! A háromszög csúcsát gyűrd vissza a copf alá, így könnyen el tudod rejteni.

A ROMANTIKUS

Nahát ennél csajosabb megoldás nem is kell nekünk! A hajfonat romantikája adott, ebbe kell beilleszteni a kendő szépségét. Én a copfomhoz erősítettem a sálat és a fonat készítése során maga volt a harmadik “láb”, aminek segítségével elkészítettem a fonást. De úgy is könnyen meg lehet oldani, ha a fonást már elkészíted előre, és áthúzod rajta a sálat, esetleg még az is működik, ha a fonásra rátekered a sálat.

EGY KIS RETRÓ

Ez a cuki verzió, bár sokaknak a régi idők takarító nénijei juthatnak eszükbe. Joggal, mert tipikusan csak egy seprű hiányzik a kezemből, de valójában szerintem bájos egy ilyen viselet. A kendőt egyszerűen csak hajtsd félbe, tekerd fel, a két végét pedig kösd meg a fejbúbon. Ha a cukifaktor aznap hiányzik belőled, akkor fordíts egyet a kendőn, kerüljön a csomó a tarkódhoz, így olyan, mintha egy szép hajpánt lenne rajtad!

MEGOLDÁS LUSTÁKNAK

Na, itt aztán nincs kifogás! A készen kapható fejpántok nagyon trendinek számítanak és még arra sem lehet fogni, hogy valakinek nem jó a kézügyessége. Szaladj be a legközelebbi bizsu boltba, kapj fel pár fejpántot és használd őket a napi hangulatodnak – és összeállításodnak – megfelelően. Garantáltan stílusos leszel!

A fejkendőket megtaláljátok a CORVIN PLAZA BIJOU BRIGITTE ÜZLETÉBEN!