A FARAMUCI OMBRE, AMIÉRT NEM KELL FODRÁSZHOZ MENNED!

jún 16, 2017 | Blog, Beauty

Sziasztok! Még mindig a természetes és natúr sminkek vonalán mozgok, de azért ezúttal sem hagylak benneteket újdonság nélkül. Kicsit hezitáltam, hogy már az elején eláruljam a legújabb sminktipp különlegességét, vagy még várjak vele esetleg, de nem győzködöm magam tovább, egyből a lényegre térek: az extra a faramuci ombre rúzs a leheletnyi szemhéjfesték párjaként, a biztosan ellenállhatatlan végeredményért!

Bár még mindig tombol a matt láz, azért kár lenne megfeledkeznünk az örök klasszikus árnyalatokról és szemhéjpúderekről. Ezért is választottam ezt a szatén fényű, enyhén csillogó, barnás színvilágot a gyönyörű rózsaszín rúzsom mellé.

A sminkemet a szokásos módon készítettem el, csak néhány ponton vittem bele egy kis újítást, ez is főleg a használt termékekben értendő, és nem a technikában. Hiába, a szokások rabja vagyok! 🙂 Na, lássuk, mit ajánlok nektek erre a péntek estére!

Én általában aszerint döntök a sminkemet illetően, hogy milyen ruhát tervezek felvenni. Ritkább esetben fordul elő, hogy a sminkhez választok ruhát, mert azt már korábban el szoktam dönteni, miben megyek az adott alkalomra, de előfordult, hogy a make up-om felülírta a szándékaimat, mondjuk egy meghatározó színválasztás miatt. Most nem volt nehéz dolgom, mert egy fekete csipke felső sok mindent elbír, de itt is át lehet esni a ló másik oldalára, ha az összhatás inkább „elhasználtságra”, semmint finomságra utal….szóval értitek. Elég feltűnő önmagában is ez a dögös szett, nem kell rátenni még egy lapáttal. Ezért a diszkrét fekete tusvonalas megoldás mellett döntöttem, a szépen megrajzolt száj mellé, és alapozóból is beújítottam, hogy egy könnyebb, nem túl vastagon fedett sminket mutathassak.

Nézzük lépésről lépésre:

1. Az alapozáshoz ezúttal a Max Factor egyik folyékony alapozóját használtam, ami a felvitt mennyiség függvényében kellően vékonyan fed, de akár rétegezhető is, nem csomósodik és nem szárította a bőrömet használat után. A korrektor ezúttal is Maybelline, nekem egyelőre ez vált be, bár most, hogy barnultam kicsit világos a színe, de még mindig jól eltünteti a szem alatti karikákat. Ezt is elég egyszer felvinni és csak keveset, jól kezelhető, könnyen el tudom oszlatni a szem alatti részen.

2. Jöhet egy újítás, a kontúrozáshoz a Maybelline Master Contour-ját használtam, amit a kezdetektől imádok! A mozdulat egyszerű, a márka kisfilmjéből ellesett 3-ast rajzoltam az arcomra a sötétebbik színnel (a homlok szélétől indulva az arccsontig, majd onnan az áll irányába), így pofon egyszerű az árnyékolás! A magasabban fekvő részekre pedig a világosabbik felével húztam meg a kontúrt, így egyenletes hatást kölcsönöz.

3. A szemhéjamra ezúttal a Catrice egyik palettájából állítottam össze a színkombinációt, ahogy korábban említettem, ez egy csillogóbb, fényesebb textúra, mint a mostanában felkapott matt változatok, amiből két színt kombináltam: a mélyítő vonalba került a sötét, még barnás árnyalat (palettán jobbról a harmadik), a szemzug irányába, még a középső mozgó szemrészre pedig a világosabbik, arany színbe forduló barnát használtam (ez a palettán jobbról a negyedik). Legbelülre egy magas fényű, csillogó szemhéjport tettem az Oriflame kínálatából. Mindezt egy fekete szemhéjtussal erősítettem meg, a pillákat is feketével emeltem ki.

4. A szemöldökömet a megfelelő árnyalatú festékkel kicsit megerősítettem, utána pedig jöhet a második újítás: talán életemben először próbáltam ki a szemöldök zselét, hogy a szálak ne kuszálódjanak össze és egészen meglepett, hogy egy könnyed, kényelmes viseletet kaptam, mert arra számítottam, hogy ragacsos, nehéz lesz tőle majd a szemöldököm, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt.

5. Jöjjön az ombre rúzs! Nagyon izgatott voltam használat előtt! Először is, mert iszonyatosan tetszik a rúzs színe, a kétféle rózsaszín gyönyörűen harmonizál egymással, másodszor pedig izgultam a megfelelő felviteltől, hogy majd tényleg szépen érvényesüljön ez a két árnyalat a számon. Először kicsit bátortalanul is húztam meg a felső ajkam ívét, viszont a rúzs jellegéből adódóan itt nincs esély második nekifutásra! Úgyhogy senki se legyen bátortalan, határozott mozdulatra lesz szükség. A legfontosabb pedig: az alsó ajkakon FEJJEL LEFELÉ kell végig húzni a rúzst, és lehetőleg ne dörzsöljétek össze az ajkaitokat, hogy szépen elmosódjanak a színek, mert akkor oda az egész! Persze így is szép színt lehet kapni, de az ombre hatás már nem érvényesülne. Ha megnézitek látszik, hogy kívül – majdnem, mintha kontúrt húztam volna – sötét a szám íve, belül pedig szép világos. És csak egyszer kellett átkenni.

Próbáljátok ki ti is, terméklista alább!

Alapozó: MAX FACTOR LASTING PERFORMANCE – 105 SOFT BEIGE / DM

Korrektor: MAYBELLINE FIT ME! – 10-es / DM

Kontúrozó: MAYBELLINE – MASTER CONTOUR / DM

Szemhéjpúder: CATRICE – THE PRECIOUS COPPER paletta / MÜLLER

ORIFLAME – THE ONE – NUDE árnyalat

Szemhéjtus: saját

Szempillaspirál: saját

Szemöldök: ORIFLAME – THE ONE szemöldökpaletta

MAX FACTOR szemöldök fixáló zselé / MÜLLER

Pirosító: ORIFLAME – THE ONE Loose Blush – Rose árnyalat

Rúzs: CATRICE – OMBRÉ TWO TONE – 10 ROCKABILY ROSE / MÜLLER

A képeken látható tányérok: BUTLER’S

Köszönjük a helyszínt a CAFE FREI teraszának!