A FEHÉR ÖTVEN ÁRNYALATA

febr 28, 2020 | Blog, Fashion

“A fehér nem szín, de képes minden színt magába foglalni.” Így tanultuk az iskolában rajzórán, mindenki emlékszik, ugye?

Magam részéről nagyon szeretem ezt a nem-színt, még akkor is, ha sok esetben az egyik – számomra legalábbis -, legkényesebb viselet. Mindig ámulva nézem a Pinteresten, Instán, illetve a divatmagazinok oldalain, hogy mennyire stílusos tud lenni egy fehér szett. Nem igényel semmi extra bikflangot, a maga letisztultságában tökéletes. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy tudni kell viselni, és nyilván az, hogy öltözködésben van hátránya is, hiszen azért valljuk be: erősít!

MIT ÜZEN NEKÜNK A FEHÉR?

Ehhez a (nem)színhez szimbolikusan a tökéletességet társítjuk, a tisztaságra, egyszerűségre, ártatlanságra, jóságra asszociálunk róla. A feketével ellentétben abszolút pozitív jelentése van, gondoljunk csak a “tiszta lap” kifejezésre, amit az új kezdetre szoktunk használni.

SZEREPE A DIVATBAN

Igazából a fehér soha nem megy ki a divatból, olyan klasszikus, ikonikus darab, mint a fehér blúz, mindig az alapruhatár része lesz, csakúgy, mint a menyasszonyi ruha, aminek a színe, szintén sosem lesz például lila! 🙂

De gondoljunk csak például egy fehér nadrágkosztümre, vagy egy lenge nyári lenruhára. Minden évszakban, minden stílusban megvan a maga jól elfoglalt helye,ami a divatirányzatoktól függetlenül minden szezonban megtalálható, az aktuális trendek mellett, uralva az üzletek polcait.

Az összes színtípusnak megvan a maga fehérje, hiszen nemcsak a szürkének van 50 árnyalata. 🙂

A tél típusé abszolút a jeges, szikrázó fehér , a nyárnak a legelőnyösebbek a tört fehér árnyalatok. A tavasz hölgyek a melegebb vajszín felé, az őszök pedig tojáshéjszín felé orientálódjanak!

Az általam viselt kabát klasszikus fazonú, már a tavaszt idézi, számomra régóta nagy szerelem. Sajnos plátói, mert nem tudom ti hogy vagytok vele, de én mindig akkor ülök bele valamibe, megyek neki valaminek, öntöm le magam valamivel, amikor fehér van rajtam. Kutyás lévén külön tartanom kell az “öröm” tappancsnyomtoktól is.

Mindenestre most, a fotózás alkalmával megszületett a döntés, nem érdekel semmi, elérkezett az idő arra, hogy must have- nek nyilvánítsam a fehér kabátot, hiszen közeleg a tavasz, és elég volt a feketébe burkolózott városból, és szeretnék kismamaként is stílusos maradni. A fekete – fehér – piros sál teli találat hozzá, hiszen sokszor elmondom, vannak azok a színösszeállítások amik mindig működnek. Persze ha a pasztellesebb színvilágot kedvelitek, azzal sem nyúltok mellé, hiszen a fehér egyik nagy előnye, hogy minden szín megy hozzá!

Száz szónak is egy vége, a kicsiny kis napfény mellett, a fotózás a fehér kabátban a hangulatomnak is nagyon jót tett!

Patri

SZÖVET KABÁT – ORSAY

SÁL – ORSAY 1995.-