A KIRÁLY(LÁNY)OK SZÍNE: A LILA!

ápr 4, 2018 | Blog, Fashion

Régóta vártuk már, hogy végre elkészíthessünk egy „lila” posztot. Konkrétan mióta a Pantone intézet 2018-ra megnevezte az év divatszínének az ultra Ibolyát. Mikor a fotózás napján körbe jártuk az üzleteket, és láttuk, hogy elvétve ugyan, de már kikerültek a polcokra a lilák is, gondoltuk végre eljött a mi időnk….Igaz, hogy az időjárás még mindig nem volt kegyes hozzánk/hozzám, hiszen még mindig nem ment fel a hőmérő higanyszála 4 fok fölé. De már ez sem tudott engem eltántorítani, ragaszkodtam egy tavaszi lila poszthoz és kész! Szuper volt szinte mezítláb a Corvin körül sétálgatni, és megtalálni az ideális helyszínt az anyag elkészítéséhez. Gondolhatjátok!

Na, de először egy kicsit magáról a színről, ami egyértelműen megosztó. Sokan egyszerűen irtóznak tőle, mások viszont a rajongásig szeretik.

A lila a piros és a kék keveréke, tehát a hatása valahol a nyugtató és az energetizáló között van. Mit jelent ez? Például azt, hogy feszültség, idegesség esetén egyszerre megerősít, ugyanakkor le is lazít. Talán ezért is nevezik a mértékletesség színének. Aktiválja az agy kreatív központját, ugyanakkor elég súlyos szín, hiszen okozhat depressziót is. Tudtátok, hogy időtlen idők óta a királyok színe?

A bemutatott outfit alapját tehát a lila pliszírozott midi szoknya adja. Tavaly óta tartja magát a rakott szoknya trend, ami nagyon jó választás a formális megjelenéshez. Igaz, hogy a klasszikus ceruza szoknyát könnyebb viselni, de ez a fazon egy magassarkú cipővel igazán elegáns, kifinomult megjelenést fog adni!  Ugyanakkor mégis elég sokszínű darab, hiszen szinte minden stílussal lehet párosítani, tehát a sportosabb darabok sincsenek kizárva. Sőt! Ellentmondásnak tűnik, de el kell ismernem általában véve vannak fenntartásaim, a midi szoknyákkal, amik a vádlit gyakorlatilag félbe vágják. Meggyőződésem, hogy sokkal szebben mutat egy térdig érő, (térd felett 1-2 cm, vagy térd alatt 1-2 cm-re) végződő szoknya. De hát nincs mit tenni, ez a divat! A pliszírozott szoknyát elsősorban vékony lányoknak ajánlom, hiszen erősít, ez nem is kérdés. Előnye azonban, amint már említettem, hogy tényleg különleges lesz az outfit, még akkor is, ha adott esetben nem tűsarkút, hanem akár egy bakancsot, sneakert, vagy balerina cipőt választunk hozzá.

Ha lúd, legyen kövér alapon én egy nyitott orrú fémes csillogású boka szandált képzeltem el mellé. Egyszer élünk! Illetve egy fehér basic pólót, és egy hideg árnyalatú halvány kék ( szinte lillában játszó) bőr hatású motoros fazonú jackiet. Így az összhatás egyértelműen hideg lett, ami nagyon mutatós, de nem kell kizárólag ennél leragadni. A lila nagyon jól mutat meleg színekkel is, ha idegenkedsz a hideg hatástól , gondolkozz narancsban, pirosban, zöldben, sárgában.

TIPPEK:

  • Figyelj rá, hogy a szoknyát mindig a derekadon viseld. Ha könnyű anyagú pólót, vagy inget választasz hozzá, mindig tűrd be!!! 
  • Ha nincs derekad, (nekem sincs, de a fotón ez nem látszik… Köszi Bogi️!) párosíthatod bő pulcsival is, ebben az esetben természetesen ne tűrd be!
  • Ha ebben a formában viseled, szerencsés, ha a szoknya térd felett van elvágva.. Illetve hogy nyújtson Kapd elő a tűsarkot.. Igazi stílusmix, ugye?

Jó kísérletezést,

Patri

SZOKNYA – RESERVED

FEHÉR ATLÉTA – RESERVED

BŐR JACKIE – RESERVED

CSILLOGÓ ZOKNI – MOHITO

EZÜST CSILLÁMOS BOKACSIZMA – CCC