A KOCKA EL VAN VETVE 2

okt 4, 2018 | Blog, Fashion

Aki egy kicsit is követi a divatot, az már egy jó ideje tisztában van vele, hogy az idei ősz nagy visszatérője az állatminták mellett a kocka motívum. A legnagyobb  divatházak és tervezők összeállításában mindenhol zászlóshajó ez a motívum valamilyen formában. Legyen az skót, Eszterházy, pepita vagy sakk táblát idéző, a lényeg, hogy valamilyen kockásat most nem okoz gondot belecsempészni az őszi ruhatárba. Az alap – legtöbb ruhatárban előforduló kockás ing mellett-, idén válogathatunk a nadrágok, sapkák, sálak, pulcsik, de még az övtáskák között is.

Méltán népszerű ez a nyár végén, hiszen igazi őszi hangulatot visz bármilyen összeállításba. Lehetsz benne csinos, elegáns,komoly, de bohém is.

MITŐL TÖRETLEN A MINTA NÉPSZERŰSÉGE?


 A Trend, nem ú jkeletű, már a 80- as években is elképesztő divat volt. Óriási előnye abban rejlik, hogy tényleg mindenkinek, ISMÉTLEM, mindenkinek jól áll, illetve ezerféleképp viselhető.

Ha a jól bevált kockás inget választasz farmerrel, igazi cover- girl hangulatú összeállítás lesz az eredmény, de tökéletesen funkcionál a Business lookban is. Irodai szettedhez egy blézer,esetleg egy ceruza nadrág tökéletes választás.

Tipp: igyekezz hozzá egyszerű, letisztult darabokat párosítani, már abban az esetben, ha nem vagy a minta- mixelés fenoménja. Ezesetben nyugodtan vegyél hozzá fel egy élénkebb kiegészítőt.

MIRE FIGYELJÜNK AMIKOR KOCKÁS RUHÁT VÁLASZTUNK?

Érdemes odafigyelni a következőkre : sok esetben a minta optikailag teltebbnek  mutatja viselőjét, mint amilyen valójában, ezért ha van rajtunk pár kg felesleg, igyekezzünk minél kisebb mintázatú darabok között keresgélni. Ugyanilyen fontos a szabásvonal is. Hiába divat most az oversize fazon, blézerből egyértelműen a karcsúsított vonal mellett tegyük le a voksunkat. Ugyanez érvényes a szoknyára is. Az „A” vonalú darabok karcsúsítanak, ezt ne feledjük! 🙂

Én a magam részéről ebben a posztban egy apró kockás fekete – fehér átmeneti kabátot választottam, aminek ugyan nem testet követő a fazonja, de a színvilágnak köszönhetően bármivel jól mutat. Ahogy a fotókon látszik is,  egy „all- black” szettet párosítottam mellé, egy fekete bokáján elvágott farmert, illetve örök kedvencemet, a  fekete garbót. Sokszor írtam már, nem győzöm elégszer hangsúlyozni a fekete-fehér azaz alap klasszikus színösszeállítás, amihez szinte bármit fel tudunk venni. Itt a mustár sárgát választottuk 3. színnek, amit én a sapkában hoztam be az outfitbe, Anita összeállításában  pedig táskában jelenik meg.

A sudár manöken alkatú Köböl kisasszonynak természetesen nagyon jól áll a 3/4 állású, bővebb fazonú kockás nadrág, sőt miután nagyon apró a mintázat, még optikailag nyújtja is. Anita amúgy is elképesztően légies sziluettjét. 

Ehhez a nadrágfazonhoz alacsonyabb sorstársaim választhatnak magas sarkú cipőt, akár egy bő állású pulcsival, de egy balerina, vagy tornacipő is kiválóan funkcionál egy kis egyszerű pólóval, vagy karcsúsított blúzzal.

A teltebb idomú hölgyek se keserdjenek el, hiszen mint említettem a kocka motívum sajátossága, hogy mindenkinek jól áll, hiszen mintája réven igazán jól megosztja a felületet.

Nincs más hátra, mint előre csajok, nézelődjetek, nem lesz nehéz dolgotok kiválasztani a stílusotokhoz leginkább passzoló örök darabokat. Ha pedig mégis bizonytalanok lennétek, a Corvin plázában Stylist kolléganőimmel szeretettel várunk titeket csajos, közös shoppingra!

Patri

PATRI SZETTJE

GARBÓ – RESERVED 4995.-

KABÁT – MOHITO 17 995.-

NADRÁG – MOHITO 5995.-

CIPŐ – RESERVED

SÁL – RESERVED

ANITA SZETTJE

NADRÁG – RESERVED 6495.-

FELSŐ – RESERVED 6495.-

SAPKA – RESERVED 3995.-

TÁSKA – RESERVED 8995.-

MOKASZIN – RESERVED 9995.-

PULCSI – RESERVED 8995.-

SZOKNYA – MOHITO 9995.-

SAPKA – SINSAY 1795.-

BOKACSIZMA – RESERVED 9995.-