A LEGTUTIBB STREETSTYLE

márc 26, 2018 | Blog, Fashion

Ha újra húsz éves lehetnék…..de így se esem kétségbe, ugyanis a mai szett, amit Norinán láttok szinte kivétel nélkül bármelyik korosztályhoz passzol. Jó, megkövetem az időseket…bár valójában egy vagány, őszhalántékú valakin még ezt is el tudom képzelni!

Emlékszem, az én időmben – kicsit kétségbeejtő ilyet leírni 33 évesen, de ez van – éppen divatba jött a rap zene, Eminem, a fehér feka akkoriban tört be a köztudatba, Beyoncé és a Destiny’s Child pedig éppen csak szárnyukat bontogatták azzal a felállással, ami aztán világhírűvé tette őket és mindenki torkaszakadtából énekelte az „I’m a Survivor”-t. Hogy mindezt miért mesélem el? Mert ez az időszak tette rá a stíluslenyomatát a fiatal énemre – és akkoriban mindenkiére -, hordtuk a bő nadrágot, a köldökig letolt buggyos farmert, topokkal és deszkás cipővel.

Ma már szerintem nincsenek ennyire egyértelműen elhatárolható korszakok, a szabály az, hogy nincs szabály, mindent mindennel fel lehet venni, még az anyukám által szentségtörésnek tartott pinket a pirossal is. 🙂 De ebben a hatalmas kavalkádban is vannak klasszikus, időtálló, mindig egyértelműen értelmezhető darabok is. Ilyen a fekete szín és a bőrdzseki. Apropó! Azt tudtátok, hogy a motoros dzsekit, amit most a fotókon is láthattok, maga Marlon Brando tette ismertté? Kétség kívül egy ikonikus színészről van szó, aki beemelte a bőrdzseki ezen fazonját a köztudatba, a motorosok kultdarabja pedig a mai napig kitörölhetetlen a divatból. Ez egy kifejezetten vagány forma, ami ebből adódóan farmerrel és bőrnadrággal a legstílusosabb, de ahogy korábban is említettem, mivel nincsenek szabályok, ma már azon se kell meglepődnünk, ha egy tüllös estélyihez kapja fel valaki, ha éppen ahhoz van kedve.

Na, de kanyarodjunk vissza az elejére! Ez az összeállítás kifejezetten fiatalos, stílusos, mondhatni az alapruhatár darabjait olvasztja egybe: farmer, ing, bőrdzseki, magassarkú. A motoros jakó sajátja, hogy az elülső cipzár többnyire keresztbe megy a mellkason, állandó kiegészítője a díszvarrás és a fémes patent (vagy funkciótlan díszgomb, ha úgy tetszik), lehet igazi bőr, vagy műbőr, de mindig rövid állású. A változatos felhozatalba tágabb értelmezésben már beletartozik a bomber is, a hasított bőr és a feketén kívül ma már a Pantone paletta minden színében megtalálható.

Ezúttal pedig egy igazi különlegességgel is kedveskedünk nektek, méghozzá egy, a fiatalos összeállításról és a fotózás részleteibe bepillantást engedő videóval is, ami ha tetszik nektek, akkor szívesen készítünk legközelebb is ilyet!

Addig pattanjatok motorra, még ha jelképesen is, és élvezzétek az eljövendő tavaszt, mert állítólag már nem kell rá sokat várnunk!

Sziasztok,

Anita

DZSEKI – MAYO CHIX

FARMER – RETRO JEANS

ING – RETRO JEANS

NAPSZEMÜVEG – RETRO JEANS

CIPŐ, HÁTIZSÁK – RETRO JEANS