A MŰBŐR AZ ŐSZI SZEZON ABSZOLÚT FAVORITJA

okt 30, 2019 | Blog, Fashion

A műbőr holmik minden eddiginél nagyobb teret kaptak a 2019/20-as őszi szezonban! Amiért kifejezetten örülök ennek, az nem más, mint hogy a párom megőrül ezekért a vadító darabokért rajtam, és én is ultra dögös szerelesének gondolom, úgyhogy idén ősszel mindenki jól járt! Ettől függetlenül is nagyon jó barátságot ápolok ezekkel a ruhadarabokkal, az ok pedig nagyon egyszerű: kényelmes és bármikor bevethető, tulajdonképpen alkalomtól függetlenül.

Idén viszont annyi változata jelent meg a polcokon, hogy kifejezetten üdítő látvány a rengeteg fazon-, forma- és színhasználat. Bár rólam lehet tudni, hogy fekete-fanatikus vagyok, azoknak sem kell nélkülözniük, akik szeretik az őszi színeket: smaragzöldek, bordók és mustár sárgák is hívogatón lógnak a fogasokon. Tőlük ezúton is elnézést kérek, hogy csak fekete szetteket mutatunk be, valójában ez teljesen véletlen és csak most szembesültem vele ilyen mértékig, hogy ezeket a sorokat írom….az elsődleges cél az volt, hogy bemutassuk, mennyi opció van a műbőr ruhák viselérése.

A műbőr holmik ráadásul etikusnak is mondhatók, hiszen nem valódi bőrt használnak fel a ruhák előállításához, hanem szintetikus anyagokat – poliésztert, poliuretánt -, sőt tovább megyek, ma már egyes divatházak gombákból készítenek bőrhatású kollekciókat. Szóval jó hír, hogy az állatvédőknek sem kell lemondaniuk ezekről a dögös darabokról.

Ezúttal a ruhák és szoknyák oldaláról közelítjük meg a trendeket, a sortok és nadrágok egy következő alkalommal lesznek porondon.

EGYBE RUHÁK, TUNIKÁK

Ezek a ruhák nagyon hangsúlyosak, többnyire átlapolt, vagy derékban megkötős formában jelentkeznek, amelyek elbírnak akár egy hangsúlyos, mintás harisnyát is. Passzol hozzá a magas sarkú, a bokacsizma, vagy a hosszúszárú csizma is. Sneakert azonban nem célszerű felvenni hozzá, slampossá teszi az egyébként vagány, nőies összeállítást. Kiegészítőként elbírják a nagyobb, látványost táskát, de egy trendi clutch jellegű fazon is passzol hozzá.

BLÚZOK ÉS SZOKNYÁK

Ami a szezon egyik abszolút újítása, az nem más, mint a bőrhatású felsőrészek szerepeltetése a kollekciókban. Eddig ilyet nem nagyon láthattunk, feltéve persze, ha nem azonnal a bőrdzseki jut mindenkinek az eszébe. A műbőr blúzok már egészen bátraknak valók, hiszen kombinálni is csak úgy érdemes, ha tudjuk, mivel lehet. A stílus egyik meghatározója, ha különböző textúrákkal vegyítjük. Érdemes úgy gondolkozni, hogy ami eddig felülre került, az most lentebb csúszik: vászon, farmer, könnyebb anyagok nadrágban és szoknyában egyaránt, a lábbeli pedig célszerűen a felsővel megegyező anyagú, vagy ahhoz legalább is nagyon hasonló.

Ugyanitt szeretném kiemelni a talpig bőrhatású összeállítások merészségét! Na, ehhez igazán vagánynak kell lenni, mert automatikusan vonzza a tekintetet és nem mellesleg írtó szexi! Figyeljetek arra, hogy ebben az esetben azonos anyagú, fényú, textúrájú bőrt vegyetek fel, a különböző mintázatok csak zavart kelthetnek a rendszerben.

SZEXI DRESSZEK

Nem lehet kihagyni a sorból az extra nőies darabokat, amelyek már nem elsődlegesen a hétköznapi rohangálós kategóriába tartoznak, hanem a csábítás és hódítás eszközeivé is válnak. Persze nem kell rémeket látni és nem a lakkruhás, ostoros lányokra gondolok, de azért valljuk be, egy-egy merészebb darab bizony igencsak figyelemfelkeltő lehet. Esti partiba, vacsorához tökéletes választás, ha hűvösebb az idő, akkor természetesen a megfelelő kabáttal bugyolálva. Szinte kivétel nélkül elvárt a csinos cipellő és dögös harisnya (itt jegyzem meg óvatosan, hogy újra divat a necc), és nem megengedett a sneaker fazonú lábbeli. Ékszerek esetében érdemes a visszafogottságot szem előtt tartani, mert a ruha önmagában óriási fókuszt ad viselőjének. Ezért a csinos, elegánsan letisztult kiegészítők kapjanak ezúttal szerepet a teljes szett összeállításban.

Csajok, elő azzal a bennetek szunnyadó vad oroszlánnal!

Anita

ELŐL GOMBOS RUHA – MOHITO 9995.-

BLÚZ – RESERVED 12 995.-

PLISZÍROZOTT SZOKNYA – MOHITO 8995.-

BOKACSIZMA – RESERVED 14 995.-

EGYRÉSZES RUHA – MOHITO 9995.-

ÓRA – PESTI ÉKSZER ROSEFIELD 29 900.-

EZÜST KARKÖTŐ – PESTI ÉKSZER 11 000.-

ANCHOR KARKÖTŐ – PESTI ÉKSZER 5900.-