A STÍLUS NEM KORFÜGGŐ – AVAGY, HOGYAN VISELJÜK AZ ÁLLATMINTÁT. VÉLEMÉNY

okt 25, 2018 | Blog, Fashion

Gyakran hallom jártamban – keltemben, és még többször az ügyfeleimtől, hogy: „Oh, ezt az én koromban már nem vehetem fel!” Sokszor olyan ruhadarabokra, amiknek a viselete nem függ az ember korától. Természetesen igaz ez a tétel bizonyos, szélsőségesen fiataloknak szánt holmikra, mint pl. a crop top, vagy „bugyiszabású sortok” nemzetsége, de a köldökig dekoltált felsők is ebbe a kategóriába tartoznak.

DE! 15 éves tapasztalatom, és bár tudom szerénytelenül hangzik, de a jó ízlésem is azt mondatja velem, ne gondolkozzunk a végletekben. 

Vegyük példának a most újra nagyon divatos állatmintás cuccokat. Maga a motívum elég megosztó önmagában is, hiszen vannak sokan, akik szinte rajonganak érte, mások egyenes hidegrázást kapnak tőle. Természetesen nem azért, mert túl öreges, vagy túl fiatalos, egyszerűen azért, mert sokan elképesztően ízléstelenül viselték. Kiváltképp igaz ez a ‘90- es évekre. Maga a minta igen kihívó, sugallja a szexualitást is, de ízlésesen, egyszerű, letisztult darabokkal kombinálva igenis viselhető, a gyerekeket kivéve szinte bármely korosztály számára.

Zárójelben teszem hozzá, hogy nem titkoltan nem a 20 évesek táborát erősítem, és örömmel konstatálom, hogy tőlünk kicsit nyugatabbra, az úgynevezett „divatozás”, vagy egyáltalán a külsőnkkel való foglalkozás, a többség számára természetes, korra, nemre, súlyra való tekintet nélkül! Mindig örömmel nézegetem az Instán @magdalife57 feedjét, elképesztően menő!

Na, de visszatérve az állatmintára, Anitával szándékosan döntöttünk úgy, hogy két külön anyagban dolgozzuk fel a témát (Anitáét kicsit később láthatjátok), ezzel is megmutatva, hogy ugyanazt a motívumot lehet két teljesen eltérő stílusban viselni. Plusz még egy csavart is tettünk bele, hiszen Ő a fiatalabb, mégis az én szettem lett az, ami a mai fiatalok ízlésvilágához közelebb áll.

Szándékosan nem egy klasszikus barna- fekete színű leopárdmintás ruhát választottam, hanem egy fakó piros alapon fekete mintázatút, ami egy kicsit sem kivágott, sőt erősen nyakában záródó, kicsit sem rövid, egyszóval a legrosszabb indulattal sem lehet ráfogni, hogy közönséges, vagy kihívó lenne. A ruhához egy oversize farmerdzsekit gondoltam, és egy klasszikus, egyszerű, mindenki ruhatárban fellelhető bakancsot. Nem bonyolítottam túl, talán a sapka az extra az egész szettben, az is maximum annyiból, hogy picit elveszi az élét a kicsit vadságot sugalló mintának, illetve ad némi bájt az egész outfitnek.

Ugyanezt a ruhát, ha egy fekete tűsarkúval, és egy klasszikus karcsúsított zakóval, esetleg egy fekete egyenes szabású, hosszú átmeneti kabáttal párosítottam volna össze, rögvest egy ugyanolyan ízléses, és biztosan egy koromnak sokkal „megfelelőbb ” összeállítást kaptam volna, sokak szerint. A jó hír az, hogy bármikor megtehetem, de véleményem szerint az öltözködés a kreatív önkifejezés egy formája, és ha most ehhez volt kedvem és ebben éreztem jól magam, akkor ezt kellett tennem. Ahogy neked is!

Mindennek a lényege ez. Ne törődj azzal ki mit mond, ki szerint mit hogyan kéne hordanod, viselned azt, amiben jól érzed magad, és ez sugározni fog messziről! 

Természetesen, ha bizonytalan vagy, van kérdésed van, keress fel akár engem, akár egy másik stílustanácsadót. Egyet ne tegyél: ne szürkülj be, és ne az legyél, akinek mások akarnak látni!

Tegye fel a kezét, akit meggyőztem… és az is akit nem!

Mindenkinek csodás napokat!

Patri

OCELOT MINTÁS RUHA – MOHITO 11 995.-

FARMERDZSEKI – SINSAY 10 995.-

BAKANCS – CCC 20 900.-

SAPKA – RESERVED