A SÚLYZÓT EMELD, NE A RÚZSOD!

aug 12, 2019 | Blog, Beauty

Vannak lányok, akik teljes harci díszben mennek edzeni. Úgy látom néhányuknak nehezebb megemelni a szempillájukat, mint a súlyzót. Ezzel nagyon nem értek egyet. Alap esetben, ha megkérdezem: kisminkelnéd-e magad edzés előtt, valószínűleg nagy átlagban azt a választ kapnám, hogy nem, teljesen fölösleges. Mégis, ha reálisan nézzük, akkor kivétel nélkül minden nő visel (valamilyen mértékű make up-ot) az edzésen: legyen az csak egy fekete szempillaspiráltól egészen a teljesen elvadult alkalmi készenlétig. A magam részéről nem értek egyet azokkal, akik még a műszempillát is felragasztják a jeles pillanatra (ez persze költői túlzás, sejtem, hogy nem csak emiatt), de az biztos, hogy ha másért nem, hát a szükség miatt szinte mindannyian úgy megyünk le a terembe, hogy van rajtunk. Munkából menet, a nap végén, vagy reggel, pont azért, mert ezzel kezdjük a készülődést otthon. Arra már kevésbé fordítunk figyelmet, hogy alaposan megtisztítsuk a bőrünket a szennyeződéstől, főleg a sminktől, ezért nagyjából mindannyian így vágunk neki a kemény testmozgásnak. Pedig sejtjük, hogy amúgy a bőrünknek nem tesz jót. Szóval, ha már így jártunk, akkor nem árt odafigyelni, hogy milyen termék, milyen tartóssággal kerül az arcunkra.

TESZTELTEM A PUPA SPORT ADDICTED TERMÉKCSALÁDJÁNAK NÉHÁNY DARABJÁT

A PUPA családi vállalkozás, már itthon is egész szépen kezdi kinőni magát, bár láthatóan a piac lefölözésére kevésbé fektet hangsúlyt, inkább a biztonságos terepen halad előre. Már én is több terméküket kipróbáltam, Patri egyenesen rajongója a márkának – korábbi tesztjét ITT olvashatjátok -, ezúttal pedig egy újabb szegmenst céloztak meg limitált szériájukkal: a sportolni vágyók kegyeit szeretnék elnyerni. Szerintem az alapgondolat kifejezetten dicséretes, hiszen ahogy fentebb is említettem, egyáltalán nem mindegy, hogy sporthoz van-e, és ha igen, milyen minőségű termék a bőrünkön. Nem ördögtől való a dolog, számtalan versenysportolót, például úszót (!), kézilabdázót, futót láttunk már rangos versenyeken minimálisan kisminkelve (szemceruza, szempillaspirál). Szóval a helyzet úgy áll, hogy a nőktől nehéz elvenni azt az alapvető igényüket, hogy minden helyzetben szeretnek jól kinézni. Csak épp nem minden helyzet alkalmas erre. 😀 Csapzottan, izzadtság cseppektől verejtékezett arccal, kipirosodva nehéz a legszebb formánkat hozni.

Ezért a PUPA 14 darabos kollekciója főleg az alapokra helyezi a fókuszt: púder, ceruza, spirál, és sokkal inkább bel- és kültéri sporthoz alkalmas fixáló, ápoló, védő termékek. Minden darab úgy lett kifejlesztve, hogy ellenáll a víznek és izzadtságnak, de közben specifikus, a bőr táplálásához igazodó hatóanyagok vannak benne. Így az edzés során elvesztett víz- és ásványi anyagok pótlása is szempont volt.

A vízállóságról csak annyit, hogy a szemceruzát és a spirált csak nagy nehézségek árán tudtam leszedni este, azt hiszem nem is sikerült maradéktalanul, szóval mindenképpen ehhez alkalmas lemosót javaslok. Egyszerű micellás vízzel kár próbálkozni, ezt biztosan állíthatom. 😀 Így viszont tényleg nem folyt le az edzésem végére, és azt is megfigyeltem, hogy a szemembe jutó izzadtság sem csípte a szememet, vagyis nálam semmilyen kellemetlen mellékhatást nem váltott ki a termék valószínűleg markánsabb összetétele. A szabadtéri edzések során hajlamosak vagyunk megfeledkezni a bőr fényvédelméről, pedig a nap ugyanúgy ér minket ekkor is. Ezt a műveletet már otthon célszerű elvégezni, feltehetően senki sem cipel magával plusz súlyt a futáshoz (hacsak nem ez a valódi cél), így tehát a napvédő spray használata már azelőtt ajánlott, hogy felhúzná valaki a nyúlcipőt.

Az egyik legszélesebb körben tesztelt termék volt a frissítő permet arcra és testre . Az ACQUA RINFRESCANTE spray-t elvittem magamra edzésre, mert a többivel együtt ezt is élesben szerettem volna kipróbálni. Így a többieket is megkértem, hogy fújjanak magukra és mondják el, mit éreznek. Bevallom őszintén én kezdtem a sort, vékonyan bepermeteztem magamat és pattantam fel a lépcső gépre, közben a többiek is fújtak. Az első, amit mindannyian éreztünk az a nagyon finom illat volt. Ezután mindannyian elkezdtek lelkendezni, hogy milyen jól hűsít, én meg pislogtam rájuk nagy szemekkel, hogy semmit sem érzek. Bizonygatták, hogy higgyem el, ez hűsít és a nagyon finom illat a kellemes mentol. Második nekifutásra kicsit bátrabban fújtam magamra és tényleg szinte azonnal éreztem a hűsítő hatást, ami akkor, a 40 fokos teremben kifejezetten jól esett. Természetesen a hatás egy bizonyos idő után elmúlik, de valóban üdítő érzés volt.

Szóval én amondó vagyok, hogy vigyázzunk a bőrünk fiatalságára, mert 40-en túl majd visszasírjuk és fogjuk a fejünket, hogy hagyni kellett volna szabadon lélegezni bizonyos időszakokban. Az alapozót én a helyetekben teljesen elhagynám az edzések során, hiszen a pórusok ilyenkor szépen kitágulnak, távozik a vízzel együtt a szennyeződés is, edzés után pedig látványosan fiatalabb hatású a bőr. Hogy mégis jól és csinosan érezzük magunkat, ehhez elegendő egy minimális készenlét néhány arra alkalmas termékkel, amit a PUPA is megálmodott nekünk, nőknek.

Go Girl, #girlpower!

Anita

PUPA SPORT ADDICTED SZEMCERUZA – 2 840.-

PUPA SPORT ADDICTED SZEMPILLASPIRÁL – 3 860.-

PUPA SPORT ADDICTED FIXÁLÓ SPRAY – 3 690.-

PUPA SPORT ADDICTED REFRESHING MIST – 3 350.-

PUPA SPORT ADDICTED NAPVÉDŐ SPRAY – 3 250.-