A SZÉP BŐRÉRT – SMINKTERMÉKEK A GYÓGYSZERTÁRBÓL

márc 11, 2021 | Blog, Beauty

Az érzékeny bőrűek talán jobban tudják, akiknek jól bírja a bőrük a strapát, azok kevésbé, hogy bizony ma már a gyógyszertárakban is megtalálhatóak alapvető sminktermékek, így azoknak sem kell lemondaniuk róla, akik a nagy márkák darabjait nem tudják használni. A Vichy az egyik ilyen márka, amelyik kifejezetten arra fókuszál, hogy mindenki számára elérhető legyen szépségük kihangsúlyozása. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon ez jelent-e akkor valami mást a fedésben, használhatóságban, úgyhogy beteszteltünk párat az alapok közül. Górcső alá vettünk egy púdert, egy alapozót és egy korrektort.

PATRI VÉLEMÉNYE

Vichy Mineral Blend hidratáló alapozó

Előre kell tisztáznom, évek óta nem használok alapozót, kizárólag BB krémet. Amikor megkaptuk az UNI patikától tesztelésre a termékeket, mégis a Vichy Minerals Blend hidratáló alapozóját választottam, soha ne mond, hogy soha alapon.

A hyaluron savat és persze a termálvizet tartalmazó alapozót könnyű az arcra felvinni, abszolút kenhető állagú, és tényleg természetes hatású. Nem ígér többet, mint, hogy közepes fedést biztosít, és tartja is. Nem telepszik rá az arcra, simán lélegzik a bőr alatta. Hidratáltságot ugyan nem éreztem olyan erőteljesen, de elvileg hosszú távú használat közben alakul ki. Ami számomra a lényeg, azt abszolút hozza, egyenletes, ragyogó a bőröm tőle. Kiszerelése praktikus, a legkisebb neszszerben is elfér.

Vichy Dermablend korrektor

Hiába mondják javasolják a Beauty bloggerek, hogy korrektor nélkül egy tapodtat se, bevallom én ritkán használok. Ennek oka az, hogy amiket eddig próbáltam, – lehet, hogy rosszul tettem fel-, de mindegyik egy idő után többet ártott, mint használt, nevezetesen, beleültek az apró ráncokba, és mit mondjak, úgy néztem ki tőle, mint a saját anyukám…

Na, de nem vagyok egy könnyen feladós típus és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért adtam esélyt a Vichy dermablend korrectornak is.

Nagyon óvatosan, tényleg csak egy minimális mennyiséget vittem fel a szemem alá, és finoman, de alaposan igyekeztem eldolgozni, ami abszolút nem volt nehéz. Elég könnyen bevette a bőröm, és a hozta a leírást is. A fedés makulátlan, de még sincs “maszkhatás”. Pluszként említem meg, ami nálam már igen fontos, hogy SPF 30 fényvédelemmel van felvértezve. Ár-érték arány teljesen rendben van, egyszóval, az idegenkedésemet a korrektoroktól a terméknek hála, sikerült legyűrni!

VERA VÉLEMÉNYE

Vichy Dermablend púder

Mindig úgy indulok neki a teszteknek, hogy elolvasom mit is ígér a gyártó. Nekem ez teszi izgalmassá a folyamatot. 🙂 Ebben az esetben azt az ígéretet kaptam, hogy a Vichy Dermablend színtelen fixáló púderben megbízhatok, bármit is hozzon a nap. Hogy tökéletesen fixálja az alapozót és szárító hatás nélkül mattítja a bőrt, mindezt hihetetlenül sokáig, akár 16 órán át. Elég reggel felvinnem, hogy aztán egész nap ne kelljen aggódnom a csillogó arcbőröm miatt. Na ez jól hangzik, gondoltam. Mint minden Vichys kozmetikumot, ezt is nagyon szeretem. Kicsit világosít az alapozón, de nekem ez teljesen rendben van. Szerintem életem végéig elég lesz, annyi van benne és nagyon szépen mattít. Óvatosan kell adagolni, de púder pamaccsal és ecsettel is működik a felvitele. És amit én különösen kedvelek, illatmentes.

VICHY MINERAL BLEND ALAPOZÓ – UNIPATIKA 6.699.-

VICHY DERMABLEND KORREKTOR – UNIPATIKA 5.899.-

VICHY DERMABLEND PÚDER – UNIPATIKA 6.699.-