A ZÖLDSÁLAS LÁNY ÉS A PÉNZÜGYEK – INTERJÚ

jan 17, 2019 | Blog, Fashion

Hogyan jött az ötlet, hogy egy pénzügyi vlogot indíts?

10 éve dolgozom a banki szférában, egyből az egyetem után itt kezdtem a pályafutásomat. Végig jártam a ranglétrát, voltam tanácsadó, befektetési tanácsadó, prémium bankár, és szép lassan eljutottam oda, hogy vezetői szintre léptem. Nagyon sok embernek segítettem az elmúlt években és rengeteg barátom hív fel, hogy segítsek nekik eligazodni a banki útvesztőkben. Innen jött az ötlet, hogyha nekik tudok segíteni és érdekli őket, amit mondok, akkor talán mások is fogékonyak lesznek erre.

Miért a „Zöldsálas lány” nevet választottad?

Egy vlog esetében nagyon fontos a névválasztás, hiszen ezzel azonosítják a nézők, összefoglalja mindazt, amiről szó lesz. Mint egy regény címe. Egy barátnőmmel megosztottam az elképzelésemet, hogy szeretnék videós csatornát indítani pénzügyi témában, gondolkozzunk a néven. Eszébe jutott az Egy boltkóros naplója című film, amiben a főszereplő éppen ezt a kérdést dolgozza fel, nyakában egy zöld sállal. Mivel nekem is az a célom, hogy közérthetően, de csajosan adjam elő azt, amit erről a témáról tudni érdemes, így összekötöttem ezt a kettőt és megszületett a Zöldsálas lány.

Mi a tapasztalatod, mennyire a férfiak területe a pénzügy és gazdaság? Mert, ha arra az alapvető dologra gondolok, hogy háztartás és otthoni pénzügyek, akkor nekem egyből a nők jutnak eszembe.

Én azt gondolom, hogy minden férfi mögött ott áll egy nő. A végső döntést mi nők mindig a férfiakra bízzuk, de a sugallatot megadjuk nekik.

Mégis, ezek alapján szerinted kik értenek jobban a pénzügyekhez?

Ez egy jó kérdés! Szerintem ezt nem lehet így behatárolni, hogy inkább a nők, vagy a férfiak. Én nagyon sok nőt ismerek, akik érdeklődnek a pénzügy iránt, járatosak a pénzügyi témákban, mondjuk sok ilyen magazint és cikket olvasnak. Ugyanez a férfiaknál is megvan: van, aki jobban odafigyel rá, hogy képbe kerüljön a gazdasági hírekkel, de van, akit ez nem annyira érdekel.

Miben tud segíteni a te vlogod? Melyik terület a legnagyobb fekete lyuk, ha pénzügyekről beszélünk?

Leginkább abban, hogy a pénzügyi tudatosságot még jobban elsajátítsák az emberek. Rengeteg kérdés merül fel akár egy bankválasztásnál is a fejekben: jól választanak-e, mire van egyáltalán szüksége, milyen termékekre, milyen szolgáltatásokra? Én a videóimban ezekre próbálok választ adni a nézőknek, hogy jobban megismerjék a banki termékeket.

Egy kicsit próbáltunk bevonni abba a területbe, ahol mi vagyunk otthon, így miután elkészítetted az interjút velünk, felkértünk modellünknek. Hogyan érezted magad, mennyire tetszett a ruha, amit kaptál?

Nagyon élveztem a fotózást, valójában ti vagytok az elsők, akik így fotóztak engem! Az összeállítás izgalmas választás volt számomra, én ennél kicsit konzervatívabb vagyok a hétköznapokon, mégis csak a pénzügyi világban tevékenykedek, ahol azért van néhány alapszabály, hogy milyen ruhákat hordok. Ez többnyire zárt, semleges színű és anyagú ruhákból áll. Ezzel szemben most kaptam egy igazán feltűnő összeállítást, amiből például a bársony felső nagy kedvencem lett. A szandál kifejezetten extra, ezt munkába nem venném fel, de a saját határaimat megnyitotta és megláttam azt, hogy  egy egyszerű fekete nadrág is mennyire feldobható vele.

Szerinted szeretik a nők az ilyen típusú átalakulást?

Igen, én azt gondolom, hogy igen! A változás automatikusan hoz magával egy másik típusú attitűdöt! Először felveszed a ruhát, megszokod, nézegeted magad a tükörben. Rájössz, hogy tetszel magadnak, elkezdesz azonosulni vele. Nekem ez a szett némiképp szokatlan volt elsőre, aztán amint néhány percig viseltem, kinyílt a nőiességem. Észrevettem magamon, hogy amint elindultunk a fotózás helyszínére, egyre magabiztosabb vagyok, menet közben már jobban ringattam a csípőmet, hiszen a magas sarkú és a nadrág ezt a nagyon nőcis érzetet adta nekem. Jó volt megtapasztalni azt, hogy azért, mert valami kicsit más, mint a megszokott, belőlem is előhozza a rejtett tartalékaimat.

Köszönöm szépen a beszélgetést, a velünk készült videós interjút pedig megnézhetitek Linda Youtube-csatornáján.

Anita

LINDA SZETTJE

NADRÁG – RESERVED 6495.-

FELSŐ – RESERVED 6495.-

CIPŐ – RESERVED 12 995.-