ÁGYBÓL AZ UTCÁRA – MENŐ VÁLASZTÁS A PIZSAMA STREETSTYLE

jún 12, 2018 | Blog, Fashion

Van egy gyerekkori barátnőm, aki arról híresült el, hogy úgy szökött ki otthonról bulizni, hogy amikor lefeküdtek a szülei, akkor a pizsamájára ráhúzott valami ruhát, ami éppen a keze ügyébe akadt, és már illant is ki a lakásból, meg sem állt a Morrisonsig. Sok derűs pillanatot okozott nekünk ezzel akkoriban, évekig hallgatta, hogy rajta humorizál a társaság.  Ha akkor tudtuk volna…

De nem tudtuk, éppen ezért számomra -a megosztó utcai trendek közül,- talán a pizsamák utcai viseletté avanzsálása, annak térhódítása és kitartása a legfurább. Amikor először hallottam, olvastam erről a divatról, bevallom égbe szaladt a szemöldököm, erős kétkedéssel fogadtam, annyira szürreálisnak tűnt, főleg mikor lelki szemeim előtt megjelent a kép, ahogy a 4-es villamoson az emberek pizsamában masíroznak  reggelente a munkába. Az is eszembe  jutott, hogy a világ megérett a pusztulásra, elfogyott az ötlet… Mindezt úgy, hogy az általam nagyra értékelt tervezők, divatházak, mint pl. Alexander Wang, Celine, Dolce and Gabbana mind-mind beépítették a kollekciójukba. Nézegettem, nézegettem a bemutatók képeit, a bulvár magazinokban Selena Gomezt és Jessica Albát, akik ugye vitathatatlanul stílusikonok, de mindezek ellenére is a következő gondolatom az volt, hogy nem látom magam előtt azt az élethelyzetet, hogy reggel odaállok a gardrób elé, és magától értetődő természetességgel  nyúlok az utcai pizsimért, mondván ‘ez lesz a mai napra tökéletes választás’?!?! Hozzáteszem, hogy mint ahogy egy előző posztban említettem, a kimonó trenddel semmi bajom, sőt, egyenesen rajongok a virágmintás lebernyegekért.

Persze ahogy egyre több üzletben megtalálhatóak ezek a darabok, az ember szeme valahogy hozzászokik a látványhoz és tudomásul veszi, nincs mit tenni…Ez a divat, hivatalosan is hordhatunk pizsamát utcára, alkalomra, szinte bárhova. Megtalálhatóak a pizsamák, (közvetlen a kimonók mellett), a szivárvány minden színében, változatos  fazonokkal, hosszú ujjú, gombos klasszikus, rövid ujjas, ujjatlan verzióban egyaránt, mintákkal, virágokkal, ahogy azt kell. Miután imádom a sötét tónusú ruhákat, evidensen választottam ezt a fekete alapon virágmintás pizsit, és el kell mondjam elképesztően kényelmes. Nagyon lenge, nagyon puha, nagyon szellős anyagból készült, minimális a műszál benne, szóval erre nem lehetett  kifogásom. Azt ugyan még mindig nem látom, hogy napközben ebben futkosnék megbeszélésről megbeszélésre, de talán már egy esti partira adnék neki esélyt. 

A fotózás alatt sem éreztem kényelmetlenül magam benne, de akinek ez még mindig nagyon távoli, az külön-külön felvéve talán könnyebben barátkozik meg vele. A nadrágot végül is felfoghatjuk egy laza nyári, színes darabnak, amit amúgy  is megkapunk bármelyik üzletben ebben az évszakban, és ilyen alapon egy színben hozzá passzoló atlétával akár kis zakócskával, egy laza egyszínű inggel, farmerjackievel simán viselhetjük. Ugyanez a helyzet a felsővel. Szoknyával, fekete nadrággal, farmerrel és este magas sarkúval. Így sokkal jobban kihasználható, akkor is ha egyben, szettben veszed meg.

Persze nem mindegy milyen fazont választunk. A klasszikus gombos férfi pizsire emlékeztető darabok alá célszerű egy pólót venni, és akkor egy kicsit talán tudunk csalni, mégsem teljesen olyan az összhatás, mintha nem állítottuk volna be az ébresztő órát, és egyenesen az ágyból érkeznénk.

Itt szeretnék óvva inteni mindenkit: attól még, hogy divat, nem javaslom, hogy az otthoni kibolyhosodott darabokkal kísérletezz. A másik, amit nagyon fontos megemlíteni, hogy amennyiben nem rendelkezel 100%- os stílusérzékkel, ne most kezd mixelni a mintákat. Igyekezz egyszínű darabokat választani a nagyon feltűnő, markánsan mintás darabokhoz! Akik voltak már nálam tanácsadáson pl. a Corvinban tudják, hogy senkit nem bátorítok arra, hogy ész nélkül kövesse a legújabb trendeket, főleg amíg az alapruhatár hiányos. Most sem teszem, hiszen azt gondolom, hogy ez a divathullám annyira kétélű/megosztó, hogy csak azok fognak jól mutatni benne, akik teljes meggyőződéssel, magabiztosan viselik. Akik elbizonytalanodnának az első kritika, „hát te meg hogy nézel ki? ” hallatán, tudatosítsák magukban, hogy ez bizony nem az ő trendjük.

Egy próbát azért mindenképpen megér!

Patri

VIRÁGMINTÁS OVERÁL – ORSAY (ár kérésre az üzletben)

PAPUCS – SAJÁT