ANGYALBŐRBEN

jan 22, 2021 | Blog, Fashion

Vitán felül áll, hogy a bőr, illetve a bőr hatású, műbőr nadrágok, leggingsek sokadik éve megkerülhetetlenek a trendekben. Olyannyira így van ez, hogy a divat már jóval tovább mutat a nadrágokon. Ma már szinte bármit megkapunk bőrből, legyen az a jogging fazon, rövid- és hosszú ruhák, ingek, zakók, pufferek. Tegyük hozzá, hogy igazából a bőr, mint olyan, soha nem megy ki a divatból, hiszen mindig is jelen volt és lesz, cipők, táskák és dzseki formájában.

ELGONDOLKODTAM VAJON MITŐL IS LETT ULTRADIVATOS EZ AZ ANYAG?

Talán elsősorban attól, hogy túlléptünk azon a klisén, hogy a “keménységet” szimbolizálja, és előjött az anyag szexi mivolta, illetve az is fontos szempont, hogy a megszokott szűk szabásvonalak mellé, bejöttek a lazább, lezserebb vonalak. Arról nem is beszélve, hogy nincs az az anyag, amivel ne lehetne szuperül kombinálni, legyen az selyem, csipke, farmer, kötött, vagy éppen bársony. A bőr mindig ad valamiféle pluszt, valamiféle extravaganciát a megjelenésnek.

Eddig persze -ahogy fentebb említettem-, elsősorban szűk nadrágként, leggingsként gondoltunk a bőrhatású anyagokra, de idén ez a beidegződés abszolút idejét múlta, köszönhetően a bő szárú nadrágoknak, coulotteknak, amik elárasztották az üzleteket. Szuper hír ez azoknak, akik ezidáig azért nem tudták viselni, mert a lábformájuk nem engedte meg. Mostantól, akik kicsit teltebbek alul, azok is bátran hordhatják. 

A szoknya trendekben is változás állt be, hiszen bőrből eddig elsősorban a szűk ceruza szoknyára asszociáltunk. EDDIG. Idén ellenben a bővebb fazon, esetleg az A vonalú, vagy pliszírozott szoknya éppolyan divatos, ha nem divatosabb, mint szűk társai. Hozzáteszem, ez legjobban azoknak áll, akik darázs derékkal rendelkeznek, de ne keseredjetek el azok sem, akiket nem áldott meg a sors ilyen alkattal. Ők nyugodtan kombinálják oversize felsőkkel, kardigánnal a szoknyákat. Viselhető, sneakerrel, magas sarkú, boka, -vagy hosszú csizmával is, mindenképpen jól fogunk kinézni benne.

Felsőruházatban is megjelentek az oversize, hosszított vonalak, a képre én is egy ilyen inget választottam. Nagyon kényelmes, ápol és eltakar, mégsem érzem azt, hogy slampos lennék benne. Fel lehet venni bőr leggings-szel (itt mindig figyeljünk rá, hogy a leggings nem nadrág, tehát mindig hosszított felsővel kombináljuk), de simán működik bármilyen más anyaggal, is ha túl soknak éreznénk.

Zakókat, elvétve ugyan, de eddig is találhattunk, most annyiban más a helyzet, hogy a fazonok itt is inkább a lezserebb szabásvonalra hajaznak.

Stílustanácsadóként a munkám során sokszor hallom, hogy sokan idegenkednek attól, hogy a megszokott – és amúgy az alapruhatár a sorolható bőrdzsekin kívűl- más daraboknak is esélyt adjanak, nekik üzenem: kísérletezni semmibe nem kerül, a komfortzónánkat kicsit tágítani, szintén nem. Az első lépés, hogy nem utasítunk el semmit csípőből. A próbafülke magányában alaposan megszemlélhetjük, hogy is áll nekünk ez az anyag, és még az is lehet, hogy tetszeni fog. Persze ha nem, akkor nincs mese, szépen vissza kell akasztani a fogasra.

Patri