ARMANI SZERINT A HÜLYÉK SOSEM ELEGÁNSAK

okt 10, 2017 | Blog, Lifestyle

A világ első stylistjának könyve nem életrajz…. ès persze,  mégis az, hiszen az interjúiból kiragadott mondatok erőteljesen tükrözik a személyiségét, életfilozófiáját, gondolatait.

Armani már 40 éve az olasz és nemzetközi divat vezéregyénisége, ugyanolyan forradalmit újított Olaszországban, mint Coco Chanel Franciaországban.

Az idézetgyűjteményt véleményem szerint nem érdemes az életrajza nélkül elolvasni. Legjobb ötlet, ha párhuzamosan olvassuk..

Kapunk ugyan egy kronológiai áttekintést a tervező életének legfontosabb eseményeiről, hiszen a három részre tagolt „szentencia” gyűjtemény minden egysége szolgál némi bevezető magyarázattal, de Armani életútja olyan részletgazdag és izgalmas, hogy érdemes bővebben is tanulmányozni. Zavarba ejtő az őszinteség, ahogy a magánytól való félelméről nyilatkozik. Láthatóvá válik az ember, aki ugyan egy idol, mégis sebezhető, és ezt nem fél megmutatni.

Elgondolkodtató és csodálatra méltó a kitartás és a szenvedély, ami minden képzettség nélkül a világ legnagyobb tervezőjévé tette a „mestert”, nem hiába, 81 évesen még mindig aktív, utálja a tétlenséget.

Ajánlom minden divat iránt érdeklődőnek, és azoknak is akiknek szimplán a század „nagy emberei” a szenvedélyük.

GIORGIO ARMANI – A HÜLYÉK SOSEM ELEGÁNSAK című könyve megvásárolható a LIBRI KÖNYVESBOLTBAN.

PATRI egy NEW YORKER pulóvert visel.