AZ ÖLTÖZKÖDÉS AZ ÖNKIFEJEZÉS ESZKÖZE

nov 6, 2020 | Blog, Fashion

Nem is olyan régen még teljességgel elképzelhetetlen volt az öltözködésben a különböző textúrák, stílusok keverése. Voltak a téli és nyári ruhák, az elegánsak és a sportosak. Bár erre az időre már kevesen emlékszünk , de igazi szentségtörésnek számított akkoriban nyári ruhát télen bevetni például egy vastag sállal, oversize kardigánnal, hótaposó csizmivel. Ma már ez szinte mindennapos, ugyanúgy, ahogy az elegáns, kifinomult darabokat vegyíteni, adott esetben egy bőr jackie-vel .

Régebben kizárólag a magazinok szerkesztői formálták az ízlésvilágunkat, manapság ennek a tere is jócskán megnőtt. Sokat segítenek nekünk az inspirálódásban a közösségi, képmegosztó oldalak, divatbloggerek. Nekem például régebben, gyermekként, amikor bontogattam a szárnyaimat, anyukám mindig mondta, “ez a színházba járós ruhád, minek vennéd fel a suliba?”. Hát igen, azóta eltelt jópár év, és én simán felveszem a “kis feketét” is bőrjackie-vel, bakanccsal is. A dolgok, ruhák, divat, stílus, mind-mind átértékelődtek picit, amit én nagyon élvezek, hiszen sokkal nagyobb teret kap a kreativitás az öltözködésben.

Mindig mondom, a választott szettünk, igazából az önkifejezés egyik fontos eszköze, érdemes élni vele. Ezzel persze nem azt akarom kommunikálni, hogy mindenkinek értenie kell a stílusos megjelenés csínját-binját,de soha ekkora árudömping nem állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy könnyen, kényelmesen és kreatívan tudjuk alakítani a ruhatárunkat.

Tudom fokozni: ez a része nem is kerül sokba. Ahhoz, hogy stílusos, emlékezetes legyen a megjelenésünk , nem feltétlenül kell designer ruhákat viselnünk. A lényeg az , ahogyan viseljük a ruhákat, amivel és ahogy kombináljuk a különböző darabokat egymással. Napjainkban az újrahasznosítás kiemelt figyelmet kap, miért utasítanánk hát el a turkálókat, ahol sok esetben igazi kincseket talál az ember lánya… Én például imádok kutakodni, különleges szabású ruhákat próbálgatni, és amikor egy-egy extrák darabot megtalálok, legalább annyira tudok neki örülni, mint az újnak! De ha igazán stílusosak szeretnénk lenni, mixeljük az újat a régivel!


Ne féljünk keverni a bársonyt, a csipkét a bőrrel, a kötöttet a lenge vászonnal, vagy pamuttal, és nyugodtan játszhatunk a cipőkkel is. Felvehetünk nadrág kosztümhöz sneakert (persze nem üzleti tárgyalásra!), és sorolhatnám a lehetőségeket napestig. A lényeg, hogy megtanuljuk meglévő ruháinkat is új köntösbe bújtatni, és ne rutinból öltözködjünk, hanem kísérletezgessünk a különböző szabásvonalak, textúrák, stílusok mixelésével.

Ha pedig elakadunk a divat, stílusunk alakításának útvesztőjében, ne féljünk segítséget kérni.

Patri

BŐRDZSEKI – 9 995.- RESERVED

CSIPKÉS BLÚZ – 4 995.- RESERVED

BAKANCS ÉS FARMER – SAJÁT