AZ ÖLTÖZKÖDÉS EGYÉNISÉG – MUTASD MEG MAGAD!

nov 21, 2019 | Blog, Fashion

Ezúttal is a tinédzsereket vesszük célkeresztbe, no nem úgy, hogy savazzuk megjelenésüket, inkább szeretnénk itt a blogon is teret engedni a fiatalabb korosztálynak, hiszen látjuk, hogy egyre többen vagytok, akik érdeklődnek a divat iránt és bontogatják szárnyaikat az öltözködés terén.

Ám igaz, ami igaz, ahogy korábban Patri is írta, a fiatalokra gyakran jellemző uniformizálódás látványosan háttérbe szorítja az egyéniségek kiteljesedését, a kreatívitás szabadjára engedését. Ahogy beszélgettünk fiatalokkal kiderült, hogy többeknek az anyagi lehetőségek okoznak gondot – ami érthető is, hiszen önálló keresettel csak kevesen rendelkeznek -, így maradnak a standard, bevált márkáknál és azok kínálatainál. Emiatt viszont egy örökös körforgás uralja a rendszert, hiszen a biztonságot nyújtó üzletek darabjai között válogat a tinik jó része, korlátozva ezzel saját önmegvalósító szabadságukat is. Jó módszer lehet erre, ha tudatosan nemet mondtok az állandóan érkező impulzusoknak és megspórolt zsebpénzeteket olyanba fektetitek, ami hosszú távon értéket – és trendet – képvisel. Bár ez átkozottul nehéz. Mivel mindenkit hatása alá vont a gyorsan cserélődő kínálat, a mindig friss öltözködési tanácsok és az abból eredő belső kényszer, hogy az ember nem akar lemaradni, így ez az ördögi kör kevésbé teszi lehetővé az átgondoltság térnyerését.

Legutóbb azt próbáltuk megmutatni, hogy egy szett egyes darabjai együtt és külön-külön is milyen jól működnek, hogyan variálhatóak más darabokkal, illetve mire érdemes figyelni a testalkatok különbözőségénél. Ezt megnézhetitek ITT.

Mivel a tinédzser kor a lázadásról, az állandó rohangálásról és minél több programon való részvételről szól – ez amúgy a FOMO, a fear of missing out tipikus esete -, így elsődleges szempont a kényelem. Senki sem fog magas sarkút rátok kényszeríteni, mert az eleve öngyilkosságot követ el, megsemmisítve saját fiatalságának emlékezetes szeletkéit. Az örökérvényű ruhadarabok és a minél jobban kombinálható részek előtérbe kerülnek, sőt az sem árt hozzá, ha a gardróbotok igyekszik egységes arculatot mutatni. Színek és előnyös fazonok, amelyek egymással is tökéletes harmóniában vannak, passzolnak a bőr- és hajszínetekhez, sokkal jobban megkönnyítik a mindennapi készülődést. Hogy ezeket merjétek egymással vegyíteni, ahhoz csak annyi kell, hogy minél jobban tudatosítsátok magatokban, az öltözködés az önkifejezés egyik formája, gyakran így mutatjuk meg, hogy mi (vagy éppen ki) lakik bennünk, igazodik a kedvünkhöz, az általános nézőpontunkhoz a világról és annak apró szeletéről, ami a szűk környezetünket jelenti. Megmutathatja, hogy ki miért rajong, mi a fontos számára, adott esetben milyen zenét szeret. A különböző szubkultúrák öltözködési stílusai ezzel nagyon szorosan összefonódva alakultak ki. Ha nincs benned ennyire erőteljes elköteleződés, egyszerűen mindent szeretnél, élvezni azt a szabadságot, amit saját szabályaid megírásával érhetsz el, az is totálisan működőképes.

Amikor eljön az a pont, hogy személyiséged fejlődése fordulóhoz érkezik, mondjuk egy korszak véget ér, iskolásból dolgozó felnőtté lépsz elő, olyankor bizonyos szabályrendszerek érvényhez jutnak, de még ez sem jelent végleges elszakadást. Csupán úgy érdemes felfogni, hogy ismét egy lehetőség a kreatív éned kibontakoztatására.

Hogy a mai divattippről is szót ejtsek: ezt a szettet a letisztultság és kiváltképp a kényelem jellemzi, mely színeiben igazodik az őszhöz és tinédszer modellünk, Hanna árnyalataihoz. Különlegességét főleg a kiegészítők adják: a vagányságot a fémes orrú bokacsizma, a trendiséget a szögletes hátizsák, a nőiességet pedig az oldalra csapott svájcisapka, a barett képviseli. Az is látszik, hogy szerintünk nem cél eltakarni bő darabokkal az alakot, inkább az a feladat, hogy az erősségeket kiemeld, a kevésbé előnyös helyeket pedig ügyes trükkökel álcázd. Mivel Hanna magas, vékony lány, így mondhatjuk, hogy könnyű dolgunk volt, de ha ugyanezt az elképzelést szeretnéd kicsit lazábbra venni, akkor egy hosszú kabát jó választás magasabbaknak, rövidebb állású alacsonyabbaknak, vagy egy bőrdzseki, ami szinte kivétel nélkül minden testalkatnak jól áll.

Tippeket és ötleteket pedig nálunk is találsz, gyere vissza rendszeresen a blogra, vagy kövesd Instagram oldalunkat, ahol mindig valami újat mutatunk Neked!

Anita

FELSŐ – RESERVED

NADRÁG – RESERVED 9995.-

TÁSKA – RESERVED 8995.-

CSIZMA – RESERVED 12 995.-

SAPKA – RESERVED 3495.-