AZ ÖREG HALÁSZ ÉS A TENGER – AMIBEN ÉN VAGYOK A HALÁSZ

márc 23, 2021 | Blog, Fashion

Abban már tavaly biztosak lehettünk, hogy valami van a levegőben, ami kicsit retrós, kicsit a múltat idézi, hiszen a boltok polcait elárasztották a válltöméses, oversize ruhák, férfias zakók nőkre formálva. Aztán megérkezett e cikk írójának ősi ellensége, a holdjáró cipő. Itt már éreztem, hogy valami közeleg, sőt nemhogy közeleg, de igazából meg is érkezett. Betrappolt a ‘80-as, ‘90-es évek slágere. Fogtam is a fejem, én magam teljesen értetlenül állok a jelenség előtt, de lehet, hogy csak azért, mert 178 cm magas vagyok….#ironia.

Nem, nem azért. Hanem mert órmótlan, gnóm, mindenkiből anti-nőt varázsoló bumszli lábbeli. Olyan, mintha a mérleg egyik felén a fejük állna, a másikon meg a lábuk, amit ki kell súlyozni egy óriási ömlesztett gumimennyiséggel. Na, mindegy, hagyjuk is. Mert, hogy nem erről van most szó, hanem sokkal inkább azokról a klasszikus formákról és trendekről, amik akkoriban kaptak szárnya, és most másodvirágzásukat élik. Elnagyolt formák, lazaság, életérzés. Bő vállak, nagy gombok, trapézfarmerek.

Amikor leakasztottam a Reserved Age of Aquarius kapszulakollekciójának néhány elemét, akkor igazából ez az életérzés vezérelt minket a fotók megvalósításánál. “Hogy is pózoltak akkoriban?”, “Mik voltak a sláger képek?”, ezt próbáltuk visszaidézni Verával, a fotósunkkal, miközben egyébként óriásiakat nevettünk. Jött a flegma arckifejezés, a nagyon laza, “ide nekem az oroszlánt” is pofavágás, hogy megjelenítsem mindazt, amit tinédzser éveimben éreztem.

A széles vállú bomberdzseki fazont idéző tavaszi kabátról nekem egyértelműen a Magnum című Tom Selleck sorozat jutott eszembe, ha rajtam kívül mond ez még bárkinek valamit. 😀 Kellemes szellő fúj át rajtam, élvezem a napsütést, és azt érzem semmi sem állíthat meg! Ez járt át közben folyamatosan! Ezzel szemben némiképp ellentmond a Reserved hivatalos kollekció-leírása, amely a következőképpen hangzik: “alapgondolata a halász és a sellő legendája, pontosabban a két világ összecsapása: pragmatikus, praktikus, valamint éteri és szimbolikus. Ez az elbűvölő történet tele van ellentétekkel és különbségekkel, melyek mégis vonzzák egymást. A letisztult tervezésnek köszönhetjük a kényelmes és funkcionális, mégis váratlan és modern megoldásokkal készített ruhákat. A kollekcióban találunk finom, mégis praktikus darabokat: a világoskék, halászkabát-ihlette dzsekit, a vanília színű pulcsit vagy ingkabátot. “

De a divataban pont az a jó, hogy mindenkinek mást jelent. Amúgy a kényelmes és funkcionális viselet nekem is eszembe jutott, hiszen ezt a sportos szettet gyakorlatilag bármikor be tudom vetni, amikor kicsit összeszedettebben akarok lerohanni a közértbe zsemlét venni, vagy elmenni a babával sétálgatni.

TIPP:

A kollekció alapszínei, a világoskék, vanília és tört színek egyértelműen a nyár típusoknak állnak jól! Ezt a részt Patriról kérdeztem ki, úgyhogy abszolút szakmai a vélemény, nem a saját okoskodásom.

KIK A NYÁR TÍPUSOK?

Ezen belül is lehet árnyalni aszerint, hogy valaki hideg nyár, világos vagy lágy nyár típus. Utóbbi a világos nyár összhatása lágy és finom. A haj nagyon világos, de nem élénk: hamvasszőke, lágy szürke, vagy ezüst. A bőr szintén nagyon világos, tej, krém, vagy elefántcsont színű. A szem színe világoskék, kékesszürke, vagy szürke. A lágy nyár típusr a halvány, egytónusú összhatás jellemző. Haja kicsit fakó, szürkésbarna, hamvasszőke, vagy középbarna. A hideg nyár típusnál a hideg és lágy összhatás érvényesül. A haja szürkésbarna, mákos, vagy sötét hamvasszőke, arcszíne bézs, vagy rózsaszínes bézs. Szeme szürke, elmosódott kék, vagy kékeszöld, barnászöld, barna.

Ha eszerint be tudod sorolni valamely kategóriába, vagy már eleve tudod magadról, hogy nyár típusba tartozol, akkor ez a kollekció a te világod! Viszont akkor se kell elkeseredni, ha nem teljesen, te mégis szereted ezeket a színeket. Rajtam is jól látszik, hogy elég távol állok ettől a típustól, merthogy én alapvetően hideg tél vagyok. Ahhoz, hogy ezekben a színekben igazán élni tudjak, (mármint a bőröm és a megjelenésem, természetesen), nekem kell valami kontarszt a kettő közé, ami elválasztja az arcomtól és üdévé teszi. Bár ezzel a megoldássol most nem apelláltam, annak, aki hozzám hasonló, érdemes bevetnie ezt a trükköt, és máris lubickolhat a halásszal és sellővel a vízben.

Kalandozzatok lányok, most úgyis kaptunk néhány hetet, hogy a lakásunkon belül fedezzük fel magunkat, érdemes ezt a témakört is körbejárni.

Szép napot nektek,

puszi,

Anita