BABA BEAUTY

dec 22, 2020 | Beauty, Blog

A cím csalóka, senki se lepődjön meg, természetesen csak olyan bébi kozmetikumról van szó, ami érzékeny bőrüknek nyújt védelmet és puhaságot.

A sors fintora, hogy legutóbbi beauty posztom után ismét egy Uriage termékcsaládot próbálhatok ki, ezúttal azonban nem én, hanem a kislányom, Léna volt az ítész. 🙂 A márka BÉBÉ termékei kifejezetten babáknak lettek kifejlesztve, és mint olyan extra odafigyelést és törődést igényel az előállításuk.

Nem tudom, ti mamik hogy vagytok vele, én igyekszem mindig ár-érték arányban gondolkodni, melyből az érték olyan további szempontok szerint bontható, mint összetétel, hatékonyság, kiszerelés mérete, meddig tudom használni. Az árérzékenységem ezek mentén tud elnézőbb lenni. 🙂 Mert mind tudjuk, hogy a világ összes pénze sem elég, ha kisbabánkról van szó – különösen igaz ez a ruhácskákra és csörgő-zörgő-zenélő játékaira, amik egy része egyelőre csak nekünk, szülőknek nyújt élvezetet -, de a babaápolás is ide tartozik, hiszen a cégek éves pelenkatermelésének jelentős hányadát teszi ki egy-egy bébi. Lénám legalábbis biztosan. 😀

#corvinplaza #corvinas #fashion #divat #fashionphotographer #divatfotós #szwajkovszkyphoto

Lizunak, Patri kislányának köszönjük a fotómodellkedést, imádom a hatalmas szemeit a háttérben, a pracliról nem is beszélve! Az URIAGE BÉBÉ Popsikenőcs és Olajos fürdető tesztelése azonban ezúttal a mi feladatunk volt.

A pelenkázás eleve egy nagy kaland, minél nagyobb a gyerek, minél mozgékonyabb és elevenebb, annál nagyobb kihívást jelent! Bár a kislányom még csak 3 hónapos, már hajkurászom a lábait a pelenkázón és az eddigi pár másodperces mutatvány hosszú percekre nyúlt el, mióta balettáncosokat megszégyenítő mutatvánnyal emeli a lábujjait az arcához és pörög-forog mindeközben. Az én szívem meg egyre hevesebben ver mindeközben, hogy vajon melyik pillanatban gondolja úgy, hogy elengedi magát és miért nincs még rajta stabilan a pelus. A popsi érzékeny bőrének kenegetésére elég sok variáció létezik és szerintem minden baba egyéni igényei fogják eldönteni, hogy melyik mellett döntünk. Akinek hajlamosabb a kipirosodásra, az valószínűleg egy erősebb krémet fog választani, míg külön van alkalmazandó a pelenkakiütésre, vagy egyszerűen csak az ápolásra, puhításra, hogy ne csípje nekik semmi a popsi környékét. Az Uriage-t most megkövetem, hiszen legutóbb azt meséltem magamról, hogy én inkább Biodermás vagyok, azonban rögtön utána itt az ellenpélda! A Bioderma popsikréme nekem túlságosan ragacsos, nem szeretem az utóérzetet, míg a tubusból kinyomva fél kézzel az ujjamon folyik, miközben én egyensúlyozok, hogy valami a popóra is jusson. Ezzel szemben az Uriage nagyon jól adagolható, nem annyira folyós az állaga. A krém pedig puha, finom, olyan, mintha egy selymes réteget képezne a kicsi popsiján. Nincs erős illata és érzékeny bőrűek is használhatják. Zsíros, de nem kellemetlenül tömény, termálvízben gazdag összetevője pedig nyugtatja a bőrt. Csak azt az egyet nem bánnám, ha kicsit nagyobb kiszerelésben is kapható volna, mert elég gyorsan fogy. 😀

Az olajos tusfürdők nálam abszolút befutók, ha a baba fürdetéséről van szó! Kellemes, selymes, extrán ápoló hatású, bevallom én magam is imádok vele fürdetni, mert nagyon jó érzés. Nincs mit tenni, lopom a gyerektől a cuccot. 😀 Az Uriage BÉBÉ Olajtusfürdő igazi olajos krém, viszont nem hagy semmilyen kellemetlen érzetet maga után, tehát nem lesz ragacsos, zsíros a bőr. Rendkívül jó illata van, amolyan igazi babaillat, mikor Léna ezzel fürdik, utána a kezem is hosszan, sokáig árasztja magából ezt a jellegzetes illatvilágot. Elsőre amúgy kicsit furcsa volt, erősebbnek éreztem, mint amire számítottam, de aztán rájöttem, mennyire finom és milyen jól esik mindig beleszagolni. Az ajánlások alapján több anyuka is azt írja, hogy gyermeke ekcémás bőrére is nagyon jótékonyan hat, így aki ilyen problémával küzd, annak ajánlom figyelmébe.

Legyen szép napotok, lengjen körbe a babaillat titeket!

Sziasztok,

Anita

URIAGE BÉBÉ LAVANTE POPSIKENŐCS – UNIPATIKA 3 499.-

URIAGE BÉBÉ LAVANTE OLAJOS FÜRDETŐ – UNIPATIKA 5 299.-