BAD GIRL RIRI

ápr 11, 2018 | Blog, Fashion

Minden vágyam egyszer ott lenni egy Robyn Fenty koncerten!!!!!

De ki az a Robyn?! Smink fanatikusoknak a Fenty név árulkodó lehet, hiszen nem is olyan régen egy új márka került a boltok polcaira ezzel a névvel fémjelezve. Egy olyan nő tette le névjegyét a kozmetikai iparban, akinek stílusát, hangját és nevét az egész világ ismeri! Csak épp nem ebben a formában. Lerántom a leplet róla, nem csigázlak tovább benneteket: bár saját bevallása szerint ő maga csak a Robynra hallgat, a világ Rihannaként ismerte meg azt a barbadosi lányt, aki többször volt már az év énekesnője, hetekig képes vezetni a slágerlistákat, mindezek mellett pedig korunk egyik legmeghatározóbb, legsokoldalúbb zenei előadója.

Rihannát láthattuk már kisebb kaliberű filmekben színésznőként is, dalaival viszont kétség kívül maradandót alkotott. Adott már ki saját ruházati kollekciót (dolgozott a Pumával és a Guccival is), tavaly pedig robbantott extra csillogó highlightereivel és mindenféle nőtípusnak ajánlott termékeivel.

Azt gondolom Rihanna sokak szemében akkor vált kislányból igazán nővé, amikor méltóságteljesen tűrte azt a végtelenül megrázó – és megalázó helyzetet -, amikor 2008-ban Chris Brown megverte őt, a látleleti fotója pedig bejárta a világsajtót. Erőt, bátorságot sugárzó lett azok számára is, akik addig egy lázadó tininek, az esernyőt képtelen sokszor piedesztálra emelő fruskának gondolták.

„Lesd el a stílusát” sorozatunkban mindig próbálunk ikonikus nőket, karaktereket életre hívni – gondoljatok csak Patri zseniális alakítására Bree Van de Campként -, amiben nem elsősorban az a célunk, hogy ugyanazt a szettet mutassuk meg, amit az adott nő visel, hanem karakterében és stílusában szeretnénk ihletet meríteni belőlük. Mindezt úgy, hogy aki kedvet érez hozzá, vagy hasonlóságot lát maguk között tudja, mihez kell nyúlnia: hogyan épül fel egy híresség ruhatára a hétköznapi nő számára?

Rihanna imádja az oversize holmikat, amiben én kevésbé hiszek, szerintem ugyanis formátlanná teszi a női alakot, elveszíti eleganciáját. Sokkal inkább egy fogasra aggatott kabátra emlékeztet: kicsit kinyúlt, kicsit elhasznált, kicsit trehány, de hát a miénk és szeretjük. Persze megértem azokat, akik ezt választják, hiszen kevés kényelmesebb viseletet tudok elképzelni, amiben fesztelenül lehet végig tolni egy napot anélkül, hogy a magassarkúból egyszer is ki akarnánk bújni egy lopott kávészünetben. És az is igaz, hogy vannak csajok, akiknek jól áll, passzol a stílusukhoz. Korosztályban én inkább a fiatalabbakat lőném be (Rihanna is idén töltötte csak a 30-at), nekik még belefér ez a lazaság, hetyke extravagancia. Viszont annak sem kell megijednie, akinek tetszik, de nehezen tudja integrálni a ruhatárába. A mostani összeállítás főleg hangulatában illik az eredetihez, azt szerettük volna megmutatni, hogy milyen darabokkal lehet helyettesíteni egy sztár gardróbját, anélkül, hogy tolakodó, nagyon hivalkodó lenne.

kép forrása: Instagram @badgalriri

Mivel Ririn egy szőrös bunda van, ezt már nem szerettük volna visszahozni így a tavasz első napjaiban, úgyhogy helyettesítettük egy fényes anyagú kabáttal, ami ráadásul most nagyon divat. A sok színt a hatalmas kiegészítőkkel elevenítettük meg, és ha jól megnézitek, akkor tulajdonképpen minden más darab egyszerű, egyszínű, bárkinek a szekrényében fellelhető: sportos pulcsi, csípőre letolt boyfriend jeans és egy bézs színű magassarkú.

Ilyen esetben azt érdemes szerintem megnézni, hogy mennyire kombinálhatóak az egyes részletek más megoldásokkal. A farmer simán jöhet bármikor, mert egy magassarkúval, blúzzal és blézerrel azonnal más hatást érhetünk el vele, mint flip-flopban vagy sportcipőben. Az egyetlen talán, amivel vigyázni kell, az a latex hatású kabát, amit én óvatosan időszakos hype-nak gondolnék és nem biztos, hogy később jó vételnek fogjuk tartani. Viszont ez a szett is jól kombinálható, a legnagyobb változást a már említett cipővel érhetjük el, hiszen ugyanúgy megállja a helyét egy sneakerrel, mint egy magas topánnal.  Muszáj a színeket hangsúlyoznom, mert egyszerűen annyira élénk, annyira üdítő végre egy ilyet látni, hogy csak úgy vonzza a szemet! Sokat emlegetjük, hogy minden megengedett, és ez tulajdonképpen így is van, bátran kísérletezzetek vele, mert rengeteg lehetőség van benne!

‘Elá, ‘elá, hey-hey!

Szép napot Nektek,

Anita

KÉK LATEX HATÁSÚ KABÁT – RESERVED

RÓZSASZÍN PULCSI – RESERVED

BOYFRIEND FARMER – RESERVED

MAGASSARKÚ CIPŐ – CCC

SZÍNES NYAKLÁNCOK – BIJOU BRIGITTE