BB KRÉMKÖRKÉP

jún 22, 2017 | Blog, Beauty

Nyáron én is szeretem, ha egy kicsit könnyedebb a viselet a sminkelés során, hiszen ilyenkor sokkal jobban zsírosodik a bőr, meleg van, izzadunk, nincs még arra is szüksége, hogy vastagon legyen fedve egy levegőtlen make up alatt. Ráadásul a szép napbarnított bőr nálam a mindenek felett, de ha komolyabb alapot viszünk fel, akkor esélyünk sincs erre, és még a bőrünknek se teszünk jót vele.

Ilyenkor egyetlen megoldás létezik – jó, valójában kettő, de a no make up-hoz én még nem vagyok elég magabiztos -, ami egyértelműen a BB krémek irányába mutat. Mióta megjelentek a piacon próbálkozom a különböző típusokkal, mert van, ami nálam se válik be, de akad, ami kifejezetten kellemes viselet.

Ezek közül hoztam el hármat nektek, ami valójában négy, mindjárt mutatom is, hogy melyekről van szó!

PUPA BB CREAM+PRIMER és PUPA BB CREAM + BRONZER

Nagyon vártam, hogy kipróbálhassam, mert korábban még nem használtam, de magáról a márkáról jó véleménnyel vagyok, több termékem és ecsetem is van tőlük. A használat során pedig egyelőre ez sem okozott csalódást! 🙂

A krém jól fed, egységes tónust ad a bőrnek, amennyire ez elvárható egy BB krémtől, hiszen azt ne felejtsük el, hogy ez nem alapozó. Enyhe mattító hatást is észrevettem rajta, ez kifejezetten jó abban az esetben, ha valakinek hajlamos a bőre a zsírosodásra, hamar csillogóvá válik. Szép lett tőle a tónusom, egy kis korrektorral azért érdemes a nagyobb bőrhibákat eltüntetni, mert ezzel inkább csak halványítani lehet. Ami nekem annyira nem volt átütő élmény az a krém primer volta. Ettől egy hangyányival többet vártam, bár érzem, hogy más a bőröm textúrája, nem egyenlítette ki annyival jobban, mint egy átlagos BB krém.  Az illata nekem bejön, a krémes állaga is finom, enyhén zsíros, de beszívódás után ebből nem érzékelhető semmi. Jól lehet vele dolgozni, nem csomósodik, nem lesz tőle foltos a bőröm. Úgyhogy ezt a krémet bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretné kipróbálni.

A bronzer nevéből adódóan is sötétebb árnyalat, azoknak ajánlom, akiknek már megfogta a bőrét a nap, esetleg rendszeresen járnak szoláriumba. A fedése ennek is szép, egyenletes, ugyanaz, mint a primer krémük. Mindkettő olajmentes és fényvédő faktorral is el van látva.

YVES ROCHER BB PEAU PARFAITE

Erről a termékről kicsit felemás véleménnyel vagyok. A márka jellegéből adódóan komoly bizalmat szavaztam neki, hiszen a természetességet tűzték a zászlójukra, tehát ez is növényi eredetű összetevőket tartalmaz. Ebből adódóan másképp is kezelem, hiszen hiányoznak belőle olyan anyagok, amik más márkák termékeit „felturbózzák”, kívánatossá teszik magukat. Mégis, ezúttal számomra a hatás hiányzott a leginkább. A bőrömre felvíve kicsit vizes hatású volt, nehezen tudtam eldolgozni, mert mintha egy nagyobb mennyiséget mindig kentem volna ide-oda az arcomon. A 100%-os fedés is hiányzott, a bőrpírt és bőrhibákat ugyanúgy látni hagyta, és enyhén csillogóvá is vált a bőröm. Főleg azoknak ajánlom, akiknek száraz a bőrük, mert a hidratáltság érzet sokáig megmaradt. Púderrel és korrektorral viszont szép hatás érhető el, így ha valaki szeretné elkerülni az alapozó használatát és helyette BB krémet választana, azzal számoljon, hogy itt néhány másik sminktermékre is szüksége lehet. Az illata finom, kellemes, krémes, rugalmasnak és nem elnehezítettnek éreztem a bőrömet felkenés után. UVA és UVB fényvédőt is tartalmaz.

ORIFLAME THE ONE BB CREAM

Magam is meg vagyok lepődve, hogy egyre elégedettebb és lelkesebb vagyok az Oriflame termékekkel kapcsolatban. Számomra a BB krémük is szinte tökéletes eredményt nyújtott, egy enyhe fényló, csillogó hatás csak, amire azt mondanám, hogy lehetne rajta csökkenteni, de még mindig ne felejtsük el, hogy nem alapozóról van szó. Így minden más területen szerintem maximálisan teljesít. Arra érdemes figyelni, hogy kicsit folyós, így a tubust ne fejjel lefelé nyissuk ki, mert akkor néhány csepp biztosan kárba vész. Vastagabban fed, mint előző két társa, így kevesebb is elég belőle, viszont még az erősebb bőrpírt is szépen elhalványítja. Kellemes, kényelmes a viselete, nem sok és nem is ragad. A textúrája kifejezetten jó, érezni, hogy van benne anyag, mégis hozza a BB krémtől elvárható hidratáltságot és könnyedséget. Az illata nekem a nyári napbarnított bőrét idézi, szerintem finom.


PUPA

YVES ROCHER

ORIFLAME