A tökéletes szemöldök titka

jan 17, 2022 | Beauty, Blog

Soron következő Beauty posztunkban a szemöldök kérdést, és annak fontosságát vesszük górcső alá. Sajnos még mindig van miről beszélni…

A szemöldök milyensége az egyik legfontosabb momentum az arcon, mondhatjuk azt is, hogy az egyik fókuszpont, hiszen keretet ad a tekintetnek, és elég egy parányi változtatás is ahhoz, hogy egészen más karakterű legyen az arcunk.

Ikonikus szemöldök formák a 20.században

A szemöldök divat ugyanúgy változott az évek során, mint minden más. Nézzünk pár ikonikussá vált szemöldök formát a 20.század meghatározó hírességeitől.

A vastag, más-már összenőtt szemöldökről ki más juthatna eszünkbe, mint Frida Kahlo mexikói festőnő?

Greta Garbo színésznő szemöldökét Max Faktor hollywoodi sminkes borotválta le és adott neki egy enyhén lefelé görbülő félhold formát, amivel a 30-as években, óriási trendet teremtett.

A vékonyra szedett változatot később Kate Moss is szívesen viselte.

Mi a helyzet napjainkban?

Újra hódítanak a természetes vonalak, a vastagabb forma, ami a szemöldöktetoválásnak köszönhetően sokaknak nyújt mentőövet. Főleg azoknak, akik felültek a különböző divatirányzatoknak és szedettek messze nem arcformájukhoz illő, hajszálvékony szemöldököt. Ugye mindenki emlékszik, amikor szinte az egész város csodálkozó tekintettel élte mindennapjait?

Szemöldök formálás lehetőségei

Semmi gond azzal, ha valaki ódzkodik a permanent makeuptól, (bár a szálas technika már eléggé élethű eredményt nyújt), a dekor kozmetikum gyártóknak hála, manuálisan is van lehetőségünk, nap mint nap arcunkhoz tökéletes ívű, és vastagságú szemöldököt “rajzolni”. (Most, hogy ezt leírtam, eszembe jutott a nagymamám, akiről az egyik meghatározó emlékem az, hogy minden reggel szépen, komótosan, mérnöki pontossággal rajzolta meg egy szemceruzával a szemöldököt magának. Na de, térjünk is a lényegre. Nálam a sminkelés részét képezi, hogy szemöldökformázót, színezőt használok, még úgy is, hogy tetoválva van a szemöldököm egy része. A Pupának fantasztikus dolgai vannak e célra. Ez alkalommal, négy különféle terméket teszteltem, és meg kell mondanom nehéz a választás, melyik is a legjobb.

  1. Azoknak, akik kezdők a témában vagy nem elég jó a kézügyességük a színtelen szemöldökspirál mellett, a hasonló “filces” formátumú, de por állagú terméket ajánlom. Elképesztően könnyű vele dolgozni, nincs külön ecset, csak simán átrajzoljuk vele a szemöldök vonalat, és abszolút természetes hatású, a választott színtől függő , de erősebb árnyalatot kapunk.
  2. Másik lehetőség, a palettás kiszerelésű, két árnyalatot tartalmazó , ferde végű applikátorral ellátott professzionális szemöldök szett. Előnye, a két különböző színmélység, tehát az erősebb és a natúr sminkhez is kiválóan alkalmas. Hátránya, hogy határozottan ügyesebbnek kell lenni hozzá, mint az előzőhöz.
  3. A harmadik variáció a dús textúrájú, vízálló szemöldök krém. Imádom,hogy nem kell attól tartani, hogy valami véletlen folytán elkenődik.
  4. Ugyanilyen szuper termék a klasszikus szemöldök ceruza, ami telt szemöldököt eredményez, a végén pici “rendező” fésűvel. Ez szintén vízálló, és nagyon könnyen kezelhető.

A termékek igényesen vannak kivitelezve, pici kompakt csomagolásuknak köszönhetően a legkisebb neszeszerben is simán elférnek, és a minőségükre sem lehet panasz. Köszönöm Pupa a lehetőséget, a továbbiakban is maradok veled, hiszen mindig bebizonyosodik, hogy ár-érték arányban Te vagy a legjobb.

Patri