Akiknek szívügyük a környezetvédelem: Hello Yves Rocher!

ápr 25, 2022 | Beauty, Blog

A mai posztban egy olyan céget üdvözlök, és mutatok be nektek, akik eddig valamilyen rejtélyes oknál fogva eddig nem szerepeltek nálunk. Ami késik, az viszont nálunk eljön, ezért engedjétek meg, hogy röviden bemutassam azt a márkát, aminek üzlete mellett nap, mint nap elmegyünk, mégis ennyi idő kellett ahhoz, hogy végre valahára közelebbről is szemügyre vegyük a brandet.

Maga az üzlet persze csodaszép, azt eddig is tudtuk, igazi kis ékszerdoboz a plázában, de a termékeit eddig én csak futólag ismertem. Eddig. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük mit lehet tudni az Yves Rocher márkáról.

Kutatómunkám során az első, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet, az “Ültess a bolygóért” elnevezésű program, amit az Yves Rocher alapítvány gondoz, és amelyet 2007-ben hoztak létre azzal a céllal, hogy 1 millió fát ültessenek világszerte. Zene füleimnek…

Ugyan a program 2020 óta már az “Ültess az életért” nevet viseli, és jóval meg is haladta már az egymillió fa ültetést, de a célkitűzés, és az ötletek is megmaradtak. Jacques Rocher, az alapítvány elnökének nem titkolt célja, pozitív nyomot hagyni a bolygónkon, ami minden bizonnyal sikerülni is fog, hiszen 2020 végére már több mint 100 millió elültetett fával büszkélkedhettek.

Ezek után nyilván senkinek nem okoz már meglepetést az, hogy a cég tudatosan figyel a környezetvédelemre, és a felhasznált növényeket kiválasztott termelőktől szerzik be, akik azonos értékek mentén dolgoznak, illetve biztosítják az alkalmazottjaik számára is a megfelelő munka, és életkörülményeket. A növények termesztésénél is alapfeltétel, hogy az garantálja az erőforrások megújulását, és minimalizálják a környezetre gyakorolt hatást. Természetesen ezen a gondolatmeneten tovább haladva a csomagolásnál is szempont, hogy az újrahasznosítható anyagokat részesítsék előnyben.

A termékek…

A termékek összetétele ezek után szinte evidensen a 100%-ban növényi eredetű aktív összetevőkre épül. A szintetikus anyagokat csakis olyan esetben alkalmazzák, amikor nincs biztonságos, természetes alternatíva a helyettesítésükre.

A samponok szilikon mentesek, a hámlasztókban nincsen műanyag hámlasztó részecske, a termékek 97%-a parabénmentes. Ez nem kis eredmény, hiszen a brandben megtalálható az arcápolási termékek mellett, (szérumok, maszkok, szemkörnyékápolók), a hajápolási termékek teljes palettája, illetve smink és testápoláshoz szükséges termékek is.

Let’s teszt!

Én, 40 pluszos Nőként első körben az Anti Age sejtmegújító termékcsaládot kezdtem el tesztelni, aminek eredményéről természetesen be is fogok számolni nektek.

A csomag tartalmaz egy éjszakai krémet, egy nappali krémet, egy ragyogó hatást biztosító ampulla csomagot, és egy sejtmegújító szérum esszenciát, mely termékek, az ígéret szerint csökkentik a ráncokat, feszesítik az arcbőrt, hidratálnak, és visszaállítják a fakó bőr fényességét.

Nagy reményekkel indulok ennek a tesztnek, hiszen az a cég, amelyiknek ennyire fontos a környezetvédelem, nálam már akkor is nyert, ha egy-két ránc mégis marad…

Patri

Ha szeretnétek Tőlünk további teszteket vagy kíváncsiak vagytok a véleményünkre – bármilyen témában –, írjátok meg nekünk a plazamarketing@indotek.hu email címre és mi kipróbáljuk, megválaszoljuk vagy éppen utánajárunk.