Napozás kontra bőrvédelem

aug 9, 2022 | Beauty, Blog

Napozás. Napbarnított bőr kontra fényvédelem. Manapság (teljesen indokoltan) nagyon megosztó témák. Az, hogy ki mit szeret, hogyan érzi magát vonzóbbnak persze szubjektív kérdés, de tény, hogy az ózonréteg állapota, illetve a növekvő számú bőrbetegségek, sokakat óvatosságra intenek. Arról nem is szólva, hogy manapság a hófehér, porcelán bőr legalább annyira divatos, mint a bronzos csillogás. Személy szerint szeretem, ha nyáron van egy egészséges napsütötte barna a színem. Frissebbnek, üdébbnek látom magam általa, de egyszerűen nem tudom kiiktatni a tudatomból, hogy mindent csak mértékkel, ésszerűen lehet csinálni. Főleg miután gyerekkoromban egyszer egy velencei táborban úgy megégtem, hogy konkrétan bőrkeményedésekkel lett tele az arcom. A bőr persze edződik, főleg az arcbőr, de egy idő után, már a hiú nő a bőr öregedésének késleltetése miatt teszi le a voksát a faktorok mellett. (Viszlát, jó öreg bronzolaj!)

A mai posztunkban a PUPA napozó termékeit vesszük górcső alá. A faktorosokat, és természetesen a faktor nélkülieket is.

A faktor nélküliek, az Attivatore di Abbronzatura termékcsalád tagjai sun boostert tartalmaznak. Serkentik a természetes melanin termelést, akár napsütés nélkül is. Ezáltal gyorsabb és intenzívebb barnulást eredményeznek.

Tipp:

Elsősorban edzett bőrre ajánlom, de szuperül lehet keverni, rétegelni a faktoros termékekkel, így win-win helyzet lesz, azok számára, akik nem szeretnének lemondani a bronzos árnyalatról, de ugyanolyan fontos számukra a bőr védelme is.

Ezeket a termékeket három különböző állagban is meg lehet vásárolni: egy könnyebb vizes, permetezős formában, tejként, és egy nehezebb, sűrűbb állagú, kicsit talán nehezebben felszívódó krémként.

Magam részéről, a tej mellett tettem le a voksomat, egyrészt mert tényleg nagyon könnyen beszívódik, másrészt az előbb említett keverhetőség miatt. A bőröm nem száradt ki tőle, kellemesen hidratáltnak éreztem a termék használata közben.

A faktoros naptermékek közül az olajos, és szintén a tejes formulát próbáltam ki. Egyéni ízlés függvénye ki mit szeret jobban, én az olajat kevésbé viselem jól a bőrömön.

Mindemellett mindkét termék használata egyszerű, és tényleg gyönyörű színt adnak. Nem utolsósorban, kellemesen puhává varázsolják a bőrt.

Bőrvédelemről nem beszélhetünk akkor, ha nem ejtünk szót a napozás utáni teendőkről, illetve a napozás utáni termékekről. A Spray Doposobe Inviseble spray állagú after sunt próbáltam ki, amit már zuhanyzás után permeteztem a bőrömre. Ez talán a vártnál kicsit lassabban, és nehezebben szívódott fel, sőt picit át is kellett törölgetni a bőrömet, de hűsítő, nyugtató hatásról, abszolút be tudok számolni. Az ígéret szerint rögzíti, és meghosszabbítja a napbarnított színt…ezt majd meglátjuk, mert egyelőre a kopás mértékét , a folyamatos kánikula, strandidő miatt nem volt módom tesztelni.

Ha PUPA-ról írok, muszáj megemlíteni, hogy nagyon odafigyelnek a csomagolására, főként ezen termékcsaládok estében, hiszen a flakonok 100% használt, újrahasznosított műanyagból készülnek, melyek 20%-a az óceánokból kinyert műanyag.

Csak azt tudom mondani, amit az eddigiekben is, ha PUPA termékekről volt szó. Engem meggyőztek, és ár-érték arányban nagyítóval kell keresni a minőségben hasonló termékeket.

Patri

Ha szeretnétek Tőlünk további teszteket vagy kíváncsiak vagytok a véleményünkre – bármilyen témában –, írjátok meg nekünk a plazamarketing@indotek.hu email címre és mi kipróbáljuk, meg válaszoljuk vagy éppen utánajárunk.