Szuperfegyver bevetésen, avagy felvettük a harcot a bőr öregedése ellen

okt 4, 2021 | Beauty, Blog

Legújabb posztunk témáját egyértelműen az öregedéstől való félelmünk, helyesebben, vágyunk a szép és harmonikus öregedésre, egyszóval a hiúságunk ihlette.

Hármunk közül ketten, (Vera és én) már túl vagyunk a 40-en, Anitának még van egy kis ideje, hogy ellesse a már jól kipróbált titkokat.

Ez annyit jelent, hogy megszállottan követjük az újdonságokat, kipróbálunk különböző csodaszereknek hirdetett termékeket, és persze elég sokat is beszélgetünk róluk. Szerencsések vagyunk mert bloggerként van is lehetőségünk kiélni az arc és bőrápolás iránti szenvedélyünket.

Na de, hogy a lényegre térjek, Vera már egy ideje mondogatja, hogy követ néhány amerikai bőrgyógyász és plasztikai sebész végzettségű youtubert, és ők mind esküsznek a C vitamin és a Retinol együttes, napi rutinná beépített használatára. Ígéretük szerint kb. 10 évet tagadhat le az ember, a 8 hetes kúra végére. (Akármi is lesz az eredmény, mi nem fogunk egy napot se letagadni, sőt…)

Lássuk először is mi a hatásuk külön-külön :

C vitamin: fokozza az kollagén szintézist, halványítja a pigment foltokat, egyenletesebbé, ragyogóbbá teszi a bőrfelszínt, és csökkenti a finom a ráncokat.

Retinol: csökkenti a ráncokat, és a bőrfelszín egyenletlenségeit, illetve a pigment foltokat.

A kettő együttes alkalmazása az ajánlás szerint: reggeli arctisztítás után, a C vitamin szérum arcba masszirozása, persze fényvédővel lezárva, este pedig a rutinná beépítve az arctisztitás, tonizálás után következhet a retinol.

Az Unipatika jóvoltából meg is kaptunk 3 különböző márka C vitamin és retinol adagját, és neki is állunk a tesztelésnek. Vera a Laroche Posay termékeit veszi górcső alá, Anita a Madara C vitaminját és az Uriage retinolját, én pedig a Camaleon termékeit próbálom.

Akkor induljon a teszt, aminek eredményéről pedig minden részletre kiterjedően be is fogunk számolni Nektek!

Patri