Ultragyors napi bőrápolási rutin, elfoglalt nőknek

okt 4, 2022 | Beauty, Blog

Nem kertelek, nem vagyok kozmetikus, ezért elképesztően sok cikket olvastam el napi rutin témában, és nagyon megoszlanak a vélemények a tekintetben, hogy milyen lépések is  tartoznak szorosan a napi rutinba. Ezért úgy döntöttem, megosztom az én saját, speed rutinomat.

35 feletti Nők figyelem!

Már régóta bevett szokásom az, hogy én bizony micellás vízzel távolítom el a napi “élet” maradványait. A tanácsokat megfogadva, addig mosogatom a vattával az arcom, amíg már csak egy szép fehér korongot kell a szemétbe dobnom. Az Yves Rocher sminkeltávolító micellás víz, a Pure Aleue 2 in 1 tökéletesen alkalmas a feladatra. Lehet most elfogultsággal vádolni, de ki merem jelenteni, hogy ilyen finom illatú termékkel a témában, még nem találkoztam. Használata után egyáltalán nem szárad ki a bőr, épp ellenkezőleg, már ennél a pontnál kellemesen sima lesz a tapintása. (Zárójelben jegyzem meg, sokan abban hisznek, hogy a micellás vizet is el kell távolítani, én is közéjük tartozom. De(!) számos kozmetikus ismerősöm viszont azt mondja, bármi, csak sima víz ne maradjon az arcon…na ezen igazodjon ki az ember…) Marad a tapasztalati út, vagyis jelen esetben az, ami nekem bevált. Eltávolítjuk.

Az ultra gyors rutin következő lépése nálam, valamilyen szérum felvitele. 40+-os nőként, már óriási hangsúlyt fektetek a liftingre, és nyakráncok ápolására, ezért most az Yves Rocher lifting hatású szérumát használom, amit az arc mellett nyakra is ajánlanak. A termék talán első blikkre picit ragadós, amit körülbelül a harmadik kenőmozdulatig lehet érzékelni, majd szépen lassan beszívódik a bőrbe, és egyáltalán nem hagy ragacsos utóérzetet. Puha tapintást annál inkább, és ugye mondanom sem kell, hogy az illata ennek is szuper kellemes.

Harmadik lépésben következik az arckrém. Nálam ez most, a szintén ettől a cégtől való Filler Vegetal nevezetű intenzív ápoló krém, ami a ráncok ellen véd, és természetesen arcra, nyakra, dekoltázsra egyaránt használható. A terméknek nem nehéz a textúrája, könnyen beszívódik a bőrbe, és nincs kellemetlen utánérzet.

Ez a három lépés, mindent összevetve cirka 3 percet vesz el naponta az életemből.

Hetente 1-2 alkalommal azonban, feldobok egy hidratáló maszkot is, mert különben üldözne a lelkiismeret, tehát plusz egy terméket meg kell említenem itt, és most. Ez az oxigén és hidratáló maszk Pure Aleue névre hallgat. Tőle nem is várom el, hogy azonnal beszívódjon, nem ez a feladata. Sokkal inkább azt, hogy használata után azt érezzem, a bőröm lélegzik, és kellemesen hidratált. Ezt pedig adja.

Hölgyeim ne feledjétek, a stílusos megjelenés, a tiszta, ápolt, hidratált bőrrel kezdődik.

Patri

A posztban használt termékek megvásárolhatóak a Corvin Plaza Yves Rocher üzletében:

Micellás víz – 4.190.-
Szérum – 12.990.-
Krém – 8.990.-
Maszk – 4.990.-