Bölcsi-ovi szünet?! Őrület!

aug 4, 2022 | Blog, Lifestyle

Úton útfélen hallom a pánikot a szülőktől, hogy mi lesz, ha jön a nyári szünet, mit kezdenek a gyerekkel?! Hogy őszinte legyek mindezt szomorúan hallgatom, már eleve a problémafelvetés hagy némi kivetnivalót maga után, ezzel a „kezdeni” szóval….mégis mi lenne?! Legyél szülő! Töltsétek aktívan a közös időt, szervezzetek kalandos programokat, kreatív játékokat! Fedezzetek fel új helyeket, megkockáztatom szervezzetek közös szülői felügyeletet a kedvenc pajtásokkal! Millióegy lehetőség van a nagyvilágban, csak hajlamosak vagyunk benne ragadni egy mókuskerékben, amin túl nem látunk, és a gyerek nem családunk egy szeretetteli tagja lesz, hanem teher, akinek az elhelyezését meg kell oldani. Összeszedtem párat az általunk már meglátogatott kedvenc helyszínekből, hátha valakinek kapóra jön, hol töltsön el a pindur pandúrral egy napot. Hét helyszín, az hét nap, aztán akár lehet elölről kezdeni a körforgást, miközben a táborokról még nem is beszéltem! Próbáltam olyan programot is beiktatni, ami teljesen ingyenes és nem terheli a pénztárcát – tudom, hogy sokszor ez is sarkalatos kérdés -, de van néhány olyan, aminek ugyan van belépője, viszont a megfizethető szinten belül és aztán egy egész napot el lehet lenni a gyerekkel, hogy aztán mindenki jól lefáradva essen haza az ágyba. Lássuk!

Városligeti játszótér

Szerintem az egyik legzseniálisabb hely, amit gyerek csak láthat! Az első alkalommal irigykedve voltam itt a kislányommal, úristen alig vártam, hogy egy-két csúszdán én is lecsússzak vele! Tele van színes játékötletekkel, a legkisebbektől a legnagyobbakig! Teljesen ingyenes – oké, a parkolásért fizetni kell – a város szívében, ahol fergeteges pillanatok várnak a kicsikre! A közepén egy óriási léghajó található, és egészen meglepődtem a minap, amikor számomra is nyilvánvalóvá vált, hogy ezzel bizony fel is lehet szállni! Oké, ennek van ugyan ára, ami pénztárcától függően borsos is lehet, ám az egyszer biztos, hogy álló helyzetben is a tér ékköve és a gyerekek akkor is élvezik a mászókát, ha éppen nem fent van az égen.

Piknik a parkban

Néha elfelejtjük, milyen jó érzés csak úgy játszóterezni a kölykökkel. Főleg, ha már kicsit nagyobbak és nem kell lépten-nyomon a sarkukban lenni. Akkor akár egy könyv, vagy magazin olvasgatása is belefér, és összeteszem a kezem, ha egy szülő nem a telefonját nyomkodja ilyenkor. Ezek a pillanatok neked is tök jók arra, hogy kikapcsolj, relaxálj és ne azzal nyomaszd magad, hogy mi van Ukrajnában, vagy mennyit esett a forint, hanem szimplán csak pihenj. Egy könnyű regényből, vagy egy női magazinból biztosan nem ezek az információk fognak csőstül zúdulni rád, hanem olyan tartalmak, amik szélesítik a látóköröd, inspirálnak, vagy egyszerűen csak kikapcsolnak. Vigyetek magatokkal pokrócot, társast, memória kártyát, tollast, színes ceruzákat és élvezzétek a közös időt! Ha ajánlhatok egy parkot, akkor a csepeli Családok parkja igazi kikapcsolódás, hatalmas zöld terület, a szélén egy óriási várral, amit imádni fogtok felfedezni. Hát persze csak akkor, ha benned is megbújik még egy huncut kis gyermek. Csomagolj szendvicseket és irány a szabad!

Pagony kávéház

Csak nem olyan régen fedeztem fel magamnak és bőven tartogat még számomra is kellemes pillanatokat, attól függően, mekkora épp a gyerek. A kicsiknek található egy játszó sarok kialakítva, de a legkisebbeket ekkor még figyelni kell, ezért a közben elfogyasztott kávé lehet kicsit kapkodósabb, mint később lesz majd. De akkor már jöhet a közös olvasgatás, a mesekönyvek és játékok felfedezése a kellemes hűvösben. Ideális helyszín szörnyen meleg nyári napon, amikor nem akartok a tűző napsütésben tengődni, de esős alkalmakkor is, amikor pedig jó behúzódni valahová.

Szigethalmi Vadaspark

Már nagyon sokszor voltunk itt, imádjuk ezt a helyet! Persze joggal adódik a kérdés, miért pont ez, és akkor már miért nem inkább a Budakeszi Vadaspark, vagy valamelyik egészen más. Nos, bármelyiket választhatjátok, a mi szívünknek ez a legkedvesebb. Kecskesimogató, boci, paci, kacsák, mindenkihez oda lehet mehet, etetni lehet az állatokat, amit a kicsik nagyon élveznek! Beljebb egy kisebb állatkert található, ahol a kerítés mögött meg lehet szemlélni egy szép őzet, szarvast, vagy akár kengurukat is. Leghátul egy hangulatos játszótér található, mi egyszer itt ragadtunk záróra után is, úgy kellett ránk szólni, hogy már fél órája nincs nyitva a hely! Az állatok barátságosak, de azért a kecskéknél szemfülesnek kell lenni, hajlamosak az eledelt kikapni a kezedből. Mondjuk fent, a Budakeszi erdőben még szemtelenebbek voltak, ott egy kicsit meg is ijedtem, nehogy fellökjék a gyereket, talán ezért nem ez lett az első helyen. Viszont ott pedig óriási dinópark is található, az előtte lévő kalandparkkal egybekötve, szóval megint csak egy helyszín, ami rendkívül összetett!

Tarzan park

Komolyan le voltam döbbenve, amikor ezt a helyet megláttam! Fogalmam se volt a létezéséről, egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet. Mintha egy másik világba csöppentem volna: rengeteg mászóka, vizes játszótér, csúszda, kalózhajó, majomhinta, pancsoló, felsorolni is lehetetlen! Ha csak egy mászókánál leragadtok, már azzal is el lehet tölteni egy napot – kis túlzással persze -, de még mindig van olyan része, ahol nem jártunk a gyerekkel! Jó, persze, ez korából adódóan is így van, ezért lesz jó visszatérni ide a következő alkalommal is!

Sobri Jóska élménypark

Hogy ne csak Budapesten található helyeket említsek, ki nem hagynám ezt a zseniális helyszínt, az óriási területével, a közepén található tóval és a szuper elfoglaltságokkal! Ha erre gondolok, akkor azt mondom újra gyerek akarok lenni, adjátok vissza a fiatalságomat!!!! Aki szeret játszani, az bátran belevetheti magát az élmények tengerébe, kábé olyan, mintha egy magyar Disneyland lenne!

Robirtok

Ide még csak tervezem elmenni, de nagyon sok jót hallottam róla, úgy gondoltam helye van a listában. Aki szereti a természetközeli élményeket, kíváncsi egy gazdaság működésére, belekóstolna a vidéki életbe, annak mindenképpen ajánlott. Ráadásul néhány igazán különleges állattal is találkozhat az idelátogató. Mi biztosan el fogunk ide menni!

Való igaz, hogy a gyerekkel közösen töltött idő plusz energiát kíván a mindennapi kötelezettségek sora mellett. De egy jól megválasztott program neked is felüdülés lehet, kikapcsol, feltölt, arról nem is beszélve, hogy sokkal szorosabb lesz a köztetek lévő kapcsolat, ami a közös életetek egynéhány pontján biztosan jól fog jönni a jövőben. Nem azt mondom, hogy minden napra be kell iktatni egy látványos programelemet, de minél több a közös élmény, annál színesebb lesz az életetek, amivel csak mindannyian nyerhettek. Jó érzés látni a gyerekek arcán a boldogságot, ezek a pillanatok tényleg megfizethetetlenek!