BRONZOS RAGYOGÁS

aug 6, 2017 | Blog, Beauty

Sziasztok!

Ezúttal ezt az üde, kicsit bronzos, könnyű nyári sminket hoztam nektek. A cél az volt, hogy néhány újdonságot próbáljak ki az Yves Rocher kínálatából, amik mellé már jól bevált megszokott termékeket használtam, de csak a legszükségesebbekre hagyatkozva.

Mutatom lépésről lépésre, közben pedig a tapasztalataimat is rögtön megosztom veletek!

1. Alapozás

Először egy primert használtam az Yves Rocher kínálatából, ami amúgy érdekes módon nincs fent a webshopban, így az üzletbe betérve engem is meglepetésként ért, hogy létezik náluk. Persze örültem neki, szó se róla. Vékonyan kentem fel, mert bár színezett, szerintem ebből nemérdemes vastagon felvinni, hiszen jó esetben még egy alapozó is rákerül. Az érzetem elsőre kicsit ragacsos volt, hozzá tapadt a bőrömhöz az ujjam, ahogy próbálgattam, viszont pozitívum, hogy nem erős a színe.

Erre vittem fel a Max Factor már korábbról is ismert alapozóját. Valószínűleg többet kellett volna várnom a primer beszívódásával, mert így az alapozó is kicsit ragacsos állagú lett, de mindennek a mentségére szóljon, hogy később már nem éreztem tapadósnak és terheltnek a bőrömet, úgyhogy ebből én is tanultam. Egyértelműen ki merem jelenteni, hogy pár perc elteltével már minden klappol és szépen összeérnek az anyagok!

2. Szemhéjfestés

Itt is egy új megoldást teszteltem, legalábbis ami az én sminkelési szokásaimat illeti. A folyékony szemhéjfesték eddig nem igen szerepelt a rutinomban, ezért okvetlenül ki akartam próbálni. A Mercure árnyalatot választottam, ami erősebb a Nude változatnál, szép bronzosan csillogó, kicsit barnába hajló festék. Kíváncsi voltam rá, hogy milyen megoldásban lehet használni, úgyhogy választottam mellé egy szemhéjpúdert is, hogy a mélyítő vonalba ezt tehessem fel. A folyékony festék amúgy önmagában is megállja a helyét, kellemes árnyalatot kölcsönöz, nem hivalkodó, de mégis azt érezhetjük benne, hogy emeltük valamivel a megjelenésünket. Jól kell bánni viszont a technikával, mert elég gyorsan szárad, ami egyfelől hasznos, hogy nem kenődik el és nem csomósodik össze pislogásnál, viszont ha valaki kimegy a vonalból és finomítani akar rajta, akkor megeshet, hogy egyre nagyobb ívet fog húzni, ami aztán nem annyira egyértelműen visszavonható. Így azt tanácsolom, hogy inkább a szempillákhoz közel kezdjük a festést és onnan haladjon kifelé az az ecset.

A mélyítő vonalba tehát a gyöngyházas hatású szemhéjpúderek közül a sötétebb barnát vittem fel, ennek a neve Brun Acajuo Nacré (nem kérem, hogy mondjátok vissza :)), ami tök jól működött együtt a folyékony festékkel. Nem kell nagyon sokat felvinni belőle, éppen annyit elegendő, hogy kicsit árnyékolt legyen tőle a szem, és kifejezetten ügyes kezűeknek ajánlom, mert jól össze kell mosni a másik festékkel, hogy szép legyen az összhatás.

Ugyanezt a festéket használtam egy pufi végű ecsettel a vízvonalamnál is, ezúttal szemceruzát nem vittem fel.

3. Szemöldök és pillák

A szempilláimat az Oriflame Giordani Gold spiráljával festettem ki, ami alaposan külön választja a szálakat, nem csomósodik és nem is nehezíti el őket. A szemöldökömet por állagú festékkel erősítettem meg, amit végül egy fixáló zselével kentem át, hogy helyreigazítsam a szálakat és biztos tartást eredményezzen.

4. Pirosító

Ezt a pirosító palettát szintén láthattátok már nálam korábban, az Essence kínálatából való és tulajdonképpen nem egy eredeti összeállításról van szó, hanem egy szabadon választható kis pocket készlet eredménye ez a szett. A Must Haves termékcsalád sajátossága, hogy te magad állíthatod össze az egyes darabokból, hogy mire van szükséged a készletedben, ami végtelenül praktikus és egyszerű a hétköznapokon. Én most a világosabbik rózsaszínt kentem fel és még ez is jó alaposan színez, tehát jól pigmentált, de éppen ezért csak vékonyan, hogy ne legyen túl sok a pirosítóból!

5. Száj

Hmmm, ez az igazi kedvenc ebből az összeállításból! A prémium kategóriájú rúzsoknak adott az Yves Rocher egy gyönyörű aranyszínű tubust, úgyhogy már ez eleve különlegessé teszi a szememben. Nehezen választottam árnyalatot, mert szinte mindegyikbe beleszerettem valamiért, már ami ezt a halvány rózsaszín, korallos színvilágot illeti. Végül a Coral volle mellett döntöttem és nem is bántam meg: nem túl sok, nem túl feltűnő, mégis különleges. Ápolja az ajkakat, és bár nekem passzolt ez az árnyalat, nagyon kell rá figyelni, hogy milyen bőrhöz teszi fel az ember. Patri is kipróbálta és ő egy kicsit barnább, mint én, neki jóval élénkebb volt ez a szín a száján, mint nekem. El se hittük, hogy ugyanazt a rúzst kentük fel mindketten! Szóval érdemes alaposan megválasztani a színt, hogy mindenki elégedett legyen, így például egy árnyalattal sötétebb mellett dönteni, ha a nap már jól megcsípte idén a bőrünket.


Primer: YVES ROCHER – PERFECT PRIMER

Alapozó: MAX FACTOR LASTING PERFORMANCE – 105 SOFT BEIGE / DM

Folyékony szemfesték: YVES ROCHER – KRÉMES SZEMHÉJFESTÉK – Mercure

Szemhéjfesték: YVES ROCHER – GYÖNGYHÁZAS HATÁSÚ SZEMHÉJPOR – Brun Acajuo Nacré

Szemöldök: ORIFLAME – THE ONE szemöldökpaletta

MAX FACTOR szemöldök fixáló zselé / DM

Szempillafesték: ORIFLAME – GIORDANI GOLD – fekete

Pirosító: ESSENCE – MUST HAVES paletta összeállítás / DM

Rúzs: YVES ROCHER – PRÉMIUM RÚZS –  102 Coral Volle