CAPRI VAGY PALAZZO A NADRÁG?

júl 17, 2018 | Blog, Fashion

Örömhír azoknak, akik már kicsit unják a cső nadrág divatot, idén a legnagyobb must have a palazzo, vagy capri nadrág. Sokan összekeverik a két nadrágtípust, ezert az első és legfontosabb, hogy rögtön az elején tisztázzuk a különbségeket!

A capri nadrág 3/4- es hosszúságú! Ugyan bő szára van, mégsem összekeverendő a palazzoval. Az 1950-es években terjedt el a viselése Capri szigetén, a nevét is innen kapta. Nálunk az ’50-es évek végén, a ’60- as évek közepén vált népszerűvé, elsősorban mint strand, vagy kiránduló ruházat.

A palazzo nadrág térhódítása elsősorban a hippiknek köszönhető, Amerikában a ’60- as, ’70- es években már népszerű viselet volt. Az első nők, akik igazán divatossá tették ezt a nadrágfazont, Katharine Hepburn, Greta Garbo és Marlene Dietrich voltak. A nadrágviselet egyfajta deklaráció volt a nemek közti egyenlőség kivívásáért. A palazzo nadrág igazából  a szoknya bő szabásán alapul, egyfajta átmenet a kettő között. Dereka általában magasított állású, szára hosszú, ezert a homokóra alkatúaknak nagyon előnyös viselet! Anyaga általában nagyon könnyű, lenge, jól szellőzik. Többféle stílusban hordható, a hozza választott darabok függvényében lehet laza, de nagyon elegáns viselet is.

Az üzletek telis-tele vannak mostanság palazzo nacikkal, de néhány jó tanácsot érdemes figyelembe venni, mielőtt vásárolnál.

  • A körte alakúak bánjanak óvatosan a mintákkal. Nekik érdemes sötétebb darabok után kutatni, hiszen ha kicsit is erőteljesebbek csípőben, vagy combkörnyéken, a nagy minták nem fognak jól állni nekik.
  • Alacsony hölgyek kizárólag magas, vagy magasított talpú cipővel hordják, ellenkező esetben durván összenyomhatja őket.

Ha ezeket a szabályokat betartjuk, nagyon előnyös viseletté tud válni, mert a magasított deréknak és a bő szabásnak köszönhetően vékony vonalat mutat, és így nem hangsúlyozza ki azokat a részeket, amit el szeretnénk rejteni. Viselhető inggel, jó ötlet, ha selyem, vagy nagyon könnyű textúrájú darabot választunk hozzá, de jól mutat toppal, kardigánnak, dzsekivel is. Alkalomra, utcára, de irodába is bátran hordható.

Anita szettjét is két különböző stílusú cipővel fotóztuk be, hogy érzékeltessük  a nadrág sokszínűségét. Az ujjatlan, kék csíkos ing a tengerész stílusra hajaz, a kalap meg ad egy „nagyvilági „, mondhatnánk Monte carloi feelinget az összeállításnak. Persze Anita 178 cm-es magasságához és darázs derekán úgy áll ez az összeállítás mintha egyenesen rászabták volna. Mindenki -aki nem a „modell alkatúak” táborát erősíti-, a fent felsorolt szempontok alapján válasszon magának palazzot.

Most, hogy javában tartanak a nyári leárazások, érdemes jól körülnézni, és töredék áron beszerezni egy menő darabot!

Patri

NADRÁG – SAJÁT

BLÚZ – RESERVED 4995.-

BÉZS MAGASSARKÚ – RESERVED (ár kérésre az üzletben)

KÉK SLIP ON – RESERVED 9995.-

KALAP – RESERVED 3995.-

NAPSZEMÜVEG – RESERVED 2995.-