CÉLZOTT HANGULATJAVÍTÁS PIROSBAN

nov 27, 2018 | Blog, Fashion

Vannak napok, amikor öltözködésükben elsősorban a kényelem dominál, vagy ezért, vagy azért. Talán nem olyan jó a közérzetünk, talán van rajtunk egy minimális felesleg, de az is előfordul, hogy  egyszerűen nincs kedvünk igazán csinibe vágni magunkat.

Amikor ezt az anyagot fotóztuk, be kell valljam nemes egyszerűséggel, én pont így voltam. 

Mit tehet ilyen esetben az ember?

A legkézenfekvőbb, hogy a jól bevált, mindig működő színkombinációkhoz, illetve fazonokhoz nyúl az ember, hogy a komfortérzete mégis rendben legyen.

Évek óta kitartóan tartja magát az oversize trend, amit én nagyon szeretek. Egy hosszított pulcsi, illetve egy kardigán a megfelelő párosításban tud extra, friss megjelenést adni.

Megfelelő párosításon azt értem, amit a tanácsadások alkalmával sokszor elmondok: ha alulra szűkebb nadrágot / szoknyát választunk, hozzá simán felvehetünk felülre egy- egy bővebb darabot. Jelen esetben egy bőrhatású legginghez és egy tornacipőhöz kerestem a megfelelő kényelmes darabokat.

Vannak mindig működés színösszeállítások. Ilyenek pl.: fekete- fehér – piros, kék – fehér- piros a tengerész stílus jegyében, de a szürke- fehér – csau is ilyen, és még sorolhatnám napestig.

A fekete – fehér kontrasztja, eleganciája megadja a kellő felütést a szettnek- és nem kell attól tartani, hogy túlzottan elegáns lesz az ember, ha a megfelelő laza fazonokból építkezik-, a célzott hangulatjavítÁs érdekében pedig jelen esetben a most újra nagyon divatos pirosat választottam hozzá. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy életünkben milyen jelentős szerepet játszanak a színek. Tudtátok, hogy a színfelismerés gyermekkorban a jobb agyféltekében történik, de ahogy megtanuljuk a színek nevét, áttevődik a balba.

Milyen szimbolikus jelentéssel bír a piros?

Ehhez a színhez társítjuk a tűzet, a vért, a szerelmet, veszélyt, bátorságot is. A piros mindemellett a nemiség szimbóluma is, hiszen izgalomban hozza az embert, energiát ad, és az adrenalin szintet is képes emelni. Ebből kifolyólag a business lookban nem is nagyon használatos, hiszen eltereli a figyelmet a mondanivalóról, adott esetben agressziót, nőknél pedig az előbb említett túlzott szexualitást sugallja.

Aki szereti, és viseli is a vöröset aktív, életigenlő, dinamikus személyiségnek látjuk, ugyanakkor annak hiánya, vagy teljes elutasítása az önbecsülés hiányát is jelezheti.

Ezt mondják a színszakértők, lehet benne valami. Ami biztos, hogy bár nem voltam a legjobb passzban, mégis sikerült feloldódni, sokat nevetni, amit nem állítok, hogy magának a piros színnek köszönhetek, lehet csak a közös munka a csajokkal mindig feltölt, de nem titkoltan direkt választottam ezt a színt a hangulatjavító hatása miatt a poszthoz.

Kísérletezni, próbálkozni meg ugye mindig lehet?

Ha kérdésed van, vagy csak bizonytalan vagy, a Corvin plázában felkészült Stylist kolléganőimmel várunk minden héten kedden, szerdán, csütörtökön!

Patri

PIROS KARDIGÁN – ORSAY 8995.-

BŐRHATÁSÚ LEGGINGS – H&M 8995.-

CIPŐ – PLAYERS ROOM (ár kérésre)

FEHÉR PULCSI – SAJÁT