COLORBLOCKING – SZÍNKAVALKÁD

márc 10, 2020 | Blog, Fashion

A colorblocking igazi fashionista csemege azoknak, akik bátran mixelik a különböző színeket, örömüket lelik a kreatív megjelenésben, és élvezik az életet. Ez utóbbit csak azért merem hozzátenni, mert jellemzően azok merik felölteni, akik kivétel nélkül az élet színes oldalát látják, magabiztosak, fürdőznek a figyelemben, vagy olyan egyszerű hedonista élvezetekben, mint egy fagylalt elnyalogatása.

De ne legyen szégyenlős az se, aki eddig nem tartotta magát elég bátornak hozzá, hiszen az irányzat lényege pont az, hogy merjük megmutatni magunkat.

Mint ahogy oly’ sok más, ez az öltözködési stílus sem újkeletű, sőt vannak olyan márkák, akik világ életükben a színpompás viseletet hirdették, gondoljunk csak a Benetton örökkön örökké vibráló kollekcióira. De szerencsére a nagy divatházak sem hagynak minket szemet gyönyörködtető megoldások nélkül, amelynek nyomán az utca emberének készült trendi darabok sem maradnak adósa annak, aki nem tud annyira mélyen a zsebébe nyúlni, hogy egy Givenchy-t pakoljon magára, de csípi ezt a pimasz, bátor megoldást. Hát ki ne emlékezne arra, amikor anyáink intelmei ellenére divatba jött a piros és rózsaszín párosítása?!

HOGYAN VISELD?

Kezdjük a legegyszerűbbel: ahhoz, hogy a tökéletesen passzoló színeket illesszük egymáshoz, hívjuk segítségül a rajzórákról ismerős színkört. Ha nincs meg fejben, ide most beillesztek egyet.

Ha harmóniára törekszel, akkor válaszd a színkörben egymás mellett álló, harsány színeket. Ha szereted a feltűnést, akkor pedig mindenképp a komplementerekkel (a színkörben egymással szemben álló színekkel) kísérletezz.

Alapszabály, hogy colorblocking esetén kizárólag a színekkel játszunk, tehát a mintát felejtsd el! Válogass össze néhány szikrázó ruhadarabot, amiket aztán kedvedre variálhatsz. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor dönthetsz a monokróm mellett, vagyis az egy azon szín különböző árnyalatait párosítva. De kihívás nélkül nincs győzelem, én mégis inkább azt mondanám, hogy legyél elég bátor és mixelj össze 3-4 féle színt!

Az igazán látványos megoldások az általam is bemutatott hideg színekből tevődnek össze, megveszek a királykék és zöld ezen árnyalataiért. De nyugodtan nyúlj a fukszia, a narancssárga, sárga színek után is. Imádod a neon vibrálását? Hajrá, rakj belőle párat egymás mellé! Kicsit még óvatosabb vagy a szárnypórbálgatással? Akkor dolgozz két színből, amihez megfelelő kiegészítőket is találsz.

Istenem, hagyjuk már hátra az unalmas feketét, elég volt ebből az időszakból! Mert mit akarunk?! Tavaszt! Mikor akarjuk?! MOST!!!!

Ha kell egy kis vérátömlesztés a ruhatáradnak, akkor itt is alapdarabokban gondolkozz: nadrág, zakó, blúz. De nincs olyan, hogy túladagolás, csak elvonási tünet, ha nem próbálod ki azonnal! Bevallom eleinte izgultam, mert én is az vagyok, aki a biztonságos terepen halad és csak az elmúlt 3 évnek köszönhetem – mióta a blogot írjuk -, hogy ilyen szinten kitágult a perspektívám. Oké, a zöld nadrág nagyon kényelmes volt. Oké, imádom ezeket a színeket. De hogy egyszerre?! Mindet? Magamon? Elképzelhetetlennek tartottam. Aztán felkaptam, és életre kelt, ahogy vele együtt én is! Nézzétek ezeket a képeket, hát nem jó érzés rájuk nézni? Nem azt idézik nektek is, hogy ideje kibújni a csigaházból és szabadnak lenni?!

Na, akkor hajrá és irány a bevásárlási körút, ezek a kis szépségek ott várnak rátok is!

Anita

ZÖLD NADRÁG – RESERVED

KÉK BLÚZ – MOHITO

KÉK TÁSKA – MOHITO

KÉK MAGAS SARKÚ – MOHITO

SÁRGA TÁSKA – RESERVED

RÓZSASZÍN MAGAS SARKÚ – RESERVED

KÉK NAPSZEMÜVEG – BIJOU BRIGITTE

SÁRGA VIRÁGOS NYAKLÁNC – BIJOU BRIGITTE