CSAJOS PROGRAM A KÖZÖS SÜTÉS

febr 20, 2019 | Blog, Lifestyle

Akik rendszeresen olvasnak minket, biztos meglepődnek most, mit keresnek ezek a csajok a konyhában? Hol vannak az új outfit posztok és beauty praktikák, ugye?

Az eset úgy esett, hogy már nagyon vártuk Anitát, hogy megérkezzen a  téli nyaralásból és végre tudjunk újra közös fotókat is készíteni, de az időjárás – ahogy már nem először-, most is keresztülhúzta a számításainkat. Mindenképpen kültéri képeket akartunk csinálni, főleg, mert  mutatóban már kinn vannak a polcokon 2019 divatszínei is. Hát a havazás, megspékelve ónos esővel elintézett nekünk egy szuper csajos – sütős-beszélgetős napot…igazából nagyon ránk fért már, hiszen az újėvben még alig találkoztunk így együtt, hárman. A mi Bogink fotós szemmel felmérte a lehetőségeket, és a fényviszonyokat tekintetbe véve az én konyhámra esett a választása, mert azt azért gyorsan eldöntöttük, hogy mit nekünk az idő, süssünk valami egyszerű édességet, amit mi magunk is el tudunk készíteni. 

Anitával gyorsan befutottunk, na jó, nem túlzok ekkorát, bearaszoltunk a szakadó hóesés sújtotta városon átvágva a Corvinba, és beszereztük a sütés technikai és esztétikai hozzávalóit. Ha már csináljuk, ne csak finom legyen, de nagyon mutatós is, nem igaz? Hiába, a Stylist vér…na!

A dolog érdekessége számomra főleg az volt, hogy bár imádok főzni, és igazából mindent megcsinálok, még a Julia Child fele Beauf Bourgngnont is, de valahogy a sütés kimaradt eddig. Talán azért mert alapvetően a sós- fűszeres- csípős- szaftos dolgokat szeretem. A másik, hogy április óta lakom ebben a lakásban, de itt még semmiféle édesség nem készült. Ezúton is koszi csajok, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Igen mi: én és a konyhám!:)

Na akkor lássuk az igen bonyolult recept hozzávalóit:

-2 bögre finomliszt

-1 bögre cukor

-2,5 deci tej

-125 ml olaj ( napraforgó)

-1 db tojás

-1 csomag sütőpor 

Elkészítés 

  • összekeverjük a száraz összetevőket (liszt, sütőpor), közben a tojást habosra verjük. Ehhez hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és az olajat is.
  • Az egészet elkeverjük.
  • Muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
  • 175-180 fokon „tűpróbáig” sütjük.

Hajrá lányok, csajoskodjatok, nincs is jobb, mint egy barátnős, pletykálós, röhögős délután, persze egy kis nasi kíséretében!

Patri

MUFFIN SÜTŐ FORMA – BUTLER’S 2290.-

KÖTÉNY – BUTLER’S

TÁLCA – BUTLER’S 6990.-

KONYHARUHA – BUTLER’S 990.-

DEKOR KÉP – BUTLER’S 2790.-

APRÓSÜTEMÉNY – FLYING TIGER

SZÍVECSKÉS SÜTI DEKOR – FLYNG TIGER