CSILLOGÓ SMINK AZ ÜNNEPEKRE

dec 25, 2017 | Blog, Beauty

Sziasztok!

Lehet, hogy egy kicsit túlzásnak tűnik, de szerintem Karácsonykor nincs túl sok, ha csillámról, csillogásról és giccsről van szó! 🙂 Ilyenkor díszbe öltöztetjük az otthonunkat, masnit kap a lelkünk és minden csodás élmény. Összegyűlik a család, olyanokkal vagyunk körbe véve, akiket szeretünk, és akik minket is szeretnek. Szinte kötelező a megállás nélküli mosolygás és harmónia.

Emiatt hoztam Nektek az ünnepekre egy csillogó sminket, hiszen ilyenkor a make-up is lehet merészebb, vibráló. Nyugodtan sminkelhettek így egy családi vacsorához, de szerintem Szilveszterre is megállja a helyét. Szerencsére egyáltalán nem bonyolult, sőt, most találtam egy olyan szemhéjpúdert, ami 2 az 1-ben, így tulajdonképpen akár egyetlen kis kellékkel elkészíthető a csillogó szemhéjfestés.

Az alapokkal most nem is foglalkoznék külön, hiszen ezt már számtalanszor végig csináltuk együtt. Amire viszont szeretnék külön figyelmet fordítani, az az előbb említett szemfesték.

A PUPA karácsonyi kollekciójában leltem rá erre a parányi kis ékszerre, aminek egyik részét egy bázis festék képezi, a másik pedig a csillám rengeteg, így a két lépés könnyen megoldható, nem igényel bonyolult festési technikát. Egyszerű mozdulattal, akár a mutatóujjunkkal, de erre alkalmas ecsettel (applikátor) fel lehet vinni a mozgó szemhéjra a bázist.

Az a képen is jól látszik, hogy már maga az alap is enyhén színezett. Én egy lila árnyalatot választottam, de természetesen ebből is van más szín, mindenki ízlésének, stílusának megfelelően tud választani. Én jobban működök, ha ilyen kis területen kézzel viszem fel a festéket, mivel a bázis eloszlatása nem igényel különösebb precizitást, úgyhogy jobban fel tudom vinni így.

Erre kerül a csillám, ami a kis tubus alján van, csak le kell csavarni a felső részét és máris úszunk a csillámporban (mármint képletesen 🙂 ).

Abszolút diszkrét, a csillámpor mennyiségét – ezáltal pedig az intenzitását – a felvitt mennyiséggel tudjátok kontrollálni. Ügyesen lehet rétegezni is. A lepergő festék miatt előtte azonban érdemes egy kis púder tenni a szem alá, esetleg zsebkendőt odatenni sminkelés közben, hogy a már felvitt alapba ne üljön bele a csillám és tegye tönkre a korrektorozást a szem körüli részen.

A vízvonal, tusvonal és szempilla festése szintén a szokásos módon zajlik. Ami még izgalmassá tehet egy ilyen gyönyörű szemfestést, az a rúzs. Szintén a PUPA kínálatában találtam ezt a bronzosan csillogó, fukszia színű ajakrúzst, amihez van hozzá passzoló szájceruza is. Javaslom, hogy előbb a szájkontúrt húzzátok meg, nyugodtan lehet vele színezni az ajkak belső ívét is, így egy tökéletes, matt alapot képez a fémesen csillogó rúzsnak, ami miatt ez a fémes hatás sokkal jobban érvényesül majd. Kipróbáltam, működik.

Természetesen a rúzs önmagában is működik, az én számon például kicsit mélyebb árnyalatot kapott a festék, amikor csak simán kentem fel az ajkaimra. Úgyhogy nekem jobban tetszik ceruzával, így szebben érvényesül a lila szín és fémes hatás.

Az árnyalatok tökéletesen harmonizálnak a szemhéjfestékkel, így ez egy nagyszerű választásnak bizonyult! Ahogy a szemfestékből, úgy a rúzsból is van több változat, természetesen a hozzá passzoló szájceruzával.

Ha ezzel megvagyunk, akkor finoman pirosítózzunk, az arccsont fölé mehet highlighter, és utána már csak annyi a dolgunk, hogy bezsebeljük az elismerő pillantásokat. 😉

Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindkenkinek!

puszi,

Anita

Alapozó – MAYBELLINE Touch-proof / MÜLLER

Korrektor – YVES ROCHER

Púder – ORIFLAME

Szemhéjfesték – PUPA Base Luminosa&Glitter 003

Szempillaspirál – YVES ROCHER

Rúzs – PUPA I’m metallic – Intense Ruby

Szájceruza – PUPA I’m Lip pencil – Red Ruby

Pirosító – ORIFLAME