EGY CSIPETNYI RETRÓ ÉLETÉRZÉS

okt 10, 2018 | Blog, Fashion

Igazi közhelynek számít, ha azt mondom: divat a retró.

Pedig ez a helyzet. Szívesen hallgatjuk újra a Neoton famíliát, vagy akár a Hip-Hop Boy számait is az új Retro rádión, ugye? Az olyan üzletágak, mint a lakberendezés is, ismét felfedezte magának ezt a stílust. A sokáig uralkodó minimál design mellett újra nagyon népszerűek a retro bútorok is, persze újragondolt változatban, minőségi anyagokból.

Természetes, hogy a fast fashion üzletek is hamar reagálnak. Mai posztunkban mi is kicsit megidézzük a természeténél fogva megszépülő múltat.

MIÉRT IS SZERETIK AZ EMBEREK ANNYIRA A LETŰNT IDŐKET IDÉZŐ ZENÉKET, RUHÁKAT?


Laikusként egyből rávágnám, hogy természetesen azért, mert általuk bevillannak kellemes emlékek, egy életérzés, amiben esetleg már jó régen volt részünk. Sokszor elég egy illat, egy felcsendülő muzsika. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az a bizonyos örömkönnycsepp általában ilyen pillanatokban szokott kicsordulni. Araszolok az autóval a dugóban, szépen süt a nap, és meghallok egy rég elfeledettnek hitt számot, és eláraszt egy megmagyarázhatatlanul jó érzés. Ismerős mindenkinek, igaz?

MI A KÜLÖNBSÉG A RETRO ES A VINTAGE KÖZÖTT?

Sokak szerint nincs igazi különbség a kettő között, mások úgy gondolják, az időbeni elhelyezés az. Eszerint az értelmezés szerint a vintage 1975 előtti időszakra utal, míg a retro a 75 utánira.

Ami viszont fontos, az a minőségi differencia a kettő között. Az ócska cuccok, a 80- as évek diszkós stílusa, de még a szocialista rendszer műszál arzenálja sem számít vintagenek, hiszen ez a stílus a kifinomultságra épít, amit a minőségi anyagok, és a kifinomult színvilág jellemez.

A retro stílus ennél jóval tágabb határokat ölel körül. Miután a szó jelentése retrospektív (visszatekintő), ilyen formán az már majdnem mindegy, hogy mekkora kortávlatra tekintünk vissza.

A fotózáshoz összeszedett ruhák mind színvilágukban, mind pedig a fazonokban egyértelműen a múltat idézik. Kultikus darabok, mint a pelerin, pedig megkoronázza az egész outfitet, mindezt persze mai köntösbe bújtatva.

A könnyű anyagú vörös tégla szín egyértelműen az őszi színvilagot idézi, a ruha könnyű anyaga, és „V” kivágása a legtöbb alkaton kifejezetten jól mutat. 

Ha nagyon  őszinte vagyok, be kell vallanom, ez a bokacsizma típus nem igazán az én világom, de beláttam azt, hogy ehhez az irányzathoz kifejezetten passzol.

Tipp: ha szeretnéd kicsit a stílusokat vegyített, nyugodtan felveheted egy hosszú fűzős bakanccsal, vagy a most oly divatos extra hosszú csizmával is. Az, hogy  magas sarkot, vagy a laposat választod, az abszolut Rád van bízva, hibázni nem tudsz!

Természetesen úgy komplett az egész a szett, ha egy jól megválasztott méretes kiegészítőt is társítasz hozzá, lehet az egy nagyobb karkötő, vagy fülbevaló.

A hogy nézegettem most  a képeket, rájöttem, hogy ez az új kedvenc anyagom ( egészen a következőig!), mert ez a szuper helyszín elképesztően jól illeszkedik a megálmodott koncepcióba. Igazán öröm volt ezt az anyagot elkėszíteni.

Patri 

RUHA – RESERVED 12 995.-

FÜLBEVALÓ – BIJOU BRIGITTE 4990.-

KARKÖTŐ – BIJOU BRIGITTE 3990.-

NAPSZEMÜVEG – RESERVED 2995.-

TÁSKA – RESERVED 8995.-

SÁL – RESERVED 3995.-