EGY KIS CSÍKOS OPTIKAI TUNING

ápr 9, 2019 | Blog, Fashion

Több aktualitása is van ennek a posztnak, hiszen hosszú évek óta először van igazi bőrdzsekis idő! Hurrá! Az elmúlt éveken nem tudom hányszor hallgattam végig a panaszáradatot, akár családon belül, baráti körben, vagy ügyfeleimtől: hiába imádják a bőrkabátokat, egyszerűen nincs olyan huzamosabb időszak, amikor ki tudnák használni ezt az ikonikus darabot… Hacsak nem rétegelve… mert ugye a nagy hideg után, az utóbbi időkben hirtelen, robbanásszerűen tört ránk a meleg, amikor is a bőr már sok volt…sokkal inkább a lenge kardigánoknak kedvezett az időjárás. Most úgy  érzem itt az idő, ha van kedvenced, viseld! Lehet a ruhás cégek is tudtak valamit, hiszen a kínálatban felsorakoztak a színes motoros fazonok, hasított bőrök is a klasszikus feketék mellett.

Véleményem szerint az alapruhatár szerves része a bőrdzseki, ha olyan az idő, ha nem, ezért  külön üdvözlöm, hogy  végre hordhatjuk is!:)


A másik nagy befutó idén a csíkos minta
, ami felváltotta a tavalyi kockák menetelésėt. Szinte mindent megkapunk csíkosban.

De ha már csíkok, nagyon fontos, hogy  figyeljünk arra, milyen irányban, milyen vastagságú csíkok futnak az adott ruhán, persze testalkatunk függvényében, hiszen az optikai hatása más-más a hosszanti, és a keresztbe futó csíkoknak.

HOSSZANTI CSÍKOK:

Érdekes ugye, hogy azért van vékonyító hatása, mert függőleges mozgásra készteti a szemet? Megkülönböztetünk hajszál és kréta  csíkozást is, a lényeg minden estre az, hogy minél vékonyabb, és minél semlegesebb színűek a csíkok, annál hivatalosabb, komolyabb megjelenést kölcsönöz ez a minta.

Figyelni kell azonban arra, hogy nadrágok esetében a szűk fazonok, a láb minden apróbb, vagy nagyobb hibáját megmutatják! Ha szoknyákról van szó, a hosszanti csíkok minden esetben slankítanak, míg a kereszt csíkok evidensen szélesítenek.

KERESZTBE CSÍKOK:

Sokkal kevésbé formális ez, mint a hosszanti csík, hiszen elsősorban a sportos, vagy hétköznapi ruhákon köszönnek vissza. Még egyszer hangsúlyozom, optikailag kövérítenek. Molettebb hölgyek szélesebb csíkokat válasszanak, ha mindenképpen ebben a mintában gondolkodnak, vékonyabbak pedig a vékonyabbat.

Amire figyelni kell:  ha túl sűrűek és túl vékonyak a csíkok, az vibrálni fog a szemnek. Ha a csíkok lefelé sűrűsödnek, esetleg olyan színátmenetes az adott darab, hogy lefelé sötétedik, az optikailag kiemeli a derekat, és hangsúlyozza a melleket.

A széles csíkok összenyomnak, ezert alacsonyabb csajok kerüljek ezt a formátumot. Ami jó hír: a közepes szélességű csíkok általában mindenkin jól állnak!

Az általam viselt bő szabású nadrágnak elképesztően kényelmes anyaga van, és a színes, különböző vastagságú csíkozásnak, illetve a fazonnak köszönhetően a legtöbb alkatnak jól is áll! Az üde színvilág, a színben hozzá passzoló fűzöld bőrdzsekivel, igazi tavaszi rohangálós outfit. Anita darázsderekát szépen kiemeli az A vonalú szoknya, és bár ő az, aki megengedhetné magának akár a keresztbe csíkokat is, a tornacipővel igazi mai, friss hatású összeállítást kapott.

Ha bizonytalanok vagytok, akar az alkatotokat, akar színtípusotokat illetően, vagy csak úgy érzitek „elvesznétek” egyedül az új tavaszi trendek útvesztőjében, forduljatok bizalommal a Corvin pláza stylistjaihoz!

Patri

PATRI SZETTJE

Csíkos nadrág – Reserved 5995.-

Zöld bőrdzseki és cipő – saját

ANITA SZETTJE

Szoknya – Reserved 5995.-

Bőrdzseki – Reserved 14 995.-

Karkötő – Mohito 2595.-