Egyszínű letisztult, kontra feltűnő, színes minták?

aug 16, 2021 | Blog, Fashion

Tombol a nyár, állandósult a verőfényes napsütés, az égbolt pedig égszínkékben tündököl, ez természetszerűen hat az öltözködésünkre is. Nemcsak azért, mert általában nyáron az emberek vidámabbak, szabadabbak, hiszen tudjuk, hogy sokak lelkiállapotára is pozitívan hat a jó idő, hanem azért is, mert ugyan kinek van kedve ilyenkor a jól megszokott, biztonságos feketébe, szürkébe burkolózni?

Mai posztunkban két különböző nyári outfitet mutatunk be, Vera és Anita tolmácsolásában. A közös bennük a virág minta, a különböző pedig a minta mennyisége, ha úgy tetszik, egy bevállalósabb és egy letisztultabb, visszafogottabb szett.

Előre le kell szögeznem, nem vagyok ellene a mintáknak, de gyakorló stílustanácsadóként, mégis inkább a letisztult elegancia fele húz alapjáraton a szívem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs helye nagy mintáknak a ruhatárunkban, inkább annyit, hogy a sorrendiség a nem mindegy. Amikor már megvan a kész, tökéletes, multifunkcionális alapruhatárunk, utána jöhetnek a minták.

Az alapruhatár sajátossága, hogy a benne levő darabok egymással tökéletesen variálhatóak, tudjuk a bázis színünket, és aköré építjük fel a stílusunknak megfelelő darabokat. Azért tartom ezt fontosnak az elején leszögezni, mert a gardróbrendezéseim során, sokszor tapasztalom azt, hogy az alapok egyszerűen hiányoznak, ellenben tele van a szekrény, óriás mintákkal, strasszos darabokkal, amikből egyszerűen képtelenség egyszerűen felöltözni. Ellenben ha már megvan az alap, azt könnyű mintás darabokkal párosítani.

Miért fontos ez?

Mert a feltűnő, mintás ruha retinába ég. Ha két hét alatt kétszer felvesszük, mindenki emlékezni fog rá, ellentétben az egyszínű darabokkal, ahol a sziluett változtatásával máris különböző stílusú, változatos megjelenést érhetünk el. Ezt könnyű feldobni, minimális mennyiségben használt mintás kiegészítővel, itt Anitán láthatjuk, hogy egy cipővel és táskával oldotta meg a virág kontra nem virág kérdést.

Persze nyár lévén, megengedőbbek vagyunk, úgyis minden üzlet roskadásig van tömve a nyár legnépszerűbb motívumával. Vera bevállalós, talpig virágos overál választása garantálja a feltűnést, egyszerűen nem lehet nem észrevenni, és megjegyezni a szettet.

Nyilván nem mindenki szereti, a túlzott figyelmet, ilyenformán természetesen saját habitusunk is meghatározza melyik outfitt-et választjuk. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy nem mindenkinek előnyösek az óriás minták, hiszen erősíthetnek.

Ezzel a rövid “stíluskalauz virág minta ügyben” írással, kívánok augusztus hónapra kellemes pihenést, és persze virágos jókedvet! 🙂

Patri

Anita

Fehér blúz – Mohito – 5.995,-

Táska – Mohito – 7.995,-

Szandál – Mohito – 7.995,-

Nadrág – saját

Vera

Overál, Szandál – saját