Eloszlatjuk a tévhiteket a csíkos ruhákról

júl 30, 2020 | Blog, Fashion

Nem véletlenül választottam mai poszthoz csíkos, ráadásul keresztbe csíkos ruhát, mert ez a mintázat veti fel az egyik legtöbb kérdést a nem XS-S méretű hölgyek részéről. Alapvetően azt: hordhatom vagy nem hordhatom? Milyen vastagok legyenek a csíkok? Nem kövérít brutálisan?

A kérdések jogosak és ez utóbbira a választ alap estben el lehet intézni egy egyszerű “de”-vel, igen a minta kétségkívül erősít. Szemben a hosszanti csíkozással, ami azért van, mert ott a szem függőleges mozgásra kényszerül. Mégis vannak kivételes esetek, amikor is a fazon előnyös, nem feltétlen simul a ruha a testhez, de mégis megvan szabva, mondjuk mint ebben az esetben mell alatt. A felső harmad simulhat a testhez, ugyanúgy, mint egy egyszerű póló esetében, kivéve ha D kosarat hordasz, bár olyat is sokat látni, amióta a mellplasztika hívei úgy érzik, ha már pénzt áldoztak a keblekre, vétek lenne nem megmutatni. Ismerős?

Ha lefele bővül a ruha az a szerencsés helyzet áll elő, hogy nehezen lehet megállapítani, hol végződik a ruha, és honnan kezdődünk mi magunk. Így van ez a” kőbe vésett” szabályokkal, néha a megfelelő kiskapuk megtalálásával simán megszeghetőek. Vegyünk például ez estben engem, három hónap alatt (annyi idős a kislányom), még nem sikerült teljes mértékben visszafogynom. Tudjátok, abban az időszakban vagyok, amikor még megdicsérik a hasamat, és kérdezgetik, hogy mikorra várom a babát? Pont ezért én is megengedőbb vagyok magammal, és a kényelmet sokkal inkább előtérbe helyezem, főleg a forró nyári napokon.

Ennyit a kivételes helyzetekről, de nem lenne teljes az anyag, ha nem ejtenék szót, hogy valójában mik az ajánlások a csíkos mintaviseletét illetően.

Tehát:

Kezdjük a legelemibb kérdéssel: fekete-fehér, vagy színes csíkozásról beszélünk, hiszen minél többszínűek a csíkok, illetve minél vastagabbak, annál inkább szélesítenek optikailag. Előnyösebb az átlós csíkozás, mert olyan hatása van, mintha körbetekertük volna testünket a csíkokkal, ezáltal pedig vékonyabbnak tűnünk. A függőleges pedig nyújtja az alakot, tehát pár cm-t tudunk magunkra csalni vele.

A fentiekben kifejtettem azt, hogy tévhit az, hogy a vízszintes csíkozás kivétel nélkül mindenkit kövérít, de persze érdemes vele óvatosabban bánni, mint az előző kettővel. Figyeljünk tehát oda a csíkok színére, vastagságára, és irányára is!

Összeségében elmondható persze, hogy ha sovány, fiús alkat vagy, akkor a vízszintes csíkok mellett dönts. Széles csípővel rendelkező hölgyek válasszanak felülre vastag, horizontális csíkozású darabokat, alulra pedig akár széltében, vagy hosszában sűrűn csíkozott szoknyát. Teltebbek számára pedig egyértelműen a legelőnyösebb a vékonyabb horizontális, vagy sűrű, V alakú csíkozás. Abban az esetben, ha ez a teltség arányos -mint nálam-, akkor jöhetnek az általam viselt darabok, nevezetesen mellkason, derékba szűkebb, bővülő szoknyarésszel ellátott ruhák. Színek tekintetében a kék joker választás, hiszen ez az, ami minden színtípusnak jól áll, de legalábbis nem előnytelen.

Tipp: egybe ruha esetén meg is törhetjük a mintát egy övvel, alkatunknál függvényében mell alatt, derékon, vagy esetleg csípőnél.

Remélem minden kétséget, tévhitet sikerült eloszlatni, legalábbis csík ügyben. 🙂

Patri

CSÍKOS RUHA – MOHITO 4595.-