EZEK VOLTAK A KEDVENCEK 2018-BAN – MIT HOZ 2019?

jan 5, 2019 | Blog, Lifestyle

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Hát, ezen is túl vagyunk, elmúlt 2018, ami meglepő, hogy sokaknak nem éppen a legjobban alakult éve. Legalábbis erre enged következtetni a rengeteg celeb és influencer kiírása, akik az év végi összegzésnél megemlítették, hogy bár mindenből tanul az ember, azért jó, hogy vége ennek az évnek és kíváncsian várják az új esztendőt. Akár csak én, bevallom nekem se volt minden sínen az életemben, sok szomorúsággal volt fűszerezve főleg az év második fele. Persze rengeteg jó dolog is történt velem, ilyen a blog aktív élete, az új barátságok és a siker a munkában. Úgyhogy 2019 gyere, várlak nagyon!!!!

De tekintsünk vissza kicsit a múlt évre, hiszen annak hatása mindig jól érzékelhető a jövőben. Arra gondoltunk álljon itt néhány mondat a tavalyi év lezárása képpen, nézzük meg, mi volt a trend, kik kavartak nagy port a celeb világban és persze tekintsünk kicsit előre, főleg azon a területen, ami nekünk a leginkább vonzó: mire számíthatunk 2019-ben a divat világában?

EZEK VOLTAK A KEDVENCEK 2018-BAN

A Google ezúttal is összeállította a leggyakrabban keresett kifejezések kapcsán a TOP10-es listát különböző témakörökben, ezekből szemezgettünk.

Sport

Egyértelműen a futball világbajnokság volt a legkeresettebb az elmúlt évben, kivétel nélkül férfiakat és nőket egyaránt mozgatott a kérdés, vajon hol áll az országuk a listán, milyen eredmények születtek, végül ki nyerte meg a nagy összecsapást. Bár nálunk nem a legnépszerűbb sportág (vagy legalábbis sokan szidják a sikertelenség miatt), azért kétség kívül még mindig a foci az egyetlen olyan sport, ami egy egész világot képes mozgásban tartani.

Film

Érdekes, hogy a hazai keresési lista élére Tom Hardy szuperhősös filmje ugrott, a Venom, amely a Marvel egyik kultikus figuráját kelti életre. A jó és a gonosz csatája egy természetfeletti lény erejével, ami gazdatestet keresve magának egy újságíró bőrébe bújt. Hogy miért ez a film csigázta fel a leginkább a nézőket, arra a Google nem ad választ, lehetne fejtegetni, hogy a bennünk lakó gyerek, a számítástechnikai megoldások, vagy egyszerűen a hétköznapitól eltérő, természetfeletti képességek csodája mozgatja ebben a fantáziánkat – esetleg maga Tom Hardy személye -, de egy biztos, a kritikusokat ez a film annyira nem győzte meg. Érdekesség, hogy ehhez képest a második helyre rögtön egy romantikus musical, a Mamma Mia 2 ugrott, míg harmadik helyen a Queen életrajzi története, a Bohém rapszódia áll.

Tv

Magyarország lakossága még mindig nem képes megunni az ál-valóságon alapuló reality-ket, ami valljuk be a hétköznapi szóbeszédben mégis sokaknál kiveri a biztosítékot. Bár lehet, hogy élő példája annak, amire az iskolából mindannyian emlékszünk: “Én nem tanultam semmit!”, aztán ír egy ötös dolgozatot a legjobb barátunk. “Én sose nézek ilyeneket”, mondja a szomszéd, majd egyszer csak felugrik a Való Világ, mint a legkeresettebb kifejezés 2018-ban. Hát, felettébb érdekes.

A Google nem ad választ külön olyan témakörökre, mint a Beauty és Fashion – bár azt megtudhatjuk, hogy receptek közül a Frankfurti leves a befutó -, így mi összeállítottuk a magunk listáját, hogy mi volt a Best of a divat világában 2018-ban.

Ocelot

Kétség kívül a tavalyi év egyik legnagyobb slágere volt az ocelot és különböző állatminták Kánaánja a boltokban, szinte kivétel nélkül mindenkin megtalálható volt a különleges állatok mintázata: kígyóba, zebrába és párduc mintába bújtunk 2018-ban, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ahogy azzal mi is többször foglalkoztunk, érdemes alaposan átgondolni, hogy a különböző mintákat hogyan halmozzuk és viseljük. A legfontosabb alapszabály, hogy ha bizonytalanok vagyunk, akkor kicsivel induljunk – egy öv, egy táska, egy cipő, mint kiegészítő -, és csak akkor öltsük egészben magunkra, ha az tényleg passzol. Persze itt is fontos a mérték: érdemes egy meghatározó darabot semleges ruhaneműkkel kombinálni.

Metál

Az év második felének áttörése volt a fémes csillogás, amikor az ősz magával hozta a különböző pufi dzsekiket és vele a diszkógömb életérzést. Főleg inkább fiatalokon volt látható, és talán jobb is, ha ez így marad, egy bizonyos kor felett már inkább hat nevetségesnek, mint trendinek. A fémes csillogás szerelmeseinek maradjon inkább az ékszer és más kiegészítők, hiszen a korosztályos különbségek ezen a ponton jól érzékelhetők.

Kocka

Szinte nem telt el úgy hét, hogy ne viseltünk volna magunkon “néhány” kockát. A trend tavaly megkerülhetetlen volt, de arra is adtunk nektek tippeket, hogyan érdemes ezt a mintát is viselni. Tipikusan olyan minta, ami időről időre visszaköszön a kifutókon, így nem érdemes a megvásárolt holmiktól megszabadulni, hiszen hamarosan újra leakaszthatjuk a polcokról. Mivel a fazon állandóan változik, így érdemes itt is alapdarabokban gondolkozni, ami kevésbé valószínű, hogy kimegy a divatból: sálak, kabátok, ingek.

AKKOR LÁSSUK, HOGY MIRE SZÁMÍTHATUNK 2019-BEN

A nagy divatházak kifutóin már felvonultattak néhány izgalmas kreációt, bár ilyenkor még kevésbé lehet tisztán látni, hogy mi veti meg a lábát a hétköznapokon. Az biztos, hogy a Pantone idén is kiadta a meghatározó színt, ami a lazac lett, de lássuk be, ma már nincs olyan, hogy “csak”. Tavaly például mi már év elejétől kezdve vadásztuk a számunkra oly’ kedves lilát, ami csak nagyon az év második felére futott be hozzánk. Így valószínű, hogy kicsit idén is várnunk kell arra, hogy minden begyűrűzzön hozzánk, de a piros és narancsos árnyalatokkal nem lőhetünk mellé.

Tavaly a rojtok és fodrok hódítottak minden mennyiségben, idén úgy tűnik, hogy a tervezők sok időt tölthettek a természetben, mert a halászháló lett a vezető trend. Mondjuk ennek is volt már egy kisebb előszele, amit sok influencer szívesen publikált is közösségi oldalain egy nagymamáink bevásárló szatyrára emlékeztető designer darabbal. Idén ez elsősorban kiegészítésként funkcionál, vagyis az alap szettre érdemes felvenni egy ilyen szövésű kardigánt, fürdőruhára lepelként, topra poncsóként.

És megérkeztünk a kocka idei nagy kihívójához, ami nem más, mint a csíkos! Várható volt, hogy a sakktáblát kicsit a polcra tesszük és valami vérfrissítést kap a trend, hát ez lett belőle. Divatosak lesznek a különböző csíkos overálok, maxiruhák és női zakók, öltönyök ezzel a mintával. Bátrabbak ügyesen kombinálhatják pöttyössel, vagy apró csíkozással. Optikailag talán előnyösebb lesz, hiszen a hosszanti csíkok slankítanak, így többen ölthetik magukra, akik a kocka erősítő hatásától eddig ódzkodtak.

Welcome 2019!

Anita