EZEKET AZ ECSETEKET HASZNÁLD EGY JÓ HÉTKÖZNAPI SMINKHEZ

nov 26, 2019 | Blog, Beauty

Sok szó esik ilyen-olyan fórumokon, cikkekben az alapsmink, és az ahhoz tartozó dekorkozmetikumok fontosságáról, azonban kevesebbet olvashatunk az ecsetekről. Pedig ahhoz, hogy tökéletes, szépen eldolgozott, precíz make-upot tudjunk magunknak kreálni, véleményem szerint nélkülözhetetlen a jó minőségű ecsetkészlet is, és az, hogy pontosan tudjuk melyiket mikor és mire használjuk. Nem igaz? Ezúttal azt a néhány “kötelező” darabot gyűjtöttem össze, ami egy jól működő neszeszerben alapvetően szükséges ahhoz, hogy a sminkünket minden alkalommal elkészíthessük.

Előre bocsátom, nem vagyok sminkes, csak egy hétköznapi Nő, aki szereti minél könnyebben, és minél gyorsabban, ugyanabban a mínőségben letudni a napi kötelező alapsminket…

Alapozóecset
Na, vágjunk is bele az alapozással. Milyen típusú ecsettel lehet a legkönnyebben és legtermészetesebb módón eloszlatni az alapozót a bőrünkön?
Magam részéről eddig is előnyben részesítettem a férfiak borotvaecsetére hajazó pemzlit, és most a Corvinban lévő Pupa sminkmester tanácsára, szintén maradtam ennél a tömzsi, dundi változatnál, szemben a szálas verzióval. Körkörös mozdulatokkal tökéletesen lehet eloszlatni az alapozót az arcfelületen, beleértve az orrnyereg körüli, nehezen hozzáférhető részeket is, foltok nélkül. A könnyen használhatóság mellett az ecset további előnye, hogy a méreténél fogva a legkisebb neszesszerben is elfér.

Púderecset
Azt hiszem a púderecset formájával a legtöbben tisztában vannak. Legyen minél nagyobb fejű, mert így tudjuk természetesen felvinni a bőrre, anélkül, hogy vastag réteget, múmiaszerű arcot festenénk magunknak. Még természetesebb hatást érünk el, ha miután a púderbe mártjuk az ecsetet kicsit lerázzuk, hogy a felesleget rögtön eltávolítsuk.

Pirosító- és bronzosítóecset
Következzen a pirosító/bronzosító felvitelére leginkább alkalmas ecset. Bevallom, én eddig a púderecsetnél csak egy hajszállal vékonyabb fejű ecsetet használtam a pirosításhoz, mert számomra ez volt a legkönnyebben kezelhető. Most azonban, szintén a sminkes szakember tanácsára, esélyt adtam a ferdén nyírt “sörényű” verziónak. Szigorúan az utasításokat követve, a bronzosítót az arccsont alatt, de felülről lefelé vittem fel a bőrömre. Nagyon szép, természetes lett az eredmény. Ezen felbátorodva legközelebb megpróbálkozom a „csontosítással” is, hiszen ez az ecsetfajta erre is tökéletesen alkalmas.

Szemhéjfesték ecset
Az alapokhoz, úgy hiszem, még hozzá tartozik a szemhéjfestékek felvitelére leginkább megfelelő ecset. Igaz, általában van a szemhéj palettákban aplikátor is, de azok többségében nagyon picik, inkább B verzióként, vagy biztonsági tartalékként funkcionálnak nálam. Sokkal-sokkal kényelmesebb, egy kézre álló darabbal dolgozni. A szemhéjunkon általában két, de inkább három színt szoktunk összedolgozni, a szemzugtól kifelé haladva a világostól a sötétig. Ez az ecset egymagában alkalmas arra, hogy hiba nélkül legyünk képesek összedolgozni, elsatírozni a három színt.

Említhetném még itt a száj ecsetet is, de úgy ítéltem meg, azzal nem annyira könnyű felvinni a rúzst, így semmiképpen nem sorolnám az alap ecsetkészlet kategóriába. Egyáltalán nem titok, hogy még a profiknak is a száj precíz kifestése okozza a legnagyobb kihívást.

Végül, de nem utolsósorban kikerülhetetlen, hogy szót ejtsünk az ecsetek tisztántartásának fontosságáról, hiszen nap mint nap az arcunkhoz érünk velük.
Látható jelei vannak, ha már rájuk fér a tísztítás. Sminküzletekben lehet kapni erre alkalmas folyadékot, de ha a gyógyszertári sebbenzint vetjük be, azzal is tökéletes lesz az eredmény.

Legközelebb végigveszem, mik az alapneszeszer kötelező darabjai, az egyszerűség, könnyen kihasználhatóság, a nappali és esti smink könnyű elkészítése jegyében.

Patri

ALAPOZÓECSET – PUPA 2350.-

PÚDERECSET – PUPA 5890.-

PIROSÍTÓ – PUPA 4880.-

SZEMHÉJFESTÉK ECSET – PUPA 3520.-