Az idei nagy zakó

szept 21, 2021 | Fashion, Blog

Nem tudom, mi a nehezebb: elengedni azt a rövid kis nyarat, ami idén jutott, vagy tudni, hogy lélekben már készülhetünk egy újabb fájdalmas téli időszakra…hogy ez milyen mértékű lesz, azt egyelőre még csak sejteni lehet, de az biztos, hogy a divatvilágnak és a divat szerelmeseinek az idei év jócskán feladta a leckét. Ha körbe nézek kétségkívül az jut eszembe, hogy idén a tervezők abszolút a szobájuk rabjai maradtak: bő pulcsik, joggerek, oversize darabok, és – pardon – telis-tele ötlettelen kollekciókkal a boltok polcai. Mintha a home office rátelepedett volna az életre, szomorú-bús magányba taszítva ezzel a kreativitást. Talán nem is az a kérdés, képes lesz-e legyőzni fogva tartóját, sokkal inkább az, hogy mikor?! Mert mi, kik szomjazzuk az újat, most nagyon csalódottak vagyunk. Minden nagyon laza, nagyon kényelmes, nagyon otthon maradott, mintha senki se vágyná annak a pillanatnak az emelkedett hangulatát, hogy végre készülhet valahova, végre elmehet a barátokkal programozni, randizni, színházba…bárhová! Annyira áthelyeződött a macinaci feeling otthonról az utcára, hogy már szinte alapdarabnak nevezhető egy bő nadrág passzés derékkal, két végig futó csíkkal az oldalán….

Szerintem ez hiba, óriási hiba, hiszen mindennek megvan a maga helye és ideje. És ha nem kényszerítjük magunkat arra, hogy külön tudjuk választani a munkát a magánélettől, a szabadidőt a munkától, akkor akarva akaratlanul az elmosódott határok leuralják az életünket és lássuk be: kevés dolog marad, ami igazán boldoggá tehet minket, mert egy őrült mókuskerékbe szorulunk.

Kicsit messzire kanyarodtam, nézzétek el nekem, de egészen beszippantott annak a gondolata, hogy miért ült le ennyire az idei őszi divat a fenekére. A tervem az volt, hogy összeválogatok különböző zakókat, és megmutatom nektek, mennyire változatos összeállítások születhetnek színek, minták, formák alapján. Aztán jött a fekete leves! Gyakorlatilag semmit sem találtam, amit különlegesnek vagy egyedinek éreztem volna, színeket meg pláne nem! Úgyhogy megreformáltam a gondolkodásomat és maradtam annál az alaptézisnél, hogy egy jó zakó mindenkinek a ruhatárában kötelező alapdarab, mert rengeteg fronton bevethető.

Színekben alapvetően három irányt lehet az idei szezonban megkülönböztetni: fekete, barna és szürke, mintában pedig a kockás, ha úgy tetszik urizáljunk kicsit, és mondjuk úgy, az Eszterházy-kockás dominál. Ezen kívül még visszatért a klasszikus Chanel-fazon és a tyúkláb minta is, de személyes véleményem, hogy ezek egy bizonyos kor fölött állnak jól a nőnek és nem kell magát mindenkinek ide sorolnia.

Ebből nehéz rosszul főzni, ami jó hír azoknak, akik nem szokták túlbonyolítani a megjelenésüket és inkább a biztosra mennek. Rossz hír viszont, hogy túlságosan beolvad, szóval a kiegészítőkkel nagyon tudni kell játszani, hogy valami „színt” vigyünk az outfitbe, és ezt most képletesen értem. Én magam picikét csalódott vagyok, hogy színeket nem igazán találtam, de hátha még tartogatnak meglepetést számomra a nagy láncok boltjait és csak nem akarták az összes puskaport ellőni az idei szezonra.

Alapvetően tényleg kötelező darab a zakó az őszi szezonban, hiszen már éppen kapóra jön egy hűvösebb napon, de még nem túl vastag ahhoz, hogy olvadjon le rólunk a smink. Farmerrel lazább, business look-hoz szinte kötelező viselet, miközben sneakerrel és magassarkúval is megállja a helyét. Szóval egyet mindenképpen érdemes beszerezned!

Sziasztok,

Anita