Cuki vagy ciki az anya-lánya szett?

szept 28, 2021 | Fashion, Blog

Vajon csak Insta-kompatibilisen lehet anya-lánya szettekbe öltözni, vagy hétköznap is hordható viselet? És egyáltalán: cuki vagy ciki ugyanúgy felöltözni a kislányunkkal?

Nem tudom, feltűnt-e a varázsszó, de megsúgom: ÖSSZEÖLTÖZNI. Szóval nem biztos, hogy UGYANÚGY, inkább csak hasonlóan. Hm? Így egészen másképp kezd el róla gondolkodni az ember lánya, nem? Mert valójában, amikor felmerült a téma, én magam pl. egy kicsit kétségbe is estem. Hogyan fogok arról beszélni, ami nem is a része a mindennapjaimnak??? Hiszen én aztán egy csepp figyelmet és energiát nem fordítok arra, hogy felkutassam a neten az ugyanolyan Mickey egeres, pöttyös, fodros, virágos és ki tudja még, milyen, anya-lánya szetteket, hogy aztán abban flangáljak végig az utcákon. Már csak azért sem, mert a helyzet az, Léna baba egyelőre utál öltözködni, így hiába akarnék én mindenféle trendi összeállítást ráerőltetni, valószínűleg hamvába halna az ötlet. Ezért minél inkább a praktikus és gyors megoldások híve lettem. Azonban ekkor sem lehetetlen, csak kell hozzá némi kreativitás és előre látás! Hogy ez utóbbi miért?

Nos, ha éppen egy üzleti megbeszélésre megyek, akkor nagy valószínűség szerint én már tudni fogom, mit kapok fel. Ha ezen alkalomból a kislányom is velem tart, mert nem tudom másképp megoldani és bizony előfordult már, akkor az én szettemhez fogom igazítani az ő ruhácskáját, a lehető legegyszerűbb módon, mégpedig színben! Így tuti harmóniába kerülünk.

Másik megoldás, amit a fotónk is láthattok rajtunk, ha stílusban megegyező összeállítást kapunk fel. Ez amúgy minden esetben anyuka játéktere, mert a kis totyogósok nagy valószínűség szerint még nem böknek rá a vágyott napi ruhadarabra. Nálunk a közös nevező a farmerdzseki volt, amit én eleve nagyon szívesen viselek, mert praktikus és tök jól feldobható vele egy egyébként egyszerűbbnek mondható összeállítás is. Nekem ugyan nincs pöttyös holmim, mert nem az én stílusom, de Lénának annál jobban áll. Így a ruháinknál a színek egyezőségére törekedtem, ami a fekete-fehér lett, nálam csíkos, nála pöttyös kivitelben. Mivel ma már azt is tudjuk, hogyan lehet akár egyetlen kreációban látványossá tenni a kétféle mintát, így az sem jelent gondot, ha mi ketten így öltözünk fel, simán működik együtt!

Az egyik legegyszerűbb megoldás pedig az, ha a kiegészítőkben harmonizáltok egymással! Erre nagyon vagány kis összeállítást készített Patri, aki velem ellentétben a laza, kényelmes öltözködési stílus képviselője, ennek megfelelően pedig Lizát is ilyen darabokba szokta öltöztetni. Náluk a piros kiegészítő harmóniája adja az anya-lánya szett egyezőségét, és mint látjátok, tényleg kellemes a szemnek, anélkül, hogy a dolog ciki lenne!

Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez az egész kis játék a ruhákkal egyáltalán nem mondható cikinek. Miért? Mert nagy valószínűség szerint, ha egy az egyben ugyanúgy fogtok felöltözni, az valamilyen alkalomra – mondjuk egy fotózásra – készül, vélhetően emlékbe, hogy maradandó legyen a pillanat. De ugyanígy lehet az Karácsony, vagy születésnap, szerintünk minden esetben egy kedves, bohókás dolog, ami aranyos pillanata a kicsik igazán baba korának, és nem egy mindennapi őrület. A hétköznapokban az alábbi tippekkel tudod megoldani az egyenruházatot:

  • mindig a saját ruhádhoz igazítsd a kicsi összeállítását (fura is lenne, ha a bébi fodros-bodros ruhácskáját akarnád leutánozni, nem? 😊)
  • a harmónia legyen a hívó szavad, ha összeöltözésről van szó. Ezt megteheted:
  • ugyanolyan színű kiegészítőkkel (ami neked a kalap, az nála a masni, ami nálad az öv, az lehet nála a sapka, vagy cipőcske, és így tovább)
  • stílusban egyező ruhadarabok kombinációja (kis dzseki, farmernadrág, mellényke mindkettőtökön, fejpánt vagy sapka)
  • bátran nyúlj a retró darabokhoz, hogy egyedi és vagány stílusotok legyen. Kérdezd meg anyukádat, nem tett-e el néhány darabok még a te bébi korodból, és játssz bátran a lehetőségekkel!

Anita