Divat a klasszikus, viseld a nadrágkosztümöt több stílusban!

márc 21, 2022 | Fashion, Blog

Mi a közös bennük? Marlene Dietrich, Gréta Garbó, Lady Diana, Melanie Griffith?

Ebben a posztban most mindenképpen a nadrágkosztümökhöz való vonzódásunk a közös nevező. De említhetném akár Victoria Beckhamet is, és az örök kedvencemet, Diane Keatont. Ha magunk elé képzeljük a felsorolt stílusikonokat, egyértelmű, hogy teljesen különböző nőtípusokról beszélünk, mégis mindegyiken elképesztően jól áll ez a stílusos outfit, hiszen a nadrágkosztüm egyik nagy előnye, hogy mindenkin jól tud mutatni.

Honnan is ered a nők öltözködésében a nadrág?

A nadrágkosztüm térhódítása a világon, egybeesett a nők, munka és karrier iránti vágyával, akkor még elsőként a 80-as évek Amerikájában. A recept egyszerű volt: “öltözz jól, ha sikeres akarsz lenni a munkában”. Ez a szemlélet persze megmaradt akkor is, ha a klasszikus fazonok mellett időtől-időre, újabb és újabb szabásvonalak is megjelentek a trendekben, a kifutókon.

A másik, és egyáltalán nem elhanyagolható szempont volt, ami mindkét nem részéről megfogalmazódott, hogy ez a kicsit masculin összeállítás kivédte az üzleti életben a női adottságokkal való visszaélést. Legalábbis megpróbálta, hiszen ez a business megjelenés alapvető feltétele.

Manapság…

Abszolút ki merem jelenteni, hogy bár maga a nadrágkosztüm, a klasszikus, “sosem megy ki a divatból” kategóriába tartozik, még sosem volt annyira csinos, színes, stílusos mint most. Eljött az ideje annak, hogy van lehetőség az “unalmas” irodai szetteket is feltúrbózni. Választhatunk a fekete, szürke, kék változatok mellett, ma már akár kockás, csíkos, és persze színesebb verziókat is, persze ésszerű határokon belül. (Talpig pink kosztümben, narancs toppal még mindig nem javasolt a szürke irodai életet feldobni!) Bátran kísérleteztünk azonban a szabásvonalakkal. A szűk, decens, test vonalát követő fazonok mellett, viselhetünk enyhén oversized fazonú blézert is, illetve a ceruza nadrágot is lecserélhetjük bővebb állású nadrágokra.

Vajon neked is jól áll?

A nadrágkosztüm a legtöbb alkattípusnak jó választás, hiszen slankít, optikailag nyújtja az alakot, tartást viselőjének. A megfelelő szabásvonal megtalálása a siker kulcsa.

További előnye, hogy simán tudjuk külön is viselni a blézert és a nadrágot, más-más stílusban. Ha pedig idegenkedünk a magas sarkútól, balerina cipővel, ugyanolyan elegáns, decens tud lenni, de simán működik tornacipővel is ahányat elegancia jegyében rohangálós napokra. A blúzt lecseréljük egy fehér pólóra, és nincs olyan alkalom ahol nem állná meg a helyét.

Az általam viselt fekete-fehér kockás szettet, én a színben harmonizáló enyhén platform tornacipővel, és egy piros fejfedővel dobtam fel. A kosztüm anyagának és szabásának köszönhetően, nagyon kényelmes viselet, és a Margitszigeten sétálgatva sem éreztem benne túlöltözöttnek magam.

Patri

Blézer – RESERVED –  9.995,-

Nadrág – RESERVED – 6.995,-

Cipő, póló, kalap – saját