Go Green, Go GirlZ!

febr 28, 2022 | Fashion, Blog

A tél ezen szakaszában, amikor már kifele megyünk az évszakból, de a naptári tavasz hivatalosan nem köszöntött be, nehéz dolguk van azoknak, akik egy kis vérfrissítésre vágynak, ha a gardróbjukra gondolnak. A legjobb még mindig az, ha a leárazások idején klasszikus alapdarabokat kerestek. Igazán nagy dobásra néhány hetet várni kell, hogy az új kollekciók begyűrűzzenek a boltokba, de még így is lehet kincseket lelni, csak tényleg jobban kell keresni.

Ezért döntött csapatunk a ZÖLD szín mellett. A zöld igazi üde árnyalat, a remény színe, ahogy mondani szokták, ráadásul igazi hírnöke a tavasz elérkeztének. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy melyik árnyalatát választjuk és az is tény, hogy a tervezők nem mindig tudnak egységesen mindenki kedvére tenni, ezzel okozhatnak némi fejtörést számunkra.

Ha zöldről van szó, még mindig nem ez az elsődleges szín, ami után nyúlunk a vásárlásaink során. Ha fekete ruhát kéne választani, nagy valószínűséggel játszi könnyedséggel meg tudná tenni bárki. A zöld kicsit mostohagyerek ebből a szempontból, szerintem főleg azért, mert nem mindenki érzi üdének és sziporkázónak magát benne. Én például hideg tél színtípusba tartozom, ezáltal nem tudnék mondjuk egy epezöldben tündökölni. Viszont imádom a smaragdzöld hangulatát – egyszerre kemény és elegáns, hűvös és dívás -, ami azonban nem minden időszakban jut szerephez. Ha tetszik a zöld, de nem mered nagy mennyiségben magadra ölteni, akkor érdemes kiegészítőkben gondolkodni. Általában biztos választás a khaki, ami a military irányába viszi el a szettünk összhangját, míg a fűzöld az elegáns vonalat képviseli.

Persze nézhetjük a dolgot az ikonikus oldaláról is. Biztos vagyok benne, hogy ha kis gondolkozási időt hagyok, tudni fogjátok, hogy melyik nagy divatház írta be a zöld színt visszavonhatatlanul a divattörténelembe…….(gondol, gondol, gondol….). Így van, a Gucci! Piros-zöld csíkjai összeforrtak a márkával, vászontáskái kivétel nélkül megkapják az egyedi dizájnt. Amúgy akár egy másik márka is eszetekbe juthatott, aminek még nevét is eképpen szoktuk használni: a Benetton zöld! Na, ennél jobb példa talán nem is kell arra, hogyan forrt össze a márka és a szín! Akármennyi változtatást is eszközölt a cég a formán, a betűtípuson, vagy a feliraton, a zöld mindig maradt az alap!

És, ha ezek a nagy házak azt mondják, hogy a zöld márpedig trendi és örökérvényű, akkor a zöld bizony az!

Amúgy a zöld szín így vagy úgy, de valamilyen formában mindig jelen van az aktuális irányzatokban. Gondoljunk csak a virágos printekre, vagy az elmúlt időszak nagy kedvencére, a levélnyomatos ruhákra. Hangulatát tekintve kombinálhatjuk fehér, fekete vagy arany színekkel, bátrabbak pedig nyúlhatnak a colorblocking eszközéhez, lehet az akár kék vagy piros ellentétpár, a hangsúly az árnyalaton van!

Mi találtunk nektek néhányat a leértékelt darabok között kutatva, hogy még idejében jó áron hozzájuthassatok, de ahogy nézegetem az előrejelzéseket, amúgy sem fogunk zöld nélkül maradni a következő időszakban. A neon és a pasztell némiképp háttérbe szorul, erőre kapnak a friss és erőteljes színek, amelyek baromi jól hatnak a hangulatunkra is.

Go Green, Go Girls!

Anita

***

Kabát, hajpánt, pulóver, táska – MOHITO

Sapka – RESERVED