Ha szereted a feltűnést, vagy egyszerűen csak tanulod magad

márc 16, 2022 | Fashion, Blog

Érdekes megélés volt felvenni ezt a farmer overált, hiszen első ránézésre azt gondolnánk, nincs benne semmi kunszt…aztán felkapod és kiderül, mégis van!

#corvinplaza #corvinas #szwajkovszkyphoto

Spoiler: már az elején lelövöm a lényeget, de nem ok nélkül. Egyértelműen abból adódik ennek az overálnak a különlegessége, hogy teljesen testhezálló, emiatt kivétel nélkül minden szem rám szegeződött azon az útvonalon, amíg eljutottunk az irodától a fotózás helyszínére. Egészen zavarba ejtő érzés volt, még Vera is felhívta rá a figyelmemet, hogy mindenki engem néz. Magas lány, hosszú lábak, kiemelve mindezt magas sarkúval és egy annyira feszülő farmer overállal, ami a mindent IS körvonalazza a testemen. Egy ilyen szett nem a rejtőzködőknek való! De vajon miért keltett ekkora feltűnést egy sima farmer ruha, ami még csak nem is mélyen dekoltált, hivalkodó, vagy páváskodó, hanem sokkal inkább emlékeztet egy gyári munkás munkaruhájára….?

Nem gondolom, hogy kevésbé lenne látványos, ha egy edzőcipővel kaptam volna fel, maximum csak nem tűnök ki annyira a tömeg felett, ez még nem sokat változtatott volna a ruha – és általa a saját magam – kisugárzásán. A kiegészítők is végtelenül egyszerűek: narancssárga táska, egy színben hozzá passzoló sállal (hajba, vagy nyak köré) és egy teljesen semleges színű magas sarkú cipő.

#corvinplaza #corvinas #szwajkovszkyphoto

Kétféle magyarázatot találtam. Az egyik, hogy az ember szereti a szépet – és most véletlenül se magamra gondolok. Pusztán annak az összképnek a hatására, amire ha ránézel, azt mondod, ez egyben van. Én is megnézem az általam szépnek talált lányokat az utcán. Szeretem figyelni a mozgását, nézni a viselkedését, a járását. Hagyom, hogy hasson rám a kisugárzása és tudat alatt merítkezem belőle. Úgymond elviszek magammal valamit belőle és egy kicsit beépítem. És ezalatt most tényleg bármire gondolhattok! Megmarad egy mozdulat, tetszik a frizurája, vagy szép rúzs volt rajta, esetleg felkutatom a ruhát. A kisugárzás nem tanulható, de a megjelenésünk és az általa közvetített attitűd igenis fejleszthető. Kíváncsi lennék, vajon hány önálló mozdulata van egy átlagembernek, ami tényleg csak az övé, és mennyi az, ami a külvilágra adott reakciónk! Az ember kezdetektől szereti a szépet, mert jóérzést kelt benne, vonzódik hozzá! Szerintem nincs azzal semmi baj, ha megnézzük a másik embert, csak azzal kell csínján bánni, hogy milyen lesz ettől a saját magunk kisugárzása! És itt jön képbe a másik érvem.

#corvinplaza #corvinas #szwajkovszkyphoto

Az összehasonlítgatás! Bár tudom, hogy különösen jellemző ránk, nőkre – hiszen a férfiak vagy az előbb említett okból, vagy azon túlmenően, főleg elsősorban szexuális értelemben legeltetik a szépen a szemüket -, szóval ez a szempont némileg egyneművé csökken.  Vagy azért hasonlítjuk magunkat, mert olyanná szeretnénk válni, vagy mert belőlünk hiányzik valami, ami feszültséget okoz, ezáltal ellenszenvet érzünk a másik iránt. Ha én kerek vagyok, utálom, hogy neki vékony a teste. Ha nekem kicsi a mellem, utálom, hogy neki nagy. Ha én alacsony vagyok, ő miért magas? Ha én nem merem ezt felvenni ilyen testtel, ő miért igen? Ha én becsülettel élem az életem, ő miért használja a testét arra, hogy célt érjen el? Miért őt nézi mindenki?! Mit merészel ezzel közvetíteni? Ha nekem megtanította az anyukám, hogy ne legyek túl magabiztos, mert az beképzeltnek hat, akkor ő hogy merészeli? …Ismerősek ezek a belső monológok? A sort bizonyára folytathatnánk még, hiszen számos belülről jövő felhajtóereje lehet annak, miért bámulunk meg valakit, aki más, mint mi. Aki – valószínűleg – mer olyan lenni, amilyenek mi magunk nem. És a kulcs ebben a titkos összetevőben rejlik. Hogy mennyire vagyunk képesek önmagunkat vállalni. Milyen nevelési elveket hordozunk magunkban, amik görcsössé tettek, ahelyett, hogy szabaddá váljunk?! Ezekkel érdemes foglalkozni és megtalálni rá a magunk válaszát.

#corvinplaza #corvinas #szwajkovszkyphoto
#corvinplaza #corvinas #szwajkovszkyphoto

Érdekes, hogy zavarba ejtett a sok rám szegeződő tekintet, biztos, hogy ezzel is van dolgom. Pedig jól esett egyszerűen csinosnak lenni, miközben egy dolgon kattogott az agyam: megítéltetve. Tudtam, hogy az emberekben így vagy úgy, de valamilyen érzés születik velem kapcsolatban. Holott nem történt semmi, csak felkaptam egy egyszerű farmer ruhát.

Ha szereted a szépet, ha másképp akarod érezni magad, ha kíváncsi vagy, hol jársz az úton, ezt az összeállítást megtalálod a Corvin plaza üzletében:

FARMER OVERÁL – MOHITO 17 995.-

KENDŐ – MOHITO 4595.-

TÁSKA – MOHITO 8995.-

CIPŐ – MOHITO 11 995.-